reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Hejka, u nas wczoraj przebiła się prawa górna jedynka, pewnie zaraz będzie się przebijać lewa. Ogólnie horror, bo młody od zeszłego czwartku nie chce jeść, gorączkuje, co chwile płacze i tylko na rączkach, tak mu dają te ząbki popalić... Mam nadzieję, że to minie, bo już psychicznie i fizycznie siadam. Dzisiaj spalam jakoś dwie godziny w nocy, bo ten nie dość że zasnął przed 22 (!!!) pierwszy raz od urodzenia, to o 23 obudził się z płaczem i do 3 nosiłam go na rękach, bo co mi usnąl i chciałam go odłożyć do łóżeczka albo do nas do łóżka to wrzask jeden wielki i tyle... U męża też nie chciał być na rękach, tylko u mamy i koniec. W końcu się ocknęłam i po 3 dałam mu paracetamol to pospalismy do 5 i od tamtej pory na nogach...

Kasia u nas 2 dni temu taka noc była, tylko szybciej nurofen dałam ;-)

Doggi mmr jest w podstawie, odra, świnka, różyczka.

Mój to głownie tata tata, czasem jakieś inne twory :-D I zasuwa przy meblach prawie tak szybko jak na czworakach. Ale nawet nie próbuje sam, w sumie ma czas :-) Haha brawo nogami też potrafi i piątkę przybije. Gasi światło po wyjściu z łazienki i zamyka drzwi jak wracamy do domu :-D:-D:-D

Witam, nie pisałam, bo my bradzo chorzy, starsza choruje u teściowej bo się dziewczyny zarazaly nawzajem. W tym miesiącu moje dziecko w przedszkolu było aż 3.dni.... ja 2.dni temu znów u lekarza, w nocy nie śpimy, katar mała bradzo męczy a do tego idzie 7 my ząb....:/

Okres dostałam po 8 dniach i w sumie czułam się trochę rozczarowana nawet, bo juz pokój dla 3.ki dzieci rozplanowalam haha, i mam nauczkę, ze nigdy nie mogę liczyć, ze każdy okres będzie regularny.....

Emi usmialam się do łez czytając smsa od Twojej koleżanki....hahah

Ja juz sobie dziecko w miarę ustawiłam, zasypia albo na cycu albo sama w lozeku z butelka wody z sokiem, je i śpi regularnie i tata ja uspia sam w 10 minut jupi! A i w niedz . Wyrwalan się do teatru wieczorem i jest super! :) tylko te zebowe nocki....aaaa: (
Licja i Aga gratuluję ślubu: ) a jakieś zdjatek byście nie wyrzuciły....?:)
Milego

Cześć gratuluję wszystkim z okazji ślubów.

Franek ma w końcu pierwszego zęba. Jedynka dolną. Meczy się okrutnie a my razem z nim. Gada dadaa, tstata i start zadowolony z tego powodu. Przy usypianiu nosze go na rękach i tule.

Cyprian w pierwszej klasie. Poza tym jak zwykle pełno treningów więc zapitalamy jak Alecta.

Szczepimy według kalendarza i nic więcej.

Ja pierdziele nic mi dziś nie idzie! Stachu menda jojczy cały dzień. Ja czuję się chu.jowo okresowo i wszystko mi z rąk Leci. Robię sernik i kuźwa zamyslilam się i za długo miksowalam i się du.pek napowietrzył więc teraz siedzę i czekam aż bąbelki wyjdą bo inaczej sernik będzie na straty a nie chce bo mam 3 chłopów w domu i to dla nich na dzień oblecha (chłopaka) i w ogóle chodzę wściekła, a co, pms rulez

Jezyk ty to w ogóle kozak jesteś. Pamiętam jak w ciąży ciągle kursowalas wte i wefte i z powrotem gdzie ja ledwo du.psko ruszalam z kanapy ;)

Doggi z tego co mi wiadomo to MMR jest obowiązkowe to jest na odre,ospę i rózyczkę. Bez sensu , my tylko na odrę byliśmy szczepieni a teraz wymyślają...

Dorianek gada ale po swojemu, nie spieszy mi się jakoś z tym :p Jakby się doszukać to jakieś maaaamaaaa mu wychodzi ale raczej nie przypisuję do jego gadania konkretnych słów.

Co do zasypiania to kładziemy go do łóżeczka i sobie tam wariuje jeszcze jakiś czas, zaczepia nas i w końcu pada i idzie spac ;)

Jezyk gratulujemy zębola ;)

Mysza nie obawiasz się próchnicy butelkowej? Ja jestem przeciwna memlaniu smoka od butli z jakimś piciem. U nas na noc zęby przemywane na razie gazikiem z wodą przegotowaną ale mały ma taką swoją "szczoteczkę" i równo nią jedzie :D i jest żywo zainteresowany naszą elektryczną ;)

Ostatnia edycja:
My mamy szczoteczkę i pastę z Zaja od pierwszego zęba (jak już ma tyle zębów to trzeba dbać :tak:) a i tak w nocy je 2x mm i kilka razy pije herbatkę,nic nie poradzę na to że on w nocy nadrabiam zaległości(w dzień jest tyle do obejrzenia,że nie ma czasu )a próchnica jak ma być to będzie, trudno :-)

Jeżyk popieram słowa Doggi ,szacunek za pracę,dom,treningi :szok:

Gratki zębów dla Wszystkich :happy:

Ciekawe czy Oskarek już chodzi :-) Chyba z naszych dzieci było mu do tego najbliżej :-D

Dobrze, że przedszkole mamy 5 min od domu, rety ale nie lubię wychodzić z domu w chłodne dni :confused2: Jeszcze M w połowie drogi powrotnej albo i wcześniej ma focha na wózek i trzeba go nieść :confused2:

reklama
Do góry