reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Ja bym chętnie poszła do kina, ale nie mamy jak.
Teraz jak jest moja mama to nie ma Ł, a jak on wróci to ona jedzie.

reklama
Jenn mi lekarz i położna mówiły żeby w dzień budzić na jedzenie żeby jadł dzieć co 3h max w nocy nie trzeba ba nawet nie powinno się budzić ale w dzień koniecznie

My z T tez Sue di kina wybieramy ale jakoś dotrzeć nie możemy :( cudem udało nam się urwać na kolacje rocznicową tzn Tomkowi bo ja zostawiłam dzieci mojej sis i wyszłam ale u T w pracy był taki młyn ze mimo że braciak przyjechał go zastąpić to oboje zostali bo taki kocioł był mieliśmy być na 19.30 a dotarliśmy na 21.30 :p

Sprite matko jak mi tkmaxa brakuje :( jak mieszkałam w poznaniu codziennie potrafiłam tam iść a teraz taaaaka posucha :(

A u mnie dziś znów happy monday robimy ;) koleżanka wpada na jacka d. Miodowego z colą :D cieszy mnie to bardzo bo wczoraj miałam.w domu dwójkę młodych gniewnych to sobie dziś odreaguje :)

Doggi, jak to robisz ze karmisz cycem a udaje ci sie napić alko????

Sprite, słyszałam ze w galerii otwierają. Tylko kiedy? Tez chce sue wybrać :-)

Z tym alko to jest tak (położnej specjalnie pytałam) ze alkohol bardzo szybko trafia do pokarmu juz po około 10-15 min i jak np wypilo się lampkę wina czy drinka to spokojnie fo następnego karmieniu śladu po tym już nie ma. Natomiast przy większym upojeniu trzeba czekać tak długo jak czujemy w sobie to alko. Jak gruba popijawa to i cały dzień trzeba czekać ale tak jsk my z A pijemy 3-4 drinki i kończymy o północy to rano juz mleko bez alko. Ja sprawdzam alkomatem ;) no i ja nie karmie cyckiem ja odciągam cały czas zawsze po karmieniu odciągam porcję mleka i mam tyle tego mleka w zanadrzu ze i dwa dni bym mogła nie odciągac a Stachu miałby jedzenie :p

Doggi mi położne i lekarze w szpitalu mówili żeby noworodki wybudzać aby jadły co 3 godziny, a tak to niemowlaki już ze spokojem co 3-4 godzin. Piotruś bez jedzenia dłużej niż 4 godziny nie wytrzyma, należy do tych których wybudzać nie trzeba :) Teraz po tych 4 h zjadł prawie 180 ml..

A do kiedy dziecko jest noworodkiem? Mi położna jeszcze tydzień temu mówiła żeby wybudzać (mój dopiero sobie przypomina ze jest głodny strasznie jak go obudze sam z siebie nie wstanie)

180 wow mój nawet jak w nocy śpi 6,5h to zjada max 110 a 120 od święta Je anorektyk mały :p ola to jadła do bólu. Tyle ile jej dałam tyle piła dałabym pół litra mleka tez by wypiła w miedzy czasie trzy razy by rzygała ale dalej by szukała mleka i teraz kluska :p Stachu postanowił trzymać linie :p

Ostatnia edycja:
reklama
Doggi noworodek do miesiąca

Ja już nie wybudzam, małemu zdarzyło się w nocy przespać 5 godzin a w dzień najdłuższa przerwa to chyba 4 godziny...

Megami nóżki ma schowane, dobrze widzę?? bo Maruś też przecież duży, mieści się?

Do góry