Żelka mi ginka w ciąży z Olą mówiła ze jak nie ma niedoborów witamin i wyniki dobre to tylko kwas foliowy, bo przez te "witaminki" takie giganty rosną i ona była przeciwna i twierdziła ze lepiej się dobrze odżywiać, zróżnicowana dieta niż faszerować się tabsami i teraz ten lek w zgc tez nowi ze tylko kwas foliowy brać bo jest potrzebny do rozwoju neuro płodu
reklama
Filipiamama
Fanka BB :)
Żelka, ja w pierwszej ciąży brałam cały zestaw witamin plus potem żelazo i magnez. A teraz lekarz kazał brać OmegaMed. Tam jest tylko kwas foliowy, witamina D, jod, żelazo i DHA.
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Żelka, nie, to jeszcze inna Ta od USG przez brzuch to już historia, więcej jej na oczy nie zobaczę, ale ponieważ mnie nastraszyła, to poszłam do innej baby u mnie w przychodni, a tej się w dupie poprzewracało (została dyrektorką przychodni) i traktuje pacjentów po łebkach. A ja bym chciała mieć naprawdę dobrą opiekę i żebym mogła wszystkie wątpliwości z kimś omawiać, a nie się domyślać albo w googlach szukać odpowiedzi Dlatego się zapisałam do gina-faceta i wizytę mam tego samego dnia, co u tej baby w mojej przychodni
Doggi, o kurcze, to ciekawe... Ja teraz biorę sam kwas, ale chciałam kupić Olimp Vita-Min Plus Mama, tylko jak ma mi gigant urosnąć, to może jednak nie
Doggi, o kurcze, to ciekawe... Ja teraz biorę sam kwas, ale chciałam kupić Olimp Vita-Min Plus Mama, tylko jak ma mi gigant urosnąć, to może jednak nie
McPearl
Brałam witaminy w pierwszej ciąży i jak pisałam mój Mikołaj miał 3100. Teraz na razie nie biorę, choć mam ale pewnie niedługo zacznę brać. Później miałam problemy z żelazem i takie tam
Zelka, ja biore, ale tez przez to, ze przed ciaza sie kiepsko odzywialam, teraz tez tak sobie I w dodatku mam sklonnosc do anemii. Boje sie ze maluszek z samej mnie bez witamin duzo dobrego nie wyciagnie wiec sie asekuruje.
Aladynka
Zaciekawiona BB
ja tez bralam cala ciaze witaminy femibion i Victor ur sie w 39tc i wazył 3160g, u mnie jazda Młody ma jelitówke jade z nim do lekarza na 16-16.30, oczywiscie na nfz nie ma mijsca dla chorych dzieci do lekarza wiec prywatna wizyta bedzie. Chory kraj.
nieobecna87
Ja w pierwszej ciąży brałam tylko kwas foliowy i później pregna plus. Młody urodził się dokładnie w terminie jaki wynikał z pierwszego USG i ważył 3820.
Teraz biorę na razie tylko kwas foliowy (+ duphaston).
Aladynka.. widzę po suwaczkach, że będziesz miała bardzo małą różnicę wieku między dzieciakami (19-20 miesięcy?). Nie przeraża Cię to? U mnie jeśli wszystko dobrze pójdzie będzie trochę większa - prawie 22 miesiące i jestem przerażona jak sobie poradzę.
Teraz biorę na razie tylko kwas foliowy (+ duphaston).
Aladynka.. widzę po suwaczkach, że będziesz miała bardzo małą różnicę wieku między dzieciakami (19-20 miesięcy?). Nie przeraża Cię to? U mnie jeśli wszystko dobrze pójdzie będzie trochę większa - prawie 22 miesiące i jestem przerażona jak sobie poradzę.
nieobecna87
Filipiamama - Ty też widzę podobna różnica wieku...
reklama
Filipiamama
Nieobecna, u nas jakby się dzidzia urodziła w terminie, to będzie rok i 8 miesięcy, bez jednego dnia