reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Hej Mamusie;)
U mnie wszystko w porządku;) Już pisałam, że byłam w środę na wizycie, podejrzeliśmy malucha. Macha rączkami i nóżkami. Nie wiem ile ma, bo to było takie szybciutkie podejrzenie, a porządne USG będę miała 26.06. Teraz się zbieramy, bo jutro wylatujemy na wczasy szybciutkie;) Ale cały czas jestem na bieżąco i czytam.

Z objawami u mnie zupełnie inaczej niż przy Filipie. Mdłości to dla mnie nowość, ale za to zgagę i zmęczenie znam już bardzo dobrze. No i brzuszek. Z Filipem miałam taki jak teraz gdzieś koło 5-6 miesiąca. Fakt, że większość to tłuszczyk, ale wcześniej udawało mi się go wciągnąć i nawet płasko to wyglądało, a teraz się nie da, bo pod spodem już sobie miejsce zrobił dzidziuś;)

reklama
agulqa, no to mam to samo, zjem kanapkę, a czuję się jakbym zeżarła pół świniaka...

Doggi, agulqa, to była nagroda z jednostronną przyjemnością :-p:-p:-p

Doggi, u nas woda chyba raz na 3 miesiące przychodzi, ale po 600zł :baffled: Mieszkamy w 7 osób, zmywarka i pralka prawie non-stop no i jeszcze kilka razy w tygodniu nocuje u brata jego dziewczyna, a ta to kąpiele luuuuubi, cała wanna wody...

PSIA DUPA!!!
realmad2.gif.pagespeed.ce.lNT9dwfExo.gif

Młoda przylazła do nas do łóżka o północy.
Uśmiechała się, nie było widać, że coś jej jest, ale tylko dotknęłam jej nóżki i pędem po termometr - 38,6!

Na szybko Nurofen i poszła spać.
Rano ją budzę i to samo, uśmiechnięta, zero objawów choroby, mieszę temperaturę i znów 38,6!
Dałam na szybko śniadanko, znów zmierzyłam i już 38,8!!!
Dostała Nurofen i poleguje w łóżku
no.gif.pagespeed.ce.QLivJ0gNZF.gif

Wykończę się, już się wczoraj cieszyłam, że katar się kończy!

A teraz wymiotuje tak, że aż ją targa, temp. 39,7 a Robert nie odbiera telefonu

Filipiamama udanych wczasów! :-D

Nulini, dokładnie, spróbujcie dać jeszcze paracetamol. Okłady, ew. chłodna kąpiel. Zdrówka dla małej :-(

Z kapiela uwazaj bo przy takiej goraczce chlodna kapiel moze spotegowac wymioty, albo spowodowac drgawki goraczkowe. Podaj najlepiej czopek z paracetamoem (nie zwymiotuje) chlodne oklady na nozki i raczki i ewentualnie kark i czolo. Moj syn ma padaczke i max temp do jakiej moge dopuscic to 38... a on zawsze goraczkuje z 40 :/ takze w zbijaniu tempki mamy doswiadczenie ;)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Nulini, przykro to słyszeć. Mama blogerka słusznie zauważyła, że można na zmianę te leki podawać. Ja bym jechała do lekarza jakbym mogła. Osobiście jestem mobilna bo męża w domu ciągle nie ma, nie wyobrażam sobie inaczej.
Filipiamama, ale Ci zazdroszczę. Co prawda mamy zamiar gdzieś się wybrać, ale dopiero w sierpniu...

Filipiamama odpoczywaj i baw się dobrze.

Dziewczyny mam głupie pytanie. Jakieś modele pralek i lodówek możecie polecic?

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

reklama
Mama Blogerka lodowke moge polecic LG bardzo jestesmy zadowoleni ale pralka nam sie psuje wiec nie polecam (mam whirpool moze jakis wadliwy model)

Do góry