reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Zapytam przy kolejnej wizycie. Nigdy w sumie mąż nie brał opieki a ni nic ale przy 3 dziecku chyba jednak pomoc się przyda chociażby żeby zawiózł starszą do szkoły i ją odebrał. U nas ferie dopiero w połowie lutego.

reklama
Jeżyk - Ty synków odprowadzasz do autobusu i jadą sami? I sami wracają? To autobus szkolny? u nas dziecko musi być zaprowadzane w 1 klasie przez rodzica do szatni lub świetlicy.

jenn, w sobotę w nocy to co zmiana pozycji to skurcz. A że spać nie mogłam to ciągle skurcze i wzięłam sobie od razu 2 no spy.

karpanna, u nas np. jest autobus szkolny, który odbiera od nas z osiedla dzieciaki i zawozi pod szkołę. Tam odbiera ich pani ze świetlicy i idą na świetlicę albo do swoich pań. Do domu tak samo tylko, że odwrotnie i dziecko trzeba odebrać spod przystanku, chyba że ma 7 lat.

Karpanna- tak to autobus szkolny, zabiera dzieci z gminy i do szkoły odprowadza pani z autobusu, a pod przedszkolem czeka pani, która zabiera dzieci z autobusu i wprowadza do przedszkola.

To bajka z takimi autobusami. Nam pozostaje auto albo nogi, w moim przypadku moje nogi, nogi dzieci i wózek małego. Oby pogoda była oki i szybkie spacery były możliwe. I tak chcę się dogadać z panią żebym mogła odbierać i przyprowadzać dziecko spod i d szkoły nie wchodząc po kilkunastu schodach.

Grrrrrr zamiast coraz lepiej coraz gorzej. Juz mam tak nos zawalony ze chodzę z otwartą japą bo oddychać nosem nie mogę, łeb mnie boli i gardło bez zmian.... Ze tez na końcówkę tak się musiałam załatwić :(

Ponadrabiam wieczorem bo dziś cały czas w biegu. Ale przynajmniej prezenty mam z głowy tylko tesciowa została i Olka, z Olka mały kłopot ale dla teściowej nie wiem :/ bo co można dać osobie która wszystko ma!?

reklama
Jenn u mnie skurcze wieczorne co 20min i trwają około 20sec. I mam je przez 3-4 h po czym przechodzą.
Ale nie martw się jak przyjdą skurcze porodowe, zoriuentujesz się ze to jest to ;) bez liczenia i odmierzania, po prostu będziesz wiedzieć że to twój czas :)

Do góry