reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

O Mamuśki, ale Wy pędzicie;)
Ja jutro mam wizytę i się denerwuję. Denerwuję się podwójnie, bo Fi zostaje z teściową, a to może się skończyć moim wkurzeniem;)
Ja do narodzin nie szykuję nic na razie. Wydaje mi się, że wszystko mam. Nawet łóżeczko stoi nie używane, bo dla Filipa kupiliśmy drugie, turystyczne do nas do sypialni i tak już został. Drewniane stoi cały czas i czeka, aż się Fi zdecyduje, ale chyba już teraz się nie doczeka. Za to będzie jak znalazł dla drugiego bobasa;) I w piwnicy stoi kołyska, przewijak, wózek, dwa pudła ubranek. Wszystko jest. Tylko pieluchy w innym rozmiarze dokupić;) A po porodzie i dojściu do siebie się zastanowimy co jeszcze albo co wymienić na nowe.

reklama
Aza ja się właśnie zastanawiam czy robić czy nie , chociaż też mam za darmo. Ale jak wyjdzie coś źle? to tylko nerwy do końca ciąży a i tak nie usunę. Hehe dobre z tym kaukazem.

Z doświadczenia mogę Wam powiedzieć że np wózek można spokojnie zamówić i po porodzie. Będziemy rodzić w styczniu, na spacery raczej szybko nie pójdziemy;) Ja wszystko zamawiałam przez neta miesiąc przed porodem.

Ewi, Młodej też wyskakują duże bąble po komarach, ale nie drapie na szczęście, no i Fenistilem smarujemy :-( Ze spacerami się nie zgodzę - Tosię urodziłam 3 stycznia i 2 tygodnie po porodzie już chodziłyśmy na spacery, bez względu na pogodę :tak:

nieobecna, aaaa widzisz! Tego nie wiedziałam... Wiem, że ostatnio w szoku byłam, idę do DOZ i proszę o najtańszy test ciążowy, a tam 10zł :confused2: A w aptece obok 5zł... Innej daty urodzin nie podaję, bo później zapomnę zmienić i nie przyjdą mi upominki ;-) A wyprawką się nie przejmuję, ciuchów mam od groma, zostaną nam przyrządy higieniczne, które mamy zamiar stopniowo powoli już kupować i zbierać, przy Tosi żadne z nas nie pracowało i daliśmy radę, co dopiero teraz :-D

gosiane, nam się karta skończyła w styczniu, jak Młoda skończyła 3 latka :-(

bada m., mnie się wlecze :-( Niby tyle co test robiłam, a tu już 3 tygodnie stuknęły, ale jakoś do tego 12t.c tak mi się daleko wydaje :-(

Megami, ja obniżam przy 38,2, dzisiaj Młoda ewidentnie była słaba, bo usnęła po śniadaniu, co jej się nie zdarza... Desperadosa KOCHAM, ale te wszystkie inne Radley, Free czy Somersby - o fuj!!!

My musimy kupić stelaż do wanienki, bo się połamał, przewijak, bo się potargał, wózek, ale to jak najpóźniej, żeby gwarancja nie leciała, no i reszta to drobiazgi, typu pieluchy. Leżaczek mamy, łóżeczko mamy, turystyczne pożyczamy tylko na wakacje...

Ewi dzieki za info. Ja leze od 25maja bo wtedy zaczely sie krwawienia, teraz jest brazowe plamienie. 3razy dziennie biore duphaston i 3razy po 2 no-spy. Wstaje w sumie tylko do toalety, lekarz kaze bardzo sie oszczedzac. Martwie sie tylko bo mimo ciaglego lezenia krwiak od 9tc sie powiekszyl. Dzidzius jednak rosnie wiec lekarz mowi ze ma pokarm i tlen czyli jest ok. Zyje nadaieja ze nadejdzie dzien kiedy na usg nie bedzie po nim sladu.

reklama
Czesc Dziewczyny,jest poludnie a Wy naprodukowalyscie juz 6stron :-)
Radlera 0% tez pilam w weekend,jeszcze jeden czeka w lodowce :-)
Ja dzisiaj do dentysty pedze,stres od rana,brrr

Do góry