reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2015

dziewczyny, mozecie mi powiedziec na chlopski rozum jak w takim razie bedzie liczony nasz macierzynski? biorac pod uwage ze urodze np 1 stycznisa? ktore miesiace biora wtedy pod uwage? i czy jakies premie, 13pensja itp tez sie licza czy sama podstawa?

reklama
AZA za zdrówko syna! :-)

Mama Blogera za córeczkę:-)!

Dziewczyny czy Wam też puchną dziąsła? Byłam u dentysty, obejrzała, zrobiła dwie siódemki, że zęby w dobrym stanie, a dziąsła: napuchniete, obolałe i w ciąży tak ma być i może być:-(. A mnie boli ząb a ona twierdzi ze to od dziąseł, że mogą się przesuwać, boleć itd. Zalamka! Wiec szoruje te zęby i płucze :-)

Powiem Wam ze mi minęły prawie wszystkie dolegliwości z 1 trymestru i czasami to się zastanawiam czy ja nadal jestem w ciąży:-). Tylko brzuch zaokrąglony, piersi inne, senność, zmęczenie i te dziąsła:-)

A będziesz miała zwolnienie przed porodem?

A ja nic nie przytyłam i we wszystkich dotychczasowych ubraniach chodzę

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

Mama Blogerka - o tym samym mówię :) Jak dowiedzieli się w pracy, że jestem w ciąży dostałam 1000 zł podwyżki, bym miała wyższy macierzyński. Ale jako, że byłam 1 dzień na L4 a od zwolnienia nie minęły 3 miesiące, to w ogóle tej podwyżki nie wzięli mi pod uwagę.

kasiekz - tzn? bo nie bardzo rozumiem pytanie. :)

aqulqa - to zależy kiedy zmieniałaś ostatnio pracę? od kiedy jesteś na l4? ile miałaś l4 w ostatnim czasie? w jakich terminach?

maadlen, nie szoruj zębów!!! Ja się tak załatwiłam w pierwszej ciąży, potwornie mi krwawiły dziąsła i tak się pocofały, że teraz mam zęby jak potwór, nie dość, że optycznie większe, to jeszcze mega wrażliwe...

nieobecna pracuje tu od maja 2012. w tym roku moje pierwsze zwolnienie bylo w maju 3dni - nieciążowej, i pozniej juz ciągiem ciążowe. ja jednak te trzy dni z racji zawodu tez mialam 100%. wiec mam nadzieje, ze moj macierzynski to bedzie 80% moich zarobkow? chce isc od razu na caly rok

reklama
To ja tego nie qmam... Jeżeli jestem zatrudniona od 2 czerwca a pójdę na zwolnienie ostatniego lipca to co?

Tak w ogóle dobry ;-)

Do góry