reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

reklama
Agus, Doggi wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń oraz szybkiego porodu ;-)

Doggi masz ruchy płodu w 10 tygodniu?

Nulimi nie boisz się jeździć na rowerze? Podziwiam u mnie jeżdżą tacy szaleńcy ze trzeba mieć oczy wokół głowy.

Aqulga mam to samo, przez to leżenie nie mam siły chodzić. I mam zawroty głowy. Kondycja beznadziejna.

A dziś byłam u gina tam gdzie mam po pakiet i wkurzyłam się! Babka juz kilka lat do niej chodzę ani razu nie miała okazji mnie badać w ciąży tylko to usg co mam i wypisy ze szpitala i ona mi mówi ze musze leżeć, nic ni robić, bo mam zzagrożenie nisko położonego łożyska! I tak nnaprawdę to ok 16-17 tc mogę odetchnąć. A ja miałam usg prenatalne tydzień temu i nie widać juz na nim cech odklejania się kosmowki! I znów mam stres!

maadlen co lekarz to inna diagnoza :/ ja w szpitalu jak wczesniej wspominalam bylam badana pzez 4 czy 5lekarzy z czego tylko jeden widzial krwiaka, a drugi zauwazyl go jak powiedzialam ze inny lekarz widzial. porazka. w kazdym razie jesli chodzi o to kiedy odetchne to dopiero wtedy gdy urodze zdrowe silne dziecko w styczniu 2015.

wiesz co, mi to w ogole szkoda slow jak widze podejscie lekarzy. ja jak bylam w szpitalu, 8tc myslisz ze ktos mowil ciaza, dziecko, plod? jedyne co slyszalam to "to".

maadlen na pewno ważniejsze to, co lekarz mówił na tym dokładnym usg! Oszczędzaj się, ale staraj się nie stresować.

agulqa dokładnie tak jest! Dlatego ten ośrodek naprotechnologii do którego trafiłam góruje nad wszystkimi klinikami pod tym względem! Pierwszy raz obie lekarki zbierając wywiad powiedziały, że jest im przykro z powodu straty dzieci, a ginekolożka od początku (6 tydzień, był tylko malutki pęcherzyk) mówiła o jeszcze niewidocznym dziecku "dzidziuś", "maleństwo"...

emilchen tylko pozazdrościć lekarzy! :tak: czasami mam wrażenie, że (szczególnie ci w szpitalu), jakąś łaskę robią pomagając komukolwiek...... O braku zwykłej życzliwości, dzień dobry, nie wspomnę...

maadlen, akurat w tych godzinach, w których jeżdżę, ruch jest znikomy, ale i tak mam oczy i uszy dookoła głowy. Poza tym wychodząc z założenia, że wariaci na drodze, to pieszo a tym bardziej samochodem też strach się poruszać ;-)

agulqa, na drugim USG w tej ciąży gin powiedziała do mnie, że "to coś" ma 3mm. Więcej do niej nie poszłam, bo to MOJE DZIECKO, a nie COŚ!!! :wściekła/y:

reklama
Megami bo o naprotechnologii krążą takie legendy, że to zwykłe naciąganie ludzi na kasę, metody stosowane od lat, nic nowego a tylko ładnie nazwane i że lepiej od razu klinika i np. in vitro w przypadku trudności z zajściem, a ja już teraz mam porównanie i tu i tu - zdecydowanie wygrywa napro i to nie tylko z uwagi na życzliwe podejście i całościowe traktowanie pacjenta, ale sam profesjonalizm lekarzy! Żaden znany i z tytułami lekarz z kliniki nie potrafił tak dokładnie przeanalizować moich wyników, wysłać na dodatkowe specjalistyczne badania - te lekarki zauważyły już po wynikach jakie mogę mieć problemy, niczego nie zbagatelizowały. A ceny wizyt są porównywalne bo płacę 150 zł z wizytę (myślę, że w dużym mieście - bo muszę dojechać- to nie jest przesadzona cena za prywatną wizytę)

Do góry