reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

gosiane póki co i tak jestem przykuta do łóżka więc zakupy na pewno będą później. jednak samo to, że ciągle leżę powoduje, że odwiedzam różnego rodzaju stronki dla mam i ich pociech :) planujemy też mały remont, więc szukam również inspiracji na pokoik niemowlaka :)

reklama
Aza lato przed nami może uda się nam spotkać na to piwko :happy:
Nulini ta Warka jest ok.,też już aktywowałam kartę rossnę
Listę uzupełnię po pracy i powiem Wam ,że mi ten czas leci już 10 tydzień zaczynam ,wam też tak czas mknie ?
Evi znów wizytujemy tego samego dnia :happy:

Ostatnia edycja:
Ewi super ze z dzidzia wszystko wporzadku, szkoda ze te krwiaki sie ciagle pojawiaja. Widocznie masz jakies sklonnosci skoro poprzednio mialas to samo. Co do testow pappa to ja pisalam gdzies wczesniej ze ja na pewno nie bede robic bo czesto wychodza zle wyniki a z dzidzia wszystko ok. Wybiore sie tylko naa usg genetyczne do dobrego specjalisty, mam takiego co sie w tym specjalizuje.

agulqa ​ja mase rzeczy zamawialam przez internet bo ceny byly bardziej atrakcyjne. Czasami do sklepu szlam wymacac a i tak przez net kupowalam.

Aqulqa i Ty i Bada mamy blisko termin hehe :)))) Co do przygotowań to ja w poprzedniej ciąży założyłam sobie, że raz w miesiącu kupie coś dla dziecka za ok. 200 zł abym nie została z wszystkim na koniec. Powoli kupowałam laktator, butelki, leżaczek, karuzelkę itd. wszystko zaczynałam kupować od 3 miesiąca co by rozłożyć na raty. Te większe zakupy tpu łóżeczko i wózek zrobiłam w 6 miesiącu. Uważam, że w 7 miesiącu lepiej już mieć wszystko bo przecież dzidzia może przyjść szybciej na świat.

Bada
ja jestem jak najbardziej za :)))) Dla mnie to wiesz, mówisz i masz :)))) Całe wakacje przed nami więc nie ma problemu. Aż tak bardzo daleko nie jest :)

Ewi super, że z dzidzią ok. Ciekawe tylko skąd te krwiaki się biorą? Mam nadzieje, że wkrótce znikną.

Aza, tak wlasnie planowalam robic, tym bardziej ze pozniej wszystko na raz sporo kosztuje. Lacznie z tym ze na poczatku na same pieluchy idzie dosc duzo kasy z tego co wiem ;-) wiadomo, ze lozeczko itp mozna kupic pozniej, ale jak ma sie gdzie chowac to uwazam ze spora czesc mozna miec juz wczesniej.

Ewi moze powiesz cos o swoich krwiakach? Zdaje sie, ze mam ten sam problem. Moj krwiak ma 4cm, pojawil sie w 8tc i jest do dzis. Co wiecej na podstawie usg widac ze nieznacznie ale jednak rosnie.

My łóżeczko dostaliśmy, potem kupiliśmy turystyczne by Młody mógł spać w dzień u dziadków czy na wyjazdach. Jak zmieniliśmy mieszkanie to stare łóżeczko już nie pasowało kolorystycznie i kupiliśmy białe, ze szczebelkami ale większe i z możliwością przerobienia na łóżeczko dla starszaka. Dokładnie takie i u tego sprzedawcy: Pino 2w1 Łóżeczko-Tapczanik Białe 70/140 +Barierki (4296214823) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Takie droższe rzeczy, jak np. wózek to kupowałabym jak najpóźniej (7 miesiąc?) - bo jak kupimy to leci nam gwarancja.. a nigdy nie wiadomo co się stanie.

Nulini zdrówka dla Tosi! Może spróbuj jej odstawić nabiał. Często jest on powodem wzmożonego zaśluzowania organizmu, co ma związek z częstymi zapaleniami ucha.

Moje dziewczyny różnie przechodzą gorączki, ale raczej spokojnie - zazwyczaj są senne i śpią. Obniżam przy 38,5+, czasem wcześniej, ale tylko gdy widzę, że ewidentnie dziecko nie do życia.

Ewi, pewnie przez wiek. Czy robić to zależy co zrobisz z wynikami. Wyliczą Ci jakieś prawdopodobieństwo wad genetycznych i tyle. W razie niepokojących wyników wyślą na amniopunkcję.

Agulqa na tym etapie to też bym co najwyżej odkładała kasę ;) Coś tam kupować zaczęłam chyba w p[ołowie ciąży, ale nie pamiętam dokładnie. W kolejnych już nic nie kupowałam, poza higienicznymi artykułami dla siebie do szpitala i dziecka oraz kilkoma ciuszkami.

Ja tam nigdy nie przepadałam za smakiem piwa. Desperados jedynie mi smakował ;) więc pewnie ta Warka też by uszła ;)

nieobecna to łóżeczko super, na pewno posłuży dłużej niż normalne :) z wózkiem i łóżeczkiem na pewno się wstrzymamy, ale myślę, że drobne rzeczy można pomału kupować. raz że później możemy zapomnieć o czymś, a dwa tak jak wspominałyśmy, ze względu na koszty

Agulqa u mnie jak jeden zniknie to pojawia się drugi i tak w kółko. Cały czas mam brązowe plamienie. Lekarz powiedział że to przez oczyszczanie się krwiaka. W pierwszej ciąży brałam duphostan, teraz luteinę dopochwowo i leżałam cały czas. W tej ciąży mam dużo małych krwiaczków ale i tak lekarz zalecił oszczędny tryb życia. Pozwolił mi już trochę pochodzić. W pierwszej miałam jeden większy i powiedział że mam leżeć i jak najmniej się ruszać, wstawać tylko do toalety bo może doprowadzić do powiększenia i tym samym do poronienia. Ważne tez w którym miejscu jest ten krwiak i zeby nie doprowadził do odklejenia kosmówki czy łożyska. Leż dużo i nic nie rób bo Twój w porównaniu z moim na prawdę duży.

reklama
Ewi ja robię Pappa bo mam za darmo to co mi tam :)))) Robiłam w poprzedniej ciazy i owszem to jest tylko liczone prawdopodobieństwo. Biorą pod uwagę Twój wiek, twoja krew i wymiary dziecka a później masz wyliczenia z prawdopodobieństwem. Największy plus dla mnie to był informacja, że wg genetycznego pochodzenia jestem z Kaukazu :)))

Do góry