reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Mama Blogerka, pytałaś o małą różnicę wieku między dziećmi. Mój Filip 4 maja skończył roczek, a jestem w 7 tygodniu. Jak się urodzi bobas będzie miał rok i 8 miesięcy.

Załapałaś się jeszcze na macierzyńskim :) w sumie fajnie :) gdyby Domi urodziła się w styczniu a nie grudniu to bym rok miała a jak pół :(
Ale w żłobku super się mała czuje

Najpierw planowaliśmy, że postaramy się pod koniec wakacji, żeby były dwa latka różnicy, ale kiedyś tak siedliśmy i pogadaliśmy i stwierdziliśmy, że spróbujemy wcześniej;) No i spróbowaliśmy;)

Ja mimo wypoczynku i próby nie schizowania ciągle zastanawiam się dlaczego moje piersi wróciły do stanu jak sprzed ciąży. Mąż mnie uspokaja, że to może przez to przeziębienie...czekam, aż się coś zmieni.

Najpierw planowaliśmy, że postaramy się pod koniec wakacji, żeby były dwa latka różnicy, ale kiedyś tak siedliśmy i pogadaliśmy i stwierdziliśmy, że spróbujemy wcześniej;) No i spróbowaliśmy;)

my próbowaliśmy pierwszy raz w lipcu ale później odpuściliśmy, Dominika była 3 razy w szpitalu, ja nie chciałam pracy stracić
Pomyśleliśmy żę wyrobię sobie fajną premie żeby później mieć dobrą wypłatę i spróbujemy. Od nowego roku było tak uda się albo nie.
W tym miesiącu zrobiłam test owulacyjny, spróbowałam i udało się

Mama Blogerka, macierzyński miałam do 2 maja, a już od 30 kwietnia lekarz mi zwolnienie wypisał;)

Szczerze, to troszkę się boję, bo Filip to takie maleństwo, ja cały czas z nim w domu byłam. U Ciebie pewnie inaczej, bo jest żłobek, a ten mój maluch to straszny maminsynek.

Po wczorajszej wizycie u gin niby było wsio ok. Chora jestem to dała mi antybiotyk. Dzisiaj piersi przestały być nabrzmiałe, nie bolą...

Mama Blogerka, macierzyński miałam do 2 maja, a już od 30 kwietnia lekarz mi zwolnienie wypisał;)

Szczerze, to troszkę się boję, bo Filip to takie maleństwo, ja cały czas z nim w domu byłam. U Ciebie pewnie inaczej, bo jest żłobek, a ten mój maluch to straszny maminsynek.

Tak i nie
Dominika wprawdzie poszła do żłobka mając 7 miesiecy ale wiecej była ze mna niz tam.
Od sierpnia do końca pażdziernika byłam na zwolnieniu bo małą chorowała. W grudniu 2 tyg urlopu. W kwietniu też miałąm 2 tyg urlopu a w maju mi choruje wiec do pracy znow nie chodze
Jest to straszna mamicórcia i bardzo zaborcza
Nikt nie może się do mnie przytulic, dotknąć
Jak znikne jej z oczu to placz
nawet śpi ze mną

reklama
Po wczorajszej wizycie u gin niby było wsio ok. Chora jestem to dała mi antybiotyk. Dzisiaj piersi przestały być nabrzmiałe, nie bolą...

Antybiotyk w ciąży?
Bałabym się
Ja teraz też jestem chora, lekki odstawiłam. Dziś idę z małą do pediatry na kontrole to wejde do internisty, zobacze co powie

Do góry