reklama
Karolinkaz
Ten dzień już niedługo!:)
Witam Mamusie, wpadłam się przywitać też spodziewamy się dzidziusia w styczniu. Kilka dni temu jak weszłam na BB to nawet styczniówek nie było więc dzisiaj jestem mile zaskoczona
Filipiamama
Fanka BB :)
Ze mną na oddziale leżała dziewczyna, urodziła dziewczynkę też blisko 6 kg dzień później ode mnie i jeszcze do mnie przybiegła zapytać się jak się czuję. Ja po cesarce ledwo się ruszałam, a ona po takim wyczynie jeszcze biegała do koleżanek czy im nie pomóc
S
sencha
Gość
Żelka - właśnie chodzi o to, że w momencie zajścia w ciążę wszelkie zapędy do czytania tego wszystkiego co już przeczytałam mi minęlo Skoro jesteś psychologiem, to pewnie nie obce Ci takie nazwiska jak Brazelton i Sears no i Ina May Gaskin - planuję do końca ciąży przeczytać sporo
Żelka
Fanka BB :)
sencha obyś nie wspominała moich słów ale cała teorię to sobie można wsadzić ... na półkę z książkami. Wiadomo, że z części korzysta się mimowolnie, ale i tak większość... z resztą sama zobaczysz, każdy jest inny. Wiem, że psycholog rodzic jest zmorą nauczycieli bo nie mogą mi pierdzielić głupot i używać pseudo naukowego bełkotu A u nas to przerąbane do kwadratu bo oboje z mężem jesteśmy po psychologii
reklama
S
sencha
Gość
Ponoć najtrudniejsi rodzice do współpracy to właśnie psycholodzy, nauczyciele i wojskowi
Mam duuużo dystansu do wszystkiego na co się decyduję i co czytam. BTW, DHA/omega3, które tak namiętnie jest promowane wszystkim ciężarnym jest mocno przereklamowane, bo badania na które powołują się firmy farmaceutyczne dotyczą spożycia RYB a nie suplemetacji. Jak babeczki żarły sobie pastylki to efektu nie było Ale za to rybki 2x tydzień - cuda (łącznie z dzieciakami które jadły rybki) - istotne statystycznie wyższe wskaźniki IQ.
Przyznaję że mam zacięcie naukowe a czytanie wszystkiego sprawia mi niesamowitą frajdę Co wcale nie znaczy, że wszystko co czytam chcę stosować.Generalnie nie lubię skrajności w żadną stronę i to jedyna zasada której twardo się trzymam
Ale się nagadałam Mam nadzieję że wytrzymujecie
Mam duuużo dystansu do wszystkiego na co się decyduję i co czytam. BTW, DHA/omega3, które tak namiętnie jest promowane wszystkim ciężarnym jest mocno przereklamowane, bo badania na które powołują się firmy farmaceutyczne dotyczą spożycia RYB a nie suplemetacji. Jak babeczki żarły sobie pastylki to efektu nie było Ale za to rybki 2x tydzień - cuda (łącznie z dzieciakami które jadły rybki) - istotne statystycznie wyższe wskaźniki IQ.
Przyznaję że mam zacięcie naukowe a czytanie wszystkiego sprawia mi niesamowitą frajdę Co wcale nie znaczy, że wszystko co czytam chcę stosować.Generalnie nie lubię skrajności w żadną stronę i to jedyna zasada której twardo się trzymam
Ale się nagadałam Mam nadzieję że wytrzymujecie
Ostatnio edytowane przez moderatora: