reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

A u nas odpukać Delicol sie sprawdza. Podajemy do każdego posiłku i nie ma tych spięć brzuszkowych. Ale podajemy regularnie juz druga buteleczkę.
Nulini, drogi u was ten Delicol :-) ja płace 28 zł. W gemini kupiłam za 21 :-)

reklama
To ja zap£aciłam jeszcze wiecej bo w pierwszej lepszej aptece.jak sie sprawdzi to poszukam taniej.zobaczymy,mam nadzieje że pomoże bo ostatnio było coraz gorzej...

alecta trzymam kciuki za szybkie wyjście ze szpitala!

U nas nocka kiepska, mały oczywiście nie chciał zasnąć w środku nocy.. walczył ze sobą płacząc w łóżeczku aż w końcu zasnął. Jestem wykończona dzisiaj i jeszcze pogoda do d.upy więc nie wiem czy pójdziemy na spacer.. W dzień dobrze mu idzie spanie a w nocy wydziwia. Macie jakieś sposoby na te małe potworki?

Jenn to nie daj mu tyle spać w dzień.ja wiem że to dziwnie brzmi ale jak za dużo śpi w dzień to urzeduje w nocy.nawet położne w szpitalu tak mówiły.ja w dzieńnie usypaim Jadźki, sama zasypia jak bardzo zmeczona,ma ze 2 takie kilkugodzinne przerwy.

Alecta, trzymam kciuki za szybkie wyjscie.

Jenn, u nas jest o wiele lepiej odkad maly spi z nami. Tzn dalej sie budzi na karmienie, ale wlasnie tylko na karmienie. Je na spiaco, beka I idzie spac dalej. Jak spal osobno to jeszcze lubial pomarudzic I co chwila sie budzil.

Wczoraj zrobilismy eksperyment. Zamiast karmic malego cyckiem to po kapaniu dostal mm. Zasnal o 20. Obudzil sie dopiero po 3. Zniwu dostal mm i spal do 6.30. Mialam pelne piersi, ale poszlam odciagnac laktatorem. Moje mleko jest prawie przezroczyste, taka metna woda. Teraz juz sie nie dziwie, ze on co chwile glodny. Mysle zeby sie tak przemeczyc do 3 muesoaca I koniec z kp. Stopniowo bede rzadziej przystawiac, to moze mlekoxaniknie I mi cyckow nie rozsadzi.

No właśnie wiem, że jak będzie mniej spał w dzień to wtedy noc będzie lepsza.. Wczoraj niepotrzebnie zasnął mi po 17. Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej :-)
Byłam na chwilę na dworze, paskudnie i mży a teraz mały jeszcze w wózku sobie śpi, pewnie wstanie o 16 to mu nie pozwolę zasnąć do wieczora ;-)

Mała jak zrobi kupkę to wszystko ok, ale później po kilku dniach te bąki ją strasznie męczą. Chyba jem za mało owoców. Musze jeść wiecej. Moja jak sie wyśpi wieczorem to wojuje do późna ale w nocy śpi ładnie. Tyle, że ją w dzień kładę spać jak widzę że jest śpiąca

Dziewczyny wy też jesteścue tak głodne jak ja?cały czas bym jadła,zwłaszcza słodycze i czekolade...oczywiścienie jem...ale jestem glodna bardziej niż jak w ciąży byłam...

Suseł mam identycznie,ciągle bym gębom mieliła i też słodycze przodują :blink: a w ciąży słodyczy nie jadłam prawie w ogóle ,bo mnie odrzuciło od nich

Udanego popołudnia

reklama
Indi mm bardziej kaloryczne więc większa szansa, że dziecko dłużej pośpi, choć i przy kp dzieci całe noce przesypiają. Twoje mleko ma w sobie na pewno wszystko czego potrzeba i często właśnie tak wygląda, tłusta śmietanka jest na deser :-D Fajnie, że znaleźliście na małego sposób, oby już było z górki.

Suseł, ja też bym pochłaniała wszystko, słodycze oczywiście szczególnie :-D

Do góry