reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
McPearl to nie fajnie :/
Przedszkole jednak powinno się takimi rzeczami interesować, bo to w końcu oni mają za zadanie przygotować dzieci do szkoły.
Ciśnij więc babę o tą opinie ile się da.

McPreal no właśnie, właśnie, różnie to z dziećmi bywa. Moja np. społecznie ok, chętna do zabaw z dziećmi itd, ale emocjonalnie... Ma problemy z radzeniem sobie w trudnych sytuacjach, z porażkami, gdy coś jej nie wychodzi. Szybko się poddaje, jak nie jest czymś zainteresowana, nie wychodzi jej to nie kończy i nie przegadasz :-p Niby ma czas, ale jak się okaże, że lepiej by z 1 klasą poczekać, to poczekamy, a jak stwierdzą, że da radę to pójdzie ;-)

witam z rana:-)

co do mikolajek to u mnie przychodzil zawsze Mikolaj z workiem prezentow i wolal dzieci na kolano:tak: kazdy musial powiedziec lany wierszyk albo zaspiewac piosenke i to najlepiej o Mikolaju albo swietach i opowiedziec czy sie bylo grzecznym:-) glownie byly slodycze i jakis maly drobiazg:tak: a w swieta to prezenty byly konkretne i to pod choinka:-) a otworzyc mozna bylo dopiero po zjedzonej kolacji:-)

w tym roku nic nie dostane a mojeu kupilam juz niedawno helikopter, bo sie napalil jak dzieciak, wiec juz mam prezent z glowy:tak:

zdrowka dziewczyny nie dajcie sie i odpoczywajcie ile sie da:tak:

u mnie dowcipnie bylo na poczatku a teraz tylko gin bada przez powloki brzuszne i szyjke to tylko paluchami dlatego ja dlugosci nie znam:baffled: ale za to usg mam na kazdej wizycie i serduszko tez zawsze dokladnie sprawdza:tak:

krocze tez mnie boli i w pachwinach jak juz chwile poleze:baffled:

Dobra dziewczyny, ja idę wyszorać kibelek i jeszcze może szylkowi posprzątam. Muszę ogarnąć dzisiejszy dzień bo obiecałam jeszcze mamie, że ją odwiedzę a wieczorem mam tą imprezkę z pracy. Jeszcze jestem zła bo znów odbudowuje mi się ganglion na ręce, wrrr... O, i jeszcze mały dostał czkawki, jak ja tego nie lubię...

McPearl to rzeczywiście brak słów na przedszkole... U nas są robione 2 czy 3 diagnozy przez nauczycielki z innych grup a jedna będzie robiona przez jakąś Panią z zewnątrz. U Was też muszą bo to obowiązkowe.

Ja z auta wychodze tak ze odsuwam siedzenke na maksa do tylu i zapieram sie rekoma o kierownice :-D
Jakxjakas wariatka ;-)

Aza ja mialam w jednym z wynajmowanych mieszkan i mi ske sprawdzala

Ale wkur.wia mnie ta karta ruchow plodu, co sobiemobiore godzime ze zaczynam liczycnto mlody akurat idzie spac i ma matke w d. A ja siiedze jak idiotka i wyczekuje

Ja tez nie mam juz dowcipnego
Wystarczy ze na badanie musze na kozla sie wgramolic co jest nie lada wyczynem juz teraz :-D

Nulini nie chcesz mojego mieszkamia dzis widziec
A w planach mam wyjazd do tesco i do lumpka chociaz na chwile
Moze cos upoluje ;-)

Goferek zabilabym :p
Chociaz ł tez mi ostatnio wywalil ze jak ja jestem kierowca to ja mam dbac o filtry oleje itp, jakbym ja sie zmala na tym :p
Ale on jeszcxe mniej niz ja :p

Ja tam w ogóle zapominam, że istnieje USG. Nie rusza mnie to, chyba za bardzo jestem zajęta dziećmi zewnętrznymi ;) jedynie miałam parcie wtedy, co skubany nie chciał płci zdradzić, zresztą pamietacie :p

Alecta- a nie ma przytkanego noska? U nas Cypek się skarży na uszko jak właśnie katar ma się zacząć.

Mcpearl- a ma trudności, wykazuje jakieś, że chcesz odroczyć?

Ja Cypka nie odraczam, niech idzie i się uczy, zresztą on już się nie może doczekać :)

Alecta- my też mieliśmy diagnozę w przedszkolu i po takiej diagnozie pani może zasugerować psychologa. U nas też Cypek gotowy do szkoły.

Dowcipne miałam dwa razy. A tak to za każdym razem bada ręcznie, gdyby coś ją zaniepokoiło to wtedy na USG. Ale na razie jest ok. Serduszka też slucham na każdej wizycie.

Skusiłam się na tą aptekę gemini i od poniedziałku jeszcze nie wysłali :wściekła/y: Nie doczytałam, że mają 5 dni... Masakraaaa

Jeżyk, między Cypkiem a moją A prawie rok różnicy ;) to jednak sporo. Ja mam nadzieję, że A będzie gotowa.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry ;-)
Ja od rana już po mieście śmigam (wypłata była :-D) kupiłam drobiazgi na jutro do buta ;-) sobie miodzik z rynku mmmm :-D

SPRITE piękne te kartki! ;-)

Megami, Mcpearl ja Ninie nic nie sprawdzałam żadnej gotowości u psychologa miałam obawy tylko czy wysiedzi bo ona skupić się nie potrafi ale daje sobie super radę, straszą tą szkołą a my jesteśmy bardzo zadowoleni ze poszła Nina zresztą też a poszła mając jeszcze 5 lat tak na prawdę bo w listopadzie 6 skończyła :-D

Mcpearl taki okres buntu może pamiętaj że macie jeszcze prawie rok dla dziecka w tym wieku to bardzo dużo ;-)

Doggi jak tam u Ciebie? :-)

reklama
jeżyk, no trochę wydaje mi się, że odstaje. Byłam na zajęciach otwartych to i z literkami problemy ma, z wiedzą. Wczoraj mąż przywiózł półkę i mówię młodemu, że będzie niespodzianka. A że chciał zgadnąć to prosił o podpowiedź na co się zaczyna. Mówię, że na pu. A on sobie ubzdurał jak zobaczył, że meble i ciągle twierdzi, że meble są na P. No i okres buntu dwulatka mu się chyba jeszcze nie skończył :-(

Diagnozy robią ale jak cokolwiek dostaję do ręki to wszystko jest w wiedzy, a nie z gotowości emocjonalnej.

Do góry