reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Bada, femme napisałam do koleżanki (oba bawi się w tarota, senniki itp) i powiedziała ze ten sen akurat mię znaczy nic złego bo to były śliczne, białe lśniące ząbki i mówi że to oznacza radość i jeden widziałam jak wychodził dopiero i wychodzący ząb niby oznacza dobra nowinę wiec spoko ;) mówiła żeby bać się wypadajacych albo psujących się zębów i bolacych

no to dobrze :-) :tak:

Mąż idzie na rozmowę kwalifikacyjną (oj, trzymajcie kciuki, bo biedny aż się trzęsie z nerwów) a ja sobie polatam :-D

&&&&&&&&&&

femme, a jaki biznes otwierałas?

to macie, foto z tel, ale coś widać ;-)
Zobacz załącznik 649761Zobacz załącznik 649762

no powiedzmy, że podobne hahahahahahaa :rofl2::rofl2::rofl2:

.

Lumpeks ;-)
kolorek fajny wyszedł :tak:

Jak mi dziwnie na kompie :-p wpadłam dziś do mięsnego i nakupowałam jak szalona jakiś części kurczaka, łopatkę na gulasz, mielone, nawet wątróbkę bo ostatnio w jakimś tym kulinarnym była :-D :-p teraz ogórkową robię i trzeba będzie się za ten gulasz wziąć :sorry: mąż w końcu będzie szczęśliwy że jest obiad :-D :-D :-p

reklama
Dziewczyny, jest jakiś wątek na naszym forum, który nie dotyczy ciąży? :D Potrzebuję porady od mamusiek, które mają starsze dzieciaki... a nie chcę tutaj zaśmiecać ;)

Ok, no to walę :D Mamuśki, czy któraś z Was odpieluszkowywała dziecko na zimę? Planowałam zacząć ćwiczyć z moim Antkiem siadanie na wc lub nocniku na wiosnę, jak będzie miał 2 latka, ale on zaczął mi wołać, że chce siku już teraz. O ile w domu to nie problem - chodzi w pampersie (bo kupę woła dopiero po fakcie), ale jak woła sisi (nie zawsze) to leci do łazienki i robi na wc (na siedząco). Pytanie co ze spacerami? Dzisiaj wołał mi na dworze 2 razy. Przecież nie zdejmę mu spodni, bo nie sika na stojąco a poza tym jest zimno. Co mam robić, kazać mu sikać w pampersa na dworze? To też bez sensu, bo albo zakoduje sobie, że na dworze robimy siku w majtki a w domu na wc, lub całkiem mu się cofnie i wszystko będzie robił do pieluchy. Wiem, że mamy czas i głupio to mówić ale z własnej wygody liczyłam, że jeszcze z pieluchami trochę pochodzimy. Jakieś dobre rady? :)

Wiem, że to głupi problem - bo większości dzieci nie chcą się odpieluszkować ale u mnie to idzie w drugą stronę. :/

Cześć dziewczynki

Dawno nie zaglądałam, ale padło mi na głowę siedząc w domu i generuje koszty :p. Za dwa tygodnie zaczynamy mały remoncik, po którym stolarz ma nam zrobić szafe - garderobę na całą ścianę ... także podejrzewam ze zapieprz do połowy grudnia będzie :wściekła/y:

Mam nadzieję, że wszystkie dobrze się czujecie, dzieciaki rosną zdrowo :)
Za Styczniówki z problemami trzymam kciuki i wysyłam ciepłe myśli, będzie dobrze :))

Nieobecna - a wiesz że nie pamiętam ? a też musiałam odpieluchowywać jakoś zimą bo koło 2 urodzin a ma w listopadzie ale co ja robiłam w takich sytuacjach :eek: ? pojęcia nie mam :-D :-D

sprite, najbardziej podoba mi się efekt na pasemkach :-D

alecta, uuu, no to ciekawie! Ale na ile laska ma staż? Bo nie wiem, czy coś jej się będzie należeć...

Ewi, w RossMannie szczoteczka jaką ja mam kosztuje 120zł. Też mi się od daaaawna marzyła, aż w końcu w jakimś konkursie wygrałam :-D Ale póki co tylko mąż używa, bo ja boję się o krwawiące dziąsła :-(

Elutka, ZGINIESZ!!! Za mną tak po cichu chodzi barszcz, ale nie ma kto krokietów zrobić :-(

nieobecna, u nas odpieluchowanie nastąpiło w grudniu :-p Na spacerach wytrzymywała, ale ja zawsze krążyłam w okolicy domu, no i robiła siku przed wyjściem, przed każdą wycieczką autem też sikała, chociaż do samochodu i na spacer zakładałam pampersa, ale wpadki się nie zdarzały ;-)

Męża od razu zaprosili na drugi etap rekrutacji (najpierw bajerzyli, że do końca tygodnia dadzą znać, ale pod koniec powiedzieli, że ma przyjść już w czwartek).
No ciekawe, co to z tego będzie...

Nieobecna ja bym wysikiwała tak jak Nulini radzi przed każdym wyjściem - z resztą myśmy wyrobili taki nawyk u Tymka. Przed spaniem, zaraz po spaniu, przed każdym wyjściem siusiamy. Jest też opcja, żeby jakiś czas przed spacerem niedawać po prostu zbyt dużo pić i powinno być ok. Póki co nie oddalajcie się też na spacerach zbytnio, co by można było dolecieć do domu na siku ;)

Dzięki dziewczyny za rady, tylko.. nie wiem w jakim wieku Wy odpieluszkowywałyście swoje maluchy. Antek ma równe 1,5 roku i jest jeszcze nieco "głupiutki" - jak zawoła siku to musi być na już, obawiam się, że nie ma szans by wytrzymał chociaż 10 minut... :/

reklama
Ja na temat odpampersowywania się nie wypowiem bo moje złote dziecko samo się nauczyło i od początku nie było kłopotu żeby wytrzymała. Matko ile mnie nowości czeka :/

Do góry