reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Zapytam przy kolejnej wizycie. Nigdy w sumie mąż nie brał opieki a ni nic ale przy 3 dziecku chyba jednak pomoc się przyda chociażby żeby zawiózł starszą do szkoły i ją odebrał. U nas ferie dopiero w połowie lutego.

reklama
Jeżyk - Ty synków odprowadzasz do autobusu i jadą sami? I sami wracają? To autobus szkolny? u nas dziecko musi być zaprowadzane w 1 klasie przez rodzica do szatni lub świetlicy.

jenn, w sobotę w nocy to co zmiana pozycji to skurcz. A że spać nie mogłam to ciągle skurcze i wzięłam sobie od razu 2 no spy.

karpanna, u nas np. jest autobus szkolny, który odbiera od nas z osiedla dzieciaki i zawozi pod szkołę. Tam odbiera ich pani ze świetlicy i idą na świetlicę albo do swoich pań. Do domu tak samo tylko, że odwrotnie i dziecko trzeba odebrać spod przystanku, chyba że ma 7 lat.

Karpanna- tak to autobus szkolny, zabiera dzieci z gminy i do szkoły odprowadza pani z autobusu, a pod przedszkolem czeka pani, która zabiera dzieci z autobusu i wprowadza do przedszkola.

To bajka z takimi autobusami. Nam pozostaje auto albo nogi, w moim przypadku moje nogi, nogi dzieci i wózek małego. Oby pogoda była oki i szybkie spacery były możliwe. I tak chcę się dogadać z panią żebym mogła odbierać i przyprowadzać dziecko spod i d szkoły nie wchodząc po kilkunastu schodach.

Grrrrrr zamiast coraz lepiej coraz gorzej. Juz mam tak nos zawalony ze chodzę z otwartą japą bo oddychać nosem nie mogę, łeb mnie boli i gardło bez zmian.... Ze tez na końcówkę tak się musiałam załatwić :(

Ponadrabiam wieczorem bo dziś cały czas w biegu. Ale przynajmniej prezenty mam z głowy tylko tesciowa została i Olka, z Olka mały kłopot ale dla teściowej nie wiem :/ bo co można dać osobie która wszystko ma!?

reklama
Jenn u mnie skurcze wieczorne co 20min i trwają około 20sec. I mam je przez 3-4 h po czym przechodzą.
Ale nie martw się jak przyjdą skurcze porodowe, zoriuentujesz się ze to jest to ;) bez liczenia i odmierzania, po prostu będziesz wiedzieć że to twój czas :)

Do góry