reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Do mnie do sklepu kiedyś przyszła babeczka i tak strasznie zakatarzona byłam to mówiła że nasączyć watę amolem i podpalić i to wciągać :-p ale nigdy nie próbowałam hehe jakoś przeraża mnie ten sposób tym bardziej jak podkreśliła żeby uważać żeby się nie udusić :-D

reklama
Powiem Wam,że ja w ogóle czasami tego wieku ciąży nie kumam,np.MamaBlogerka jest w 8 tyg,a dzieciątko ma prawie 3cm i ma termin na 25 stycznia,ja zaczynam 10 tydz moje dziecko ma 2,5 cm i mam termin na 15 ,ale fasolka już jest większa niż przeciętna w tym wieku i wczorajsze usg pokazuje 8 stycznia i rozumiem,że w każdym kolejnym tygodniu coraz bardziej różne wielkości będą miały te nasze dzieciątka,ale skoro MamaBlogerka ma większą fasolkę ode mnie to czemu tak różne mamy te terminy,czarna magia :-D najlepiej sugerować się om,bo inaczej to cyrki wychodzą:szok:

Min sposob jest sprWdzony, przez caly okres staram siextak leczylam w razie przeziebien I pomagalo :)
A co do forum to ja sciagnelam aplikacje z Google store I jestem zafowolona. Minus tylko taki ze NP nie widze suwaczkow jesli ktos ma

u mnie jet podobnie jak w pierwszej ciąży bo też na pierwszym badaniu byłam w 6 tygodniu ;-) więc póki co się wszystko zgadza no ale my jeszcze malutcy :-D

Mama Blogerka mi z usg wychodzi 19/01/2015, ale to podobno się zmienia...
wg mnie będzie jeszcze wcześniej :)
co do płci to ja czuję bardziej dziewczynkę :)

Heh no to w ogóle kosmos. Najbardziej wiarygodne obliczanie z usg jest do 12 tc. Może to jakiś błąd pomiaru? Nie masz zdjęcia z usg? tam zazwyczaj jest wpisana długość i wyliczony ew. tp.

Na przeziębienie nie wiem, u mnie też herbatka z miodem :)

Kurcze, nie mogę się zabrać za moje gołąbki :D

reklama
femme fatal dzięki za słowa otuchy :) tak jak mówię, nadzieja trzyma mnie przy łóżku bo idzie zwariować. wczoraj na usg moje maleństwo miało 3,1cm, więc całkiem całkiem. tylko jego lokator, krwiak, nie daje nam spokoju.

na początku ciąży miałam chorą krtań. ponoć wbrew temu co babcie zalecają nie pić mleka z miodem, bo miód powoduje że kaszel się nie odkleja. ja piłam wtedy mleko z czosnkiem i masłem i syrop z cebuli. niestety i tak skończyło się na syropie bezpiecznym dla kobiet w ciąży - drosetux. domowe sposoby nie działały. odpukać od 6tyg czuję się dobrze. nie mam też mdłości. moje dolegliwości to w zasadzie jedynie obolałe uda, mimo ciągłego leżenia.

Do góry