reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Żelka mi ginka w ciąży z Olą mówiła ze jak nie ma niedoborów witamin i wyniki dobre to tylko kwas foliowy, bo przez te "witaminki" takie giganty rosną i ona była przeciwna i twierdziła ze lepiej się dobrze odżywiać, zróżnicowana dieta niż faszerować się tabsami ;) i teraz ten lek w zgc tez nowi ze tylko kwas foliowy brać bo jest potrzebny do rozwoju neuro płodu :)

reklama
Żelka, ja w pierwszej ciąży brałam cały zestaw witamin plus potem żelazo i magnez. A teraz lekarz kazał brać OmegaMed. Tam jest tylko kwas foliowy, witamina D, jod, żelazo i DHA.

Żelka, nie, to jeszcze inna :-D Ta od USG przez brzuch to już historia, więcej jej na oczy nie zobaczę, ale ponieważ mnie nastraszyła, to poszłam do innej baby u mnie w przychodni, a tej się w dupie poprzewracało (została dyrektorką przychodni) i traktuje pacjentów po łebkach. A ja bym chciała mieć naprawdę dobrą opiekę i żebym mogła wszystkie wątpliwości z kimś omawiać, a nie się domyślać albo w googlach szukać odpowiedzi :baffled: Dlatego się zapisałam do gina-faceta i wizytę mam tego samego dnia, co u tej baby w mojej przychodni :-p

Doggi, o kurcze, to ciekawe... Ja teraz biorę sam kwas, ale chciałam kupić Olimp Vita-Min Plus Mama, tylko jak ma mi gigant urosnąć, to może jednak nie :-D

Brałam witaminy w pierwszej ciąży i jak pisałam mój Mikołaj miał 3100. Teraz na razie nie biorę, choć mam ale pewnie niedługo zacznę brać. Później miałam problemy z żelazem i takie tam

Zelka, ja biore, ale tez przez to, ze przed ciaza sie kiepsko odzywialam, teraz tez tak sobie I w dodatku mam sklonnosc do anemii. Boje sie ze maluszek z samej mnie bez witamin duzo dobrego nie wyciagnie wiec sie asekuruje.

Witam się;)

Ja brałam witaminy całą ciążę i młoda ważyła 4550g;) Taka kruszynka;) urodziłam 9 dni po terminie.

ja tez bralam cala ciaze witaminy femibion i Victor ur sie w 39tc i wazył 3160g, u mnie jazda Młody ma jelitówke jade z nim do lekarza na 16-16.30, oczywiscie na nfz nie ma mijsca dla chorych dzieci do lekarza wiec prywatna wizyta bedzie. Chory kraj.

Ja w pierwszej ciąży brałam tylko kwas foliowy i później pregna plus. Młody urodził się dokładnie w terminie jaki wynikał z pierwszego USG i ważył 3820.
Teraz biorę na razie tylko kwas foliowy (+ duphaston).

Aladynka.. widzę po suwaczkach, że będziesz miała bardzo małą różnicę wieku między dzieciakami (19-20 miesięcy?). Nie przeraża Cię to? U mnie jeśli wszystko dobrze pójdzie będzie trochę większa - prawie 22 miesiące i jestem przerażona jak sobie poradzę.

reklama
Do góry