reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

nieobecna, nie pomogę, bo sama mam z tym problem, ale w druga stronę. chyba mnie czeka po prostu zasikane mieszkanie i tyle, a tak chciałam tego uniknąć :confused2:

Nulini, ale Ty mówisz o moich włosach? jeżeli tak, to ja nie mam pasemek ;-), ten jaśniejszy pasek na głowie, to fragment włosów, na które akurat świeciło słońce ;-). no to dalej kciuki dla męża!

reklama
Nieobecna, pamiętam jak mi bratanek zimą zawołał to chcąc, nie chcąc trzeba było dziecko natrzymać. Złota zasada by osłonić od wiatru bo nie dość, że się posika to jeszcze zawieje. Są majtki treningowe albo po prostu wielorazówki w razie czego nieprzepuszczające siusiu na resztę ubrań, a dziecko czuje, że ma mokro bądź nie. W zależności od rodzaju pieluchy.

Upiekłam dziś muffinki z kajmakiem. Strasznie mi się wykichało. Wkładam jeszcze drugą porcję z nutellą.

Moja matka serio mnie kiedyś wykończy. Coś ją złapało. Ogólnie to bolało ją gardło. Zamiast do lekarza wydębiła w aptece antybiotyk, ale że jej nie lepiej i bolą ją boki pod uszami to już wymyśla, że może jej coś jest no bo przecież w końcu miała guza nerki. I ciągle tylko słyszę, jak strasznie się poci i jest mokra...no kurde, mówię jej żeby poszła do lekarza bo to pewnie jakiś wirus ale mnie nie słucha. Woli myśleć, że umiera...słuchanie, że komuś ciągle coś dolega jest strasznie męczące.

A propo :-p mam dzisiaj jakiś głupkowaty dzień. Raz mam dobry nastrój, raz mogłabym tylko ryczeć. I jeszcze ta niemożność napicia się. Królestwo za lampkę mojego białego ulubionego wina!!!

Naukę wołania na nocnik zaczynałam zawsze jak było cieplej tj. w maju. Moje miały wtedy 2 z kawałkiem i 2 latka równe. Wiedziały o co chodzi i szybko się nauczyły. Pampersy zakładałam tylko na noc a w dzień tylko majteczki. Dywan zwijałam, na kanapy zakładałam kocyk a po nim podkłady hiegieniczne z apteki i luzik. Lepiej uczyć jak ciepło bo raz że dziecko się nie podziębi a dwa że wszystko szybko schnie. Majteczek na poczatku schodzi dziennie sporo.
Ale jak dziecko chce już teraz to tak jak dziewczyny pisały wysadzać przed wyjściem nie dawać dużo picia i tłumaczyć kręcąc się blisko domu że jest zimno i nie można zdejmować majteczek. Kilka razy zdarzyło się że musiałam dziecko wysikać na dworze w czasie zimna i nic się nie stało. Lepiej tak niż by miało się zsiusiać w spodnie i tak wracać do domu.

Kołyska pomalowana drugi raz, może za 3cim juz będzie połysk

Zdjęcie kiepskie i kiepsko widać ta kołyske ale to w piwnicy a tam ciemno jest więc lepsza fora jsk kołyska Juz do salonu trafi ;)

Jest cała drewniana robiona na zamówienie jsk ola była w drodze, jeden z prezentów od teściowej :)

Załączniki

• 1413900836666.jpg
    1413900836666.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 43
My jesteśmy właśnie w trakcie odpieluchowywania. Ja chciałam w lato ale nie dało rady. Dopiero robi się na prawdę zimno więc nie wiem co będę robić. Paulinka ma 2 lata i 3 miesiące myślę, że chwilę potrafi wytrzymać. Myślę, że jeśli masz już tyle szczęścia, ze Twoje dziecko tak wcześnie zaczęło wołać to warto to wykorzystać.

McPearl, podziwiam Cię za wytrwałość, ja bym nie mogła w kółko słuchać o chorobach i umieraniu :no:

Doggi,
piękna kołyska!!!

Tosia się odpieluchowała równo miesiąc przed 2 urodzinami, czyli w grudniu.
W wakacje ni chu.ja nie dało rady, no nie chciała i koniec, to była droga przez mękę.
A w grudniu przyszła sama z nocnikiem, że chce siku i od tamtej pory wpadki zdarzały jej się dosłownie kilka razy.
Ale długo wytrzymywała, czasem zapomnieliśmy jej założyć pampersa do samochodu i później wielki szok, no bo "co by było, gdyby", ale nigdy nie było tego "gdyby" :-D

Karpanna zapach lakieru i rozpuszczalnika akurat kocham :) gdyby nie to ze to może zaszkodzić stachowi taki zapaszek to bym siedziała i wąchała, od dziecka Lubie te zapachy :)

Nulini ola tak samo miesiąc przed 2 urodzinami nagle zaczęła wołać siku a próbowałam 2 miesiące wcześniej to patrzyła na mnie jak na kre.tynke A potem w maju sama przyszła i powiedziała siusiu a ja szczęśliwa mówię to szybciutko na nocnik na co ola "jus jest" i patrze a tam nasikane tak ja wysviskalam i wycalowalam ze potem już tylko tak robiła i nawet na noc nie chciała pampersa :)

Ta kołyska była w moich oczach najpiękniejszym prezentem jaki moglismy dostać :) tym bardziej ze wysluzyla swoje prxy oli :)

reklama
Doggi boska kołyska!

Nieobecna u nas odpieluchowanie wypadało w lecie (obie miały około 2 lata i 3 miesiące - wcześniej był nocnikowy bunt, nie i już), ale w zimie byłoby pewnie tak samo. Dywan zwinęłam i biegały z gołą pupą, później w majteczkach jak już choć trochę zaczaiły. Gdy zaczynały wołać o siku to mogłam spokojnie wychodzić z domu (kilka dni opanowanie tej sztuki im zajęło) :-) Najpierw na wyjście miały zakładane pieluchy (oczywiście tuż przed wyjściem siku na nocnik), a jak zauważyłam, że dziecko woli trzymać siku niż zrobić do pieluchy, to skończyło się wychodzenie w pampku. Tylko na noc jeszcze młoda ma pieluchę, czekam, aż zacznie wytrzymywać całą noc.

Ostatnia edycja:
Do góry