reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Witajcie nowe mamusie :-)

Sprite super, że już w domku!!!

Młody dziś od 12 do prawie 16 urzędował, za to do tej pory śpi (z jednym karmieniem przez sen o 18 ). Byłam w tym czasie na mieście z A w poradni. Ale mi się spać chceeeeeeeee...

Moje dzieci też z nami nigdy nie spały, nie licząc epizodów w niemowlęctwie - nie przyzwyczaiły ich one do spania z rodzicami :p czasem mi szkoda, że nie przychodzą rano do naszego łóżka, ale w sumie to i lepiej. Rano bawią się w swoich i gdyby nie rozmowy, to nie wiedziałabym, że już wstały...

reklama
bada, uff, nie jestem sama wygodna i leniwa :-D
Tosia co prawda spała w łóżeczku, ale jak płakała, to braliśmy ją do nas, teraz Młody śpi ze mną na materacu, a Tosia z mężem :-D
Ja uwieeeeelbiam cieplutkie dziecięce ciałko w nocy :-D

Witam nowe mamy :-)

Ja staram sie by Weronika spała w swoim łóżeczku. Ale czasami sie zlituje i wezmę ja do siebie.
Zaczyna mnie napierdzielać kręgosłup. Mała ma niecałe 4kg i mam problem zeby z nią wstać z kanapy. Co to bedzie jak bedzie starsza????
Schylać sie tez mi cieżko, bo bol przeokropny!

Moj eMek też szybciej wymieka i bierze na rece itp. A jak mala mocno placze to mam wrazenie ze on tez zaraz zacznie.

Ja ostatnie karmienie robie u nas w lozku, jak zasypia to ja przenosze do kolyski. Jak w nocy budzi sie na cyca to tez karmimy sie w lozku i czesto mi sie przysnie wiec jakis czas spi z nami.

Witam nowe mamusie

My dzis bylismy na szczepieniu...alez byl wrzask bo byly 3 wklucia. Maly byc 4 ale lekarka 2 polaczyla. Poki co mala spi spokojnie i mam nadzieje ze tak zostanie. Na odparzenie dostalismy pimafucort i jakas masc robiona...oby przeszlo. Emilka juz wazy 4500 :)

Widze ze nie tylko ja mam dylemat bujaczkowy bo moja Ala tez wygina glowke ale tak fajnie i dlugo w nim spi, juz sama nie wiem...
Bylismy na usg bioderek i masakra jedno zle a drugie jeszcze gorsze lekarz kazal nam specjalne szelki zakladac przez min 3 mce!! :( oczywiscie jutro umowilam sie jeszcze na prywatna wizyte ale jakos nie robie sobie nadzieji :(

reklama
No u nas dziś lepiej. Co prawda szału nie ma ale chociaż nie krzyczał i nie płakał, no i spał ;)

Doggi- a ten skok rozwojowy to nie za szybko? Bo Francik ma 3 tygodnie, a ten skok niby w 5 tygodniu.

Do góry