reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Dziewczyny, czy wasze dzieci gaworzą? Moja robiła to non stop, a od jakiegoś czasu totalna cisza. Nie wiem co jest. Czy to normalny etap?

reklama
Laydeek stachu nie gaworzy on gada jak opętany! Ale ola nie gaworzyla ona sobie melodyjne mruczała a gaworzyc zaczęła jak miała może z 7 miesięcy u niej słabo szedł rozwój mowy nawet nie próbowała nic gadać. A te wszystko Agu, mu, egu, gu itd dopiero koło roczku :/ bo stachu już od dwóch miesięcy jak nie dłużej takie tworzy cuda gadulskie że głowa mała

mój gaworzy od jakiegoś czasu od niedawna dodał do tego jeszcze piszczenie i mruczenie.

u nas nocka straszna ;/ zasnął o 20, pobudki o 23. 3 - tu przerwa do 4:30, o 5 sie obudził zjeść, póżniej 6:30 no i o 8 pobudka.
kupie dziś herbatke lakatycjna bo może mi pokarm troche osłabł.

miłego babeczki kochane :happy: u nas karmienia nocne jak zwykle,tylko dziś już tak dobrze nie było jak wczoraj ,bo były bóle brzucha:-pod 4 prawie nie spałam a o 5;50 pobudka :-pnie wiem od czego te bóle,bo nic poza mlekiem mu nie daje i ciekawe dlaczego poprzedniej nocy go ten brzuch nie bolał ?
Indi,licja mój jak nie śpi to w wózku nie poleży,więc w tym tygodniu kupiłam od babeczki nosidełko,bo u mnie wracanie z G na rękach i pchnie wózka to norma niestety,ale ile można :sorry:będę je wozić w wózku i jak się obudzi to do nosidła,a i na zakupy się przyda bo w żadnym sklepie nie "wózkuje" tylko na rękach rodziców :-p
mój G gada i piszczy czasami:tak:

Jagoda gaworzy cały czas jak nie śpi tylko...Megami nie wiem ile zjada z piersi,generalnie ciągnie aż totalny flaczek zostaje i wtedy puszcza.jak niezadowolona to daje drugi.mm dostaje różnie,wtedy jak w piersi niewiele jest bo ciągn€ła np.2 h temu.zazwyczaj koło południa i czasami wieczorem.

Hej

Moj gaworzy ale co z tego jak zasnal o 20 i obudzil sie o 22.30,23.30,00.30, 1.30 nie spal do 3, pobudka o 4.30,5.30,6.30 nuz na dobre
Jak po takiej nocy cieszyc sie macierzynstwem?! :(
Dzis w nocy od 1.30 do 3 plakalam bo juz nie mam sily
To nie pierwsza taka nasza nocka
Rece opadaja

Agulqa_b ja przy oli miałam takie noce przez cały tydzień i po 7dniach ząbek się pojawił i potem już był spokój. Ten pierwszy ząbek bardzo ją wymęczyl

Licja- z racji zawodu zdecydowanie odradzam te wszystkie wynalazki!!!

LayDeek- u nas głownie krzyki, śmiech i plucie. Czasami pojawia się aaaa :-)

agulqa- współczuję... ale musisz jakoś przetrwać ten okres... i zobaczysz, że będzie pięknie. Nie wiem co doradzić...

U nas wczoraj poszła pierwsza prawie cała butla z mm :-) Byłyśmy ze starszakiem na karate i nagle zaczął się wrzask... mimo iż 1,5 godz wcześniej jadła- a że zawsze mam ze sobą ciepłą wodę i jedną porcję mm stwierdziłam, że spróbuję, co mi szkodzi. Nienawidzę karmić publicznie, poważnie, nie mogę się przełamać... w myślach modliłam się i błagałam by chociaż połowę wypiła... i cud się stał :laugh2: mało tego, po tym mm dziecko jakby dostało zastrzyk energii... nigdy nie widziałam jej tak żywotnej. Widocznie moje mleko działa na nią uspokajająco... Dziś kolejna próba i może uda się wprowadzić 1 porcję mm dziennie, ależ była bym szczęśliwa :sorry:

reklama
Aqulga ale wies czemu sie tak czesto budzi? Z głodu?coś go boli czy po prosty niespokojny?jeżeli z głodu to w dzień wuecej go karm.a jeżeli po prostu marudzi to spróbuj dać mu co$ przeciwbóliwego?może coś mu dokucza?może zeby w£a$nie?ja czasami starszej dawałam jak była bardzo niespikojna mimo że nic tak na prawde nie było...

Do góry