reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

kochanie27 zrobiłabym badanie beta HCG z krwi, to by trochę więcej pokazało. Usg może co nieco więcej powiedzieć jeśli pojawi się zarodek, do tego czasu zostaje tylko czekać. W 9tc powinien być już zarodek z serduszkiem. Trudno tu coś gdybać. A kiedy dokładnie robiłaś test? Jeśli kreska była bladziutka jest też opcja, że do zapłodnienia doszło znacznie później (odlicz sobie 14 dni od testu). Taka opcja wchodzi w ogóle w grę? Wtedy wychodziłby jakiś 5tc dziś. Niestety czasami po prostu ciąża przestaje się rozwijać na bardzo wczesnym etapie i mamy tzw. puste jajo, najczęściej samoistnie poronione. Ale póki co zostaje czekać i nie zamartwiać się ;-)

reklama
Nieobecna, czasami zdarzylo mi sie zoatawiac odzywke na moc ale to tylko w weekendy, w TYG nie mam czasu myc wlosow rano, za dlugo by mi schodzilo :(
Kochanie, wychodzi na to ze masz termin dzien przede mna, wiec o ile faktycznie termin sie zgadza, to na tym etapue powinno byc juz widac. Mialam robione USG 11.06 czyli w 8 TYG I 4 d I widzielismy juz serduszko, wrzucilam zdjecie do watku z USG. Moze faktycznie Twoj dzidzius jest mlodszy, do zaplodnienia doszlo pozniej wiec moze nie byc widac. U mnie w polowie 5 TYG tam tylko taki punkcik byl co sie chowal po latach :) zrob bete I powtorz USG. Trzymam kciuki :)

hej kochanie! radze jak dziewczyny zrobic betahcg to juz na wczesnym etapie daje obraz czy jest ciaza. jesli chodzi o usg to moze faktycznie dzidzia zostala stworzona pozniej i jest jeszcze malutka? trzymam kciuki by bylo wszystko ok i oczywiscie dawaj znac!

Kochanie a robiłaś jeszcze test ? zrób zwykły test i sprawdź czy druga kreska jest już wyraźna opcje są 3 albo ciąża jest sporo wcześniejsza już w 6 tygodniu widać fasole na USG, Twój gin ma jakiś beznadziejny sprzęt albo niestety jeszcze się nie udało i musicie próbować dalej ;-)

Jezu ale gulasz pikantny zrobiłam :-D jak tu go odratować ? :-D tzn mój będzie zachwycony gorzej ze mną a chciałam sobie kaszę z sosem z tego gulaszu zjeść :-p

Femme fatal, to podeslij tego gulaszu :) zawsze lubilam pikantne a teraz w ciazy to juz calkiem, pikantne ze az jape wykreca bym tylko jadla :) w kwestii kulinarnej nuestety Ci nie poradze, bo ja z tych co nawet herbate przypala :)

Indi haha to tak jak ja kiedyś tak od roku wzięłam się za gotowanie i nawet coraz lepiej mi idzie :-p ja lubię pikantne rzeczy ale nie takie które wypalają buzię hehe :-D

femme fatale - zależy jak gulasz wygląda :D Albo dolej wody, możesz też dodać jogurtu naturalnego/śmietany albo trochę soku z cytryny. To zabójcy ostrości. ;) ALe jak masz taki mega ostry... to nic go nie uratuje :D

Mi sie trafil gotujacy maz jak slepej kurze ziarno :) sama rzadko cos gotuje, bo zazwyczaj konczy sie katastrofa ( sterta brudnych garow a efekt koncowy I tak niejadalny). Jedynie co to pieczenie mi wychodzi, ale jakos wlasnie na slodkosci nie mam ochoty.

reklama
nieobecna, oj nie, ja lubię próbować nowości, nawet koloru włosów nigdy nie miałam takiego samego dwa razy pod rząd :-D

Indi, mnie też się chce pikantnego, ostatnio kebab, który zawsze mi ryj wykręcał, podszedł bez problemu :-D

Matko, 2 godziny się dzisiaj wyczekałam u tego gina!
Ale facet świetny, uśmiechnięty, wszystko mi tłumaczył, wyjaśniał, zagadywał, nie to, co poprzednie dwa babsztyle :baffled:
L4 wystawił na 2 tygodnie, na szczęście "chodzone", więc ze spokojnym sercem pojadę na długi weekend :-D
Niestety aparaturę USG ma chyba jakąś kiepską, bo 2 tygodnie temu u poprzedniej gin widziałam piękne serduszko, a u niego tylko "echo" delikatne...

Do góry