reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Ja z p-kola też nie zrezygnuje. Dzieciak je uwielbiają, uczą się tam nowych rzeczy, a ja mam chwilę dla siebie.

reklama
Ja nie mam jakiejś cudnej pracy i jak policzyć to prawie na jedno wyjdzie,na nianie nie zarobię,a u nas nie ma żłobka ,a do przedszkola przyjmują dopiero jak dziecko ma rocznikowo 3 lata.Moja mama pracuje,teściowa nie,ale nie chce się zobowiązać na codzienne pilnowanie,już teraz mi Mikołaja odbiera ze szkoły,więc to też jakaś pomoc

Ostatnia edycja:
Ja nie mam jakiejś cudnej pracy i jak policzyć to prawie na jedno wyjdzie,na nianie nie zarobię,a u nas nie ma żłobka ,a do przedszkola przyjmują dopiero jak dziecko ma rocznikowo 3 lata

ja akurat mam to szczęście, że moja mama pracuje w przedszkolu. Dominika od stycznia najpóźniej tam pójdzie, póki co chodzi do żłobka
Dziadkowie do żłobka się dokładają chociaż jest mi z tym niezręcznie.

Teraz sobie muszę przemyśleć kiedy mi najlepiej iść na zwolnienie by na tym nie stracić - chodzi o wypłatę na zwolnieniu by była jak najwyższa

Ja z p-kola też nie zrezygnuje. Dzieciak je uwielbiają, uczą się tam nowych rzeczy, a ja mam chwilę dla siebie.

jak patrzę na Dominikę i dzieci w jej wieku które siedzą np z babcią to widzę dużą róznicę.
Dominika umie już sama jeść z talerza, woła siusiu i bardzo ale to bardzo dużo mówi

Ja o żłobku nie myślałam nawet, bo mogę sobie pozwolić na pracę w domu.
Do przedszkola albo jakiegoś klubu maluszka pewnie Filipa poślę koło trzech lat, ale tylko po to by miał kontakt z dziećmi i czegoś się nauczył.
Mamy ten komfort, że prowadzimy z mężem własną firmę i swoje obowiązki wykonuję w tej chwili w domu. Fakt, że jest tego mniej niż jakbym była na miejscu, ale czasem jak trzeba to i podjadę z dzieckiem więc nie jest źle;)

A co do pomocy naszej rodziny, to tak jakby jej nie było więc staramy się dać sobie radę sami;)
Mój tata ma swoje życie i wnuk jest fajny, jak go odwiedzi od czasu do czasu. A teściowie bardzo by chcieli, ale im nie wychodzi.

Ostatnia edycja:
Wyczytałam ostatnio,że na l4 można dostać więcej kasy niż wypłata,bo oni liczą średni dochód z całego roku poprzedzającego zwolnienie i biorą pod uwagę premie,wczasy pod gruszą,trzynastki itp. ,

dokładnie tak, na zwolnieniu z córką dostawałam prawie dwa razy tyle co normalnei bo liczyłą się premia kwartalna, półroczna i roczna

reklama
Do góry