reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

No masakra, u nas też upał od rana.
O basenie możemy tylko pomarzyć:-pcała kasa idzie w remont,ale plusy mieszkania na wsi są takie, że blisko jeziorka, więc pewnie będziemy gdzieś jeździć, o ile nie będę uziemiona.

nieobecna- mam nadzieję, że Cię w końcu przyjęli iże już coś wiesz i się uspokoiłaś. Buziaki

nulini- a mi tam nie przeszkadza jak on krzyczy, mogę patrzeć i patrzeć:cool2::cool2: Poza tym nie rusza mnie też "ściąganie" z zagranicznych programów, gdybym miała liczyć na pomysłowość naszej TV to nie wiem co by z tego wyszło.

Jeśli chodzi o piwko czy wino, nie ciągnie mnie kompletnie,ale za to Mirindę czy Fantę piłabym wiadrami:szok:

bada- czyli jutro podejście numer dwa?? :D

reklama
Hey,
ja od 6.30 na nogach bo musiałam mojemu koszule wyprasować, potem zawiozłam dziecia do przedszkola a starego do rynku na szkolenie. Konrados ma dziś wycieczkę autokarową więc radośnie poleciał do przedszkola.

Nieobecna, żeby chociaż usg Ci zrobili. Daj znać co i jak.

MamaBlogerka to miałaś pobudkę... Masz rolety w oknie? Zdrówka dla Ciebie.

Alecta miłego wyjazdu.

Agus wow... ja też chcę taki basen :))))

Bada to jutro masz powtórkę z rozrywki :)

Nulini a robiłaś prawko na ciężarówki bo chciałaś czy też do czegoś potrzebowałaś? Ja też kiedyś chciałam jeździć ciężarówkami :)))

dziewczyny zazdroszczę Wam takiego basenu! ja niestety mieszkam w bloku i nie mam działki by pozwolić sobie na takie luksusy :( sama chętnie wskoczyłabym do wody, teraz jednak zostaje tylko chłodny prysznic. kto wie, może kiedyś się uda?:)

AZA777. Niestety nie mam :-( mąż się zbiera z zakupem juz drugi rok... Mam nadzieje ze wreszcie zdecyduje się. W pierwszej kolejności jednak niech wreszcie ten samochód kupi i zrobimy remont kuchni. Na samą myśl o remoncie,bałaganie to chora jestem

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

Witam, witam.
Ja dziś na południe do lekarza. Zrobiłam tylko badanie moczu, bo mi wcześniej nie dał na inne badania skierowania, a on koniecznie chce, żeby robić w jakimś zaprzyjaźnionym jego laboratorium. Przynajmniej już się pozbyłam bakterii, a inne badania mogę zrobić jutro, a on je dostanie bezpośrednio do gabinetu, to sobie pouzupełnia;)

Niby raczej nie mam powodu, a jednak się stresuję.

MamaBlogerka to kup chociaż rolety tam gdzie mała śpi lub kocem okno zakrywaj to może dłużej pośpi. Ja mam rolety zewnętrzne to u mnie rano ciemno

Mój od 3 miesiąca życia chodził spać o 20 i wstawał koło 7. Na drzemkę kładłam go koło 12, 13. Taki rytm miał zakodowany i zostało mu tak do tej pory tylko niestety już bez drzemki w dzień.

filipiamama- trzymam kciuki za wizytę, na pewno wszystko będzie dobrze:tak::tak:

oczywiście kciuki też zaciśnięte za wszystkie wizytujące dzisiaj.

Ja wczoraj przemogłam się i nagotowałam gar rosołu, będą jedli jeszcze dziś, najwyżej jak zaczną marudzić, że znowu rosół, to im szybko pomidorówkę machnę, a co!!

My wstajemy codziennie o 6.30 (oprócz weekendów) bo dzieciaki o 7.30 mają autobus do szkoły i przedszkola i muszą się wyszykować, odleżeć jeszcze swoje i tak jakoś im schodzi. :)

reklama
U nas też gdy rytm dnia zachowany to spanie o podobnych porach. Zasypia między 18 a 19. Śpi do 6.00- 6.30. Później drzemka ok 11 (do 2h). Niestety na zmiany reaguje ciężko i usypianie w obcych miejscach jest katorgą. Podobnie jest, gdy są goście u nas wtedy nie może się wyciszyć. No ale człowiek nie może zaszyć się w domu przez dziecko, bo by zwariował więc raz na jakiś czas burzymy dziecku dzień i gdzieś jedziemy lub ktoś przyjeżdża do nas.

Nieobecna
chyba Cię przyjęli, bo się nie odzywasz. Mam taką nadzieję, że już ogarnięta sytuacja

MamaBlogerka a to masz małą "imprezowiczkę":-). Tak późno chodzi spać. Moja córcia też ma na imię Dominika.

Do góry