reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Bada m. od Ciebie sie uczyłam hehe Widzę że Ty ze staraczek 2014 po cichu Was podczytywałam i kibicowałam ale coś dużo trolików miałyście i nie pisałam, mam nadzieję, ze jeszcze ktoś się z dziewczyn na styczeń załapie:)
Mama Blogerka skopiuj tez obrazek

Ostatnia edycja:
Mama Blogerka to super, ze obie jesteśmy w tym samym terminie :)

poczytałam trochę Wasze wypowiedzi dziewczyny i może napisze coś więcej o sobie, staraliśmy się przez rok ( znaczy od kwietnia 2013, ale myśleć zaczęliśmy we wrześniu 2012, niestety podczas badań okazało się, ze mam guza jajnika i 01/2013 mi go usuwali, na szczęście wszystko poszło dobrze ;P ).
no i teraz po długim oczekiwaniu, gdy zupełnie nie zakładałam, że w tym cyklu mogło "zaskoczyć" okazało się, ze wyszły 2 kreski, dla pewności robiłam 3 testy :)

no i chyba dlatego, że sporo czekałam, teraz nie mogę w to uwierzyć :) :) :)
nie odczuwam też żadnych dolegliwości, może poza lekko bolącymi piersiami.
i zastanawiam się, czy jest to możliwe? Wy piszecie o nudnościach, bólach itp, a ja nie mam nic...
a i witaminy wczoraj zakupiłam Falvit mama :)

demollka tak ja ze staraczek 2014 ,ale tu czuję się lepiej,nie to,że dziewczyny nie fajne,bo bardzo fajne,ale w sumie byłam tam krótko,a one bardzo zżyte,niektóre są tam po kilka lat tylko wątek rok zmienia :-pa tutaj wszystkie równo mniejwięcej zaczynamy i to jest fajne

Kochana wiem co czujesz.
O Dominike staraliśmy sie 5 lat. Były wojny już o to, rodzice i teściowie wiecznie pytali keidy będzie dziecko. My próbowaliśmy i nic. Nawet już zaczełam do lekarza chodzić, robiłam badania i było że ok. W marcu 2012 byłam mega chora, bralam silne antybiotyki ale byłam pewna ze nie uda sie.
A tu zaskoczenie - zaszłam w ciąże. Tydzień mi testy nie wychodziły, jak już zobaczyłam te dwie kreseczki to z 10 testów zrobiłam bo nie mogłam uwierzyć. W grudniu 2012 urodziła się Domi.
Od grudnia 2013 zaczeliśmy myśleć o drugim dziecku. Lekarz powiedział że nie mam owulacji kiedy posżłam do neigo na USG dwa cykle temu. W ostatnim cyklu nie poszłam bo Domi ma angine i nie miałam jak. ?Miałam iść w tym miesiącu a tu taka niespodzianka - wczoraj test pozytywny :) Poszłam na krew i ciąża potwierdzona :)

Mama Blogerka to super, ze obie jesteśmy w tym samym terminie :)

poczytałam trochę Wasze wypowiedzi dziewczyny i może napisze coś więcej o sobie, staraliśmy się przez rok ( znaczy od kwietnia 2013, ale myśleć zaczęliśmy we wrześniu 2012, niestety podczas badań okazało się, ze mam guza jajnika i 01/2013 mi go usuwali, na szczęście wszystko poszło dobrze ;P ).
no i teraz po długim oczekiwaniu, gdy zupełnie nie zakładałam, że w tym cyklu mogło "zaskoczyć" okazało się, ze wyszły 2 kreski, dla pewności robiłam 3 testy :)

no i chyba dlatego, że sporo czekałam, teraz nie mogę w to uwierzyć :) :) :)
i zastanawiam się, czy jest to możliwe? Wy piszecie o nudnościach, bólach itp, a ja nie mam nic...

tylko się ciesz że nic nie czujesz bo mnie w podbrzuszu ciagnie
pierwsza ciaze cala wymiotowalam

też mnie trochę ciągnie, ale chyba to, że nie mogę jeszcze uwierzyć, sprawia, że nie łącze tego z ciążą :)

a badania to my już wszystkie porobiliśmy, poza drożnością jajowodów u mnie, w tamtym mcu dostałam nawet skierowanie na nie, ale powiedziałam, że chce jeszcze poczekać z tym do wakacji :) i miałam czuja :)

też mnie trochę ciągnie, ale chyba to, że nie mogę jeszcze uwierzyć, sprawia, że nie łącze tego z ciążą :)

a badania to my już wszystkie porobiliśmy, poza drożnością jajowodów u mnie, w tamtym mcu dostałam nawet skierowanie na nie, ale powiedziałam, że chce jeszcze poczekać z tym do wakacji :) i miałam czuja :)

Mój maż miał iść na badanie nasienia tego dnia, kiedy dowiedziałam się o ciąży

reklama
Mama Blogerka, pytałaś o małą różnicę wieku między dziećmi. Mój Filip 4 maja skończył roczek, a jestem w 7 tygodniu. Jak się urodzi bobas będzie miał rok i 8 miesięcy.

Do góry