reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Moj od dzisiaj w nocy tez bez zarcia, pic I tak nie chcial, wiec ten problem odpada. Jak przezyjemy tych kilka nocy to juz powinno byc z gorki.

reklama
Yggam, po pierwsze musielisny zmienic kolejnosc karmienia I kapania. Do tej pory zawsze najpierw go kapalismy, potem dostawal butle I takiego polspiacego odnosilam go do lozeczka. Teraz dostal kolacje przed kapaniem I odkladalam go calkiem przytomnego. Ta czesc poszla niezle, zasnal sam bez marudzenia. Przez pierwsze 4 noce jak sie budzi to mamy wejsc do pokoju, poglaskac bez wyciagania z lozeczka, potrzymac za raczke, mowic do niego spokojnie ze czas na sen itp. I ignorowac wszelkiej proby oporu. Jak siada i chce sie bawic to ignorowac i tylko siedziec przy lozeczku I wyjsc po OK. 15 min. Po 4 nocach zero jakiegolwiek kontaktu tylko siedziec przy nim itp tak stopniowo zwiekszac dystans az nauczy sie zasypiac sam bez zadnych pomocy w stylu zarcie, picie, noszenue, tulenie zbawienie czy smoczek. Mowili nam, ze na poczatku bedzie duzo plakal, bo nie podda sie tak od razu, ale nauczy sie. OK 97% przypadkow ta metoda odnosi sukces, pozostale 3% to zazwyczaj dzieci chore, albo jesli rodzice sie zlamia. Ja juz jestem zdesperowana I chocby nie wiem co sie nie poddam. Ostatnia noc byla cholernie ciezka, nie pospie jeszcze tak moze tydzien czy dwa, ale wkoncu sie wyspie.

Ostatnia edycja:
Aga, nie wiem jak jest z kp w tym wieku, ale przy mm dokladnie wiem ile w ciagu dnia zje I soadlysmy z,ta babka wczoraj, przeanalizowalysmy jego rozkladany dnia I diete I wyszlo ze nie ma potrzeby N karmic w nocy. Poza tym on w nocy wypijal moze 90 ml max, wiec to bardziej w charakterze utulenia niz zaspokojenia glodu. Kurcxe, no szkoda mi go jak tak pacze, ale poplacze teraz a zaraz bedzie mial normalny sen.

Indi to mój sposób na dzieci, ignorowanie. Tak jak piszesz na początku dużo płaczu jest ale szybko mija stachu praktycznie id razu się nauczył, z Olą walczyłam "aż" 3 dni ;)

INDI no to & & & na pewno się uda!

My mamy drugiego zęba :)
Póki co spoko przechodzimy ząbkowanie :)

Moja w ogóle noszenia nie lubi jak ją kładę "na dzidzie" to się cała wygina musi być pozycja pionowa ;) zasypianie najlepiej jak się razem kładziemy wtedy 5min i śpi

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

dzień dobry bardzo:)

witam się ja i najmłodsza oszukana styczniówka:)

femme, młoda też nie lubi tej pozycji od zawsze w sumie. jak już ją tak biorę na ręce to tylko i wyłączenie na wygłupy, bo inacej bedzie się wyginać i szarpać :)

u nas 5 zębów, pobudki w nocy bez zmian (czytajcie: minimum 3-4 jak są normalne nocki), uśmiech od ucha do ucha w dzień (zresztą w nocy jak się obudzi też) no i mój ulubiony punkt dnia yyyy pobudki między godziną 5-6 do życia (a super jest jak uda się pospać do 7) ;-);-)

i leci to strasznie. ZA SZYBKO!

pzdr Laski ;-)

Hej dziewczyny, czesto was podczytuje ale nie mam okazji sie zebrac zeby odpisac

Indi, Nulini, kasia wspolczuje nocek. Ja to szczesciara jestem bo Emilka zasypia o 21 i budzi sie o 6. Fakt wolalabym dluzej pospac ale ciesze sie z tego co mam. Moja corka niesmoczkowa i ssa kciuka wiec nic jej nie wypada, jak sie obudzi to reka do buzi i spi dalej. Fakt zdazaja sie noce ciezsze jak zeby ida i wtedy ja bujam zeby zasnela.

Megami moja Emilka nigdy mi nie zasypia przy cycku, zawsze troche pociuma i ja odkladam do lozeczka, potem paluch do buzi i spi

Alecta u nas tez mleko rano i wieczor, tzn cyc

Indi trzymam kciuki, widze ze wytrwala jestes to dasz rade

U nas wychodza gorne jedynki teraz, a mamy juz gorne dwojki i dolne jedynki. Jakos dziwnie powychodzily i mala wyglada jak wampirek. Rozwija sie super jak na wczesniaka. Wspina sie po wszystkim i chce chodzic, siedzi i raczkuje bez problemu. Ciezko z rownowaga w pozycji pionowej i czesto w cos przywali. Gorzej z mowa, tylko jakiej bababa, widze ze nadrabia ruchowo. Jest nerwusem jak cos chce to jest krzyk.

reklama
A to moj łobuz

Załączniki

• 1444296140786.jpg
    1444296140786.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 59
Do góry