reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Czesc Bellaa! To Twoja puerwsza ciaza?
Co do problemow w ciazy to tez Mi sie wydaje ze teraz jest jakos tego wuecej, kobiety trudniej zachodza w ciaze, nie wiem moze to przez stres, ludzue sa coraz bardziej zabiegani, trudniej jest sie usamodzielnuc w zwiazku z czym mlidzi ludzie przekladaja dziecko na poznuej, zla dieta, naszprycowane chemia I hormonami jedzenie itp. Powodow moze byc wiele

reklama
Nie ma się co sugerować terminem z usg... ja to dopiero miałam z Guciem -wg OM termin na 2maja a wg USG 28 maj :szok: rozbieżność całego miesiąca !!! mogłam urodzić zarówno w połowie kwietnia jak i w połowie czerwca i tak była bym w terminie ! Masakra- całe szczęście urodziłam 7 maja- w wypisie mam napisane że w 40 tyg :-D

agulqa, ale też te 50 lat temu nikt nie słyszał o podtrzymywaniu ciąży, jak dzieciątko było niezdolne do przeżycia, to kobieta roniła i tyle, a teraz się dostaje leki, leży 9 miesięcy, żeby tylko ciążę utrzymać :tak: A z tym USG to może faktycznie coś w tym jest, teraz wszystko można "zobaczyć" i dodatkowo się stresować, jakbyśmy żyły w niewiedzy, to mniej nerwów by nas to kosztowało :tak:

Indi, wydaje mi się, że to głównie przekładanie ciąży na "lepszy czas", dawniej nie było antykoncepcji i w ciążę się zachodziło w młodym wieku, a teraz mnóstwo kobiet czeka z tym do 30stki i później wielkie zdziwienie, że to nie takie hop siup...

malinka,
no to ja też bym miała z Tosią rozbieżność miesiąca, gdybym się sugerowała USG...

i w końcu nie poszłyśmy córa z koleżankami woli po podwórku biegać niż z matką się przejść :-D

ale za to sobie książkę poczytałam w końcu w spokoju :-) zaraz mąż wróci i znowu będzie zawracanie czterech liter :-p

NULINI - no ja też później w 4 miesiącu jakoś może to dlatego ... super z tymi kursami :-) :tak:

A ja na pierwszej wizycie miałam wyznaczony termin na 05.11 i tak urodziłam :-p

BELLA - witaj ;-) dziwny lekarz powinnaś dostać normalnie L4 a mówiłaś mu że chcesz? może powinnaś zmienić ..

MEGAM - o proszę a u nas bezchmurne niebo i skwar

Ja za to odsiedziałam 3 h w ogrodzie bo chłopcy kąpali się w basenie i samych ich nie zostawie,wiadomo
I już pisałam w 2 poprzednich ciążach stracha nie było,a teraz martwię się prawie cały czas, a te upały są nieznośne,wychodzi na to ,że mój organizm lepiej znosi zimno:-D

Famme ja też miałam krwiaka 2 tygodnie temu,a teraz mam już malutki,ale lekarz też nie kazał mi leżeć,mimo że powiedziałam że pracuje fizycznie,w ciągłym ruchu,więc co lekarz to inne opinie

Ostatnia edycja:
to fakt, kiedyś działała natura, teraz rządzi medycyna. niewiadomo co lepsze. mimo wszystko ja mam nadzieję, że i mój spory z tego co wiem krwiak niedługo się wchłonie. co do terminu, z OM mam na 7stycznia, z USG na 5 ;) więc chyba młody rośnie odpowiednio :)

Indi, wydaje mi się, że to głównie przekładanie ciąży na "lepszy czas", dawniej nie było antykoncepcji i w ciążę się zachodziło w młodym wieku, a teraz mnóstwo kobiet czeka z tym do 30stki i później wielkie zdziwienie, że to nie takie hop siup...

Haha Nulini, jak dobrze pojdzie to bede miala prezent w postaci naszego dzieciatka na 30 urodziny:) ale faktem jest ze tak hop siup to nie bylo

nulini- to nie do konca tak jest, bo jeśli dzieciątko jest niezdolne do przeżycia to żadne podtrzymywanie ciązy nie pomoże, obumrze i pomimo leków kobieta poroni. Ciąże podtrzymuje się, jeśli dzieciatko jest zdolne do przeżycia, a organizm matki szwankuje i trzeba jej pomóc.

U nas też była dziś burza

Ach, nulini, to będziesz "tirówka";-);-):-p

bella- witaj

reklama
Bo tak to czasem jest ze jak sie bardzo chce to nie wychodzi,a jak sie nie mysli,nie liczy,nie celuje to samo wychodzi :-) ja dalej nie moge uwierzyc ze w koncu nam sie udalo :-D

Do góry