reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Dzień dobry z rana! :)

Demolka - nie jest tak dokładnie z tym L4 ciążowym jak mówi bada m. Jest to średnia z 12 miesięcy pod warunkiem, że nie zmieniłaś w tym czasie pracy (jeśli zmieniłaś to średnia liczona z wynagrodzenia od momentu zatrudnienia do pójścia na L4). Druga sprawa: jeśli ostatnio byłaś chociaż 1 dzień na L4 (jeśli przerwa między L4 ciążowym a tym ostatnim jest mniejsza niż 3 miesiące), to L4 ciążowe będziesz miała płatne wg stawki z jakiej miałaś wypłacane ostatnie L4 (tylko oczywiście 100% a nie 80%). Więc jeśli w okresie ostatnich 3 miesięcy byłaś na L4, wróciłaś z niego i dostałaś premię, to teraz idąc na L4 nie będą brali tej premii pod uwagę wyliczając wysokość wynagrodzenia. Mam nadzieję, że w miarę jasno to wyjaśniłam. ;)

malinka009 - Bavarię kupisz w Realu :)

A ja trochę pomarudzę tak z samego rana... Mój Paskud (jak zwykle) wstał dzisiaj o 6 rano. Ale Mąż go chyba wyjął z łóżeczka lewą nogą. Maruda, maruda i maruda. Jak wstał tak pierwsze co zrobił, wrzucił swoją przytulankę (bez której nie ma drzemki!) do wc. Szybko wyprałam (w tym momencie przypomniało mi się, że dzisiaj wymieniają nam w bloku rury i wody nie będzie cały dzień) i zaczęłam suszyć suszarką do włosów. Oczywiście suszarka się spaliła. To będzie dłuuuuugi dzień.

reklama
Witam się z rana, jestem padnięta, spałam 9h a czuje się jakbym na jakiejś imprezie była ;(

Indi ja to samo dwa dni spokoju tzn trochę lepiej a wczoraj jsk mnie pierdyklo nie wymiotowalam, ale niedobrze było mi strasznie :/ odliczam dni do II trym!

jusia mi tą ciąża odbiera szare komórki, ostatnio nawet coś źle policzylam ;(

agus123 mam to samo, wieczorem jak Ola śpi szybko z grubsza ogarniam i nara ;)

a jakie duże dzieci rodziłyście poprzednio bo ja się tak zastanawiam jak byłam u lekarza teraz to powiedział mi że 13,6 mm to bardzo duże jak na 7 tydzień i że raczej urodze duże dziecko moje poprzednie
córka 3920 i 59cm
syn 4600 57 cm to co teraz będzie ???:nerd:

I ja się witam z rana. Zamiast skorzystać z okazji, że młody śpi u babci, a ta go zawoziła dziś do przedszkola obudziłam się o 7 :baffled:. Nawet czuję się wyspana. Zobaczymy co będzie dalej. Dzień będzie długi. Herbatka wypita, na śniadanko naszło mnie na sucharki...tylko modlę sięby znów się coś do mnie nie przywlokło. Wczoraj trochę gardło mnie bolało. Nic, miód, tantum verde i heja

agus123 to spore faktycznie, Ola miała "56" cm (ale źle ja zmierzyli bo ciuszki 56 były jej dużo za duże i myślę że miała około 51-52 cm) i waga 3030g kruszynka była po mamusi :)

Moje chlopaki tez po 3100 ,3200
Moze nieurodzisz duzego dziecka teraz duze potem moze wolniej rosnac.pozatym moze u ciebie termin bedzie inny bo np to nie 7 a np 8 tydzień. Wszyszko sie jeszcze moze zmienic ;)

Hejo porannie
AGUS 4600 !!!! Kolosik to teraz bedzie 5200 :p
Moje 4200 lekarze wroza ze Fasola tak 4500 przybije :/ yhs jeszcze tydzien do usg mam nadzieje ze tam u malucha wszystko ok

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Dziewczynki, orientujecie się jak to jest z L4? Kto wysyła ten druk do ZUSu - tylko pracodawca czy przychodnia też? Bo w przychodni dają tylko kopię odbitą na kalce, a oryginał i drugą kopię mają u siebie - też to wysyłają do ZUSu???
16 czerwca mam dwie wizyty u dwóch różnych ginów i na obie idę.
Do tej gin, co teraz byłam w poniedziałek - bo ma mi przedłużyć L4.
Do drugiego gina - bo chcę, żeby mi prowadził ciążę - do tej baby nie mam zaufania.
No i jak oboje mi wystawią L4, to byłoby głupio, jakby obie przychodnie wysłały druki do ZUSu...

reklama
Kurcze nie wiem czy wysylaja do Zusu czy tylko zostawiaja w razie kontroli.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Do góry