reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

AZA, jelitówka przeszła, ale żołądek mnie już drugi dzień tak boli, że się skichać idzie :crazy:

alecta, moja Tosia ma tendencję do zapalenia ucha, zawsze lewego, ale u niej jak tylko jest hasło, że boli uszko, to od razu w pakiecie gorączka. U nas cudownie działają krople OtoArgent i żadne inne, jedno zakroplenie i po bólu.

Kopnijcie mnie w dupę, tak mi się sprzątać nie chce, że masakra :baffled:

reklama
Megami, taka ogólna opina o dziecku. Słabe strony, mocne strony, zachowanie...poszłam do psychologa ze względu na 2 sprawy. Po pierwsze chciałam skonsultować jak sobie z nim radzić wychowawczo no i czy z dojrzałością sobie poradzi w szkole. Nie wiem jak to będzie jak młoda się urodzi i trzeba będzie pójść. Chyba że nie będę musiała iść...

Ja chcę się wybrać z moją A. na badanie gotowości szkolnej i w razie jej braku odroczyć. Teraz przed porodem już na pewno tego nie załatwię, nie wiem jak to z młodym będzie :baffled:

U mnie usg dowcipne było tylko przy tych 3 "ważniejszych" usg. Wtedy mierzyli szyjkę. Teraz tylko ręcznie sprawdza a usg przez brzuch.

A u Was w przedszkolu/zerówce nie robią diagnoz dzieciom?
Ja ostatnio miałam rozmowę z Nikoli panią i pokazywała mi przeprowadzoną diagnozę czyli z czym sobie radzi, a z czym nie i jak to się ma w odniesieniu do 1 klasy.
Wszystko miała na poziomie wystarczającym (są 3 poniżej wymagań, wystarczający i powyżej wymagań).
Jedynie z rysunkami, a dokładniej z zachowaniem wzoru sobie nie radziła, ale to było robione na koniec września, a teraz już jest wszystko ok.

ja miałam ostatnio w szpitalu jakieś 2 tyg. temu dopochwowe własnie, żeby pomiar szyjki zrobić. ale moja gin takie robiła tylko do 12 tyg. żeby oglądać ciąże póki jej nie było widać przez powłoki brzuszne.

NIENAWIDZĘ kurierów! sorry, jak któraś nim jest! WRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
AZA, bo mój to już czasami do niezłego szału nas doprowadza. Moim zdaniem i myśmy go rozpieścili i może ma problem z rozwojem emocjonalnym. Drze się, tąpie, wrzeszczy jak czegoś nie może mieć...często beczy, choć już i tak o wiele mniej. Nie wiem czy w szkole podoła z opanowaniem emocji. Teraz wprowadziłam mu karne krzesełko i zobaczę czy to coś da...nawet jakby coś tam, coś tam ale zobaczymy.

To moja chyba ręcznie tylko szacuje szyjkę...z M. też mi później dopochwowego nie robiła, tylko na początku...

Do góry