reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2015

reklama
Dziewczyny czytam Was ale nie mam cos went zeby pisac.
Nulini ja tez czekam na pensje jeszcze za kwiecien, na szczescie juz dostalam jakas kase z Zusu za L4 co prawda mniej niz mialo byc bo pracodawca raportow za 2 miesiace nie zlozyl ale jak to wyjasni to dostane wyrownanie.
Maadlen ja bralam te witaminy w pierwszej ciazy a teraz biore tylko kwas foliowy w dawce 5mg, no i inny zestawik na podtrzymanie.
U mnie kolejna wizyta 14.07. Termin wychodzi na 23.01.
Ja szczepilam tymi 5w1.

Ja szczepiłam tymi 3w1, ale tylko dlatego, że jak starszego syna na pierwszym szczepieniu kuli bodaj 5 razy bo tyle tego było, to zrobiło mi się po prostu żal, już nie miał siły płakać, ale wiadomo każde dziecko inaczej znosi ukłucia,

Nieobecna87 mamy taki sam termin :-)

Ja też o MMR czytałam i nie podam jej dzieciom. Mam w rodzinie udowodniony przypadek autyzmu. Lekarz wcale nie namawia.

Ja szczepie skojarzonymi. 5in1 plus pneumokoki,menigokoki i ospa.

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

Dla mnie taka dawka w jego miejsce nie jest dobrym wyjściem a już nie przesadzajmy ze dziecko nie wytrzyma 3 ukuc poplacze i przestanie :sorry: bardziej rodzic się stresuje niż dziecko które wcale nie płacze bo tak boli tylko płacze bo dzieje się coś nowego nie koniecznie przyjemnego...i po takich szczepionkach nie dziwne ze są często komplikacje i jeszcze za to się płaci :sorry: no ale to tylko moje zdanie :-D każdy ma prawo do własnego ;-)

Witajcie

Dziękujemy za życzenia zdrówka dla Gustawa- temp urosła dopiero w nocy do 39.2 i wtedy dostał lek, spał do rana i teraz jest ok. Mam nadzieję, że nie powraca zapalenie stawów bo jakieś 1,5 roku temu miał podejrzenie dziecięcego reumatoidalnego zapalenia stawów- miał właśnie takie niewyjaśnione jednodniowe gorączki, bolały go rączki w nadgarstkach i puchnął łokieć, z badań nic nie wyszło, w końcu gorączki same ustały (a miewał co kilka dni po 40 st . takie jednorazowe bez dodatkowych objawów). Mam nadzieję, że będzie dobrze, został dziś w domu więc pewnie zajrzę dopiero wieczorkiem.

Ja też biorę tylko kwas foliowy, na witaminy przyjdzie czas później :tak: ale staram się jeść dużo warzyw i owoców, w poprzedniej ciąży musiałam brać bo z odżywianiem było słabo i później jeszcze cukrzyca.

Malinka zdrówka dla Gustawa biedak...:-( mnie przerażają takie wysokie temperatury :no: nie ciekawie z tymi podejrzeniami może warto by było poszukać jakiegoś innego dobrego lekarza żeby to wyjaśnic takie niewyjaśnione sprawy najgorsze lepiej wiedzieć co jest na rzeczy

Moja znajoma zdecydowala sie na te platne i ponoc jest tak ze juz zawsze bedzie musiala z tych korzystac przy tym dziecku. Poznidj naczytala sid kiepskich opini ze po nich sporo komplikacji i teraz sama zaluje. My ze wzgledow finansowych zdecydujemy sie na normalne. Ja przezylam tyle ukluc, moja siostra, brat, Ł to i dzoecko przezyje ;-)

Pewnie ze przeżyje :p

Patrzcie z jakim warkoczem wczoraj młoda wróciła od koleżanki :-o w życiu tak się nie nauczę robić hehe ja to cierpliwości nie mam :-D

Załączniki

• 1403076162617.jpg
    1403076162617.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 29
reklama
Cześć mamusie :-)
Aza,Gochson dobrze,że u Was ok. martwiłam się
Co do witamin to raczej będę brała ,mam takie skórki przy paznokciach,że krew leci,a wczoraj ząb mi się ukruszył,oznacza to że maluszek czerpie od mamy i dlatego myślę o suplementacji
Szczepiłam chłopców na wszystkie zalecane,ale kiedy to było :-D

Do góry