reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

reklama
Megami, no kurcze mam nadzieję, że te krople pomogą! U nas nawet cyc nie ratuje, bo poje i zaraz się szarpie :-(

aob, zazdroszczę, że w nocy masz spokój...

agulqa, Ignaś też jest rozpieszczony, ale niestety na te bóle nie ma innej rady, jak bujanie i noszenie :-( Trudno, przejdą kolki, zacznę oduczać :-(

alecta, ja też już nie mam pojęcia od czego te bóle, chociaż na dobrą sprawę to w ogóle musiałabym NIC nie jeść, bo rano kawa to z mlekiem, chleb to biały i z masłem, czyli teoretycznie wszystko złe :wściekła/y:
A Ty się nawet nie zastanawiaj tylko idź!!!
Ja już się nie mogę doczekać, aż skończę karmić i pójdę na imprezę, o luuuuuudzie!

McPearl, u mnie bez przerwy jest mokro, buro, ponuro, siąpi deszcz albo deszcz ze śniegiem, temperatura plusowa, jak dla mnie to średnie warunki na spacerki...
Suszarki nie próbowałam, chyba dziś wyciągnę ciężkie działa...

bada, no u nas przez ten potworny kaszel wolę się wstrzymać ze spacerami, żeby jeszcze gorszego gów.na nie złapał :no:

alecta, pamiętaj że surowe jabłko wzdyma

No zaje.biście...
A ja od porodu jem po minimum 2 jabłka dziennie, żeby nie mieć zaparć, bo polecali i lekarze i położne :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
My dzisiaj zaliczyliśmy spacer.teraz mała cycoli i puszcza bąki...ten leżaczek jak Jagoda w nimleży to na płasko jest tak jak trzeba.

hej!

my już w domu od południa. ale ogarniam chatę pod siebie i młodą.
i chyba przesadziłam, bo mnie kręgosłup i brzuch napieprzają :baffled:
oczywiście cycki już bolą jak diabli, ale to i tak jest nic w porównaniu z tym co przechodziłam z młodym.

muszę się wrócić kilka stron wstecz, bo przez szpital mam zaległości.

dziś pierwsza kąpiel. ja już nie pamiętam jak to się robi... aaaaaaa :-D

Sprite, gratki powrotu do domu.

Nulini, położna mówiła mi że surowe jabłko to jedno dziennie za to pieczone mogę. Piekę sobie jabłko bez środka w mikrofali. Też przeczyszcza

Jezyk ja czasem bym oddala wszystkich dzieciaki i męża z psem na czele ;)

Mommy ja ze stachem codziennie zaliczam 6km spaceru :)

Stokrotka dla mnie jesteś mistrzyni!!!

Alecta stachu tez nie toleruje ojca zbytnio. Się wkurza jak T go bierze na ręce. U nas tez nerwica jak beknąć sobie nie mogę, jak beknie to zaraz spokój

Jezyk może to skok rozwojowy

Nieobecna nosz kuźwa Olka to samo! Codziennie 6:30 i przychodzi do nas z tekstem "eeej rodzice wyspalam się i nudzę się" 45min snu nam odbiera ;( ale się wycwanilismy i teraz jej mówimy "to idź się ubierać do przedszkola, i pół godziny zyskujemy a ona już gotowa do wyjścia :D

McPearl jedyny sposób to bek i ułożenie jedzonka mojemu to zajmuje około 10-15 min

LayDeeK herbatki więcej raczej nie wypije ci, bo to jest tylko dla ugaszenia pragnienia, Stachu lubi np wodę pić i ja mu np daje mleko żeby sobie łyknął to pluje nim bo chce akurat wody i tej wody tez max 20ml wypija i koniec picia

Jenn ja tam jestem franca i wolę nie spać całą noc niż przyzwyczaić dziecko do łóżka naszego czy noszeniu na rękach :p żadne słodkie minki na mnie nie działają :p jak sobie wkrece misję jakąś edukacyjną dla dziecka to zawzięta bestia jestem :p

Agulqa_b od miesiąca leżaczki można. A niektóre nawet wcześniej. U nas Stachu całe dnie w leżaczku bo wszystko widzi i die nie awanturuje wtedy no łóżeczko toleruje tylko w godzinach 20.30-9.00 czyli po kąpieli i karmieniu i do śniadania potem już mały odkrywca mu się włącza i nie ma opcji żeby tam był

Jezyk wow Stachu ma 3900g nasz anorektyk :p
Sto lat dla Cypka :)

Stokrotka mam taką samą poduche motherhood:) tzn teraz T ją sobie zgarnął :p

LayDeeK spokojnie możesz tak jak jezyk mówi :) camarelo ma amortyzatory pierwsza klasa :)

Megami wow!!! On jest OGROMNY!!!! Ty wyglądasz na mniejszą niż on. Ale jaja!!! Szacun dla ciebie jak poród zniosłas ;)

Nulini oj mogą trwać cały dzień i całą noc, teściowa mówi ze z siostra T to była masacra no.kolki potrafiła mieć non stop przez kilka dni z rzędu bez wyraźnej przyczyny

Agulqa_b do wózka i na spacer :) nic tak nie męczy jak świeże powietrze :)

Alecta mi T powiedział żebym się z koleżanką umówiła i żebyśmy poszły na melo :p a on z dziećmi zostanie

Izuchna witaj i gratuluję Ali :)

Sprite super ze juz w domku, tez miałam stres przed kąpielą ;)

Alecta- ja bym się nie zastanawiała tylko jechała.

Witam nowe dziewczyny :)

Doggi- ja też tak mam. Czasami się mecze ale młody nie będzie spał z nami w łóżku. Żaden z moich chłopaków nie spał.

Aob- u nas leży na płasko w lezaczku.

Widzę że dziś prawie wszystkie dzieci mają gorszy dzień.

Dzieki za przyjecie :-)

Izuchna widze ze tez z krzaczorów wyszłas, fajnie nie bede sama "nowa". Duza ta Twoja córcia. Moja urodziła sie 3800 i 60cm.

U nas wczoraj na wieczor było kryzysowo bo mala brzuszek meczył. ale jak zasneła o 23 to obudziła sie na szybkiego cyca dopiero o 5tej i pozniej jeszcze do 8,30 spałysmy:-):-)

Ale gorzej jest w dzien bo od 9tej do 14tej nie spi tylko cyc, na raczki i rozgladanie sie.

Sprite w domu zawsze najlepiej ;-) Ja mimo, że małego już miesiąc kąpie to i tak nadal nie jest mi łatwo, bo korzystam z wiaderka i nadal nie ogarniam wygodnego trzymania :-D Ale Piotruś lubi sobie w nim siedzieć.
Doggi ja też jest twarda co do brania do łóżka, Piotruś z nami nie śpi, natomiast to mój A ma miękkie serce jak mały płacze żeby go wziąć.. także on ulega :-)

Mały od 15 do 19 nie spał.. włączyła się eksploracja, jedzenie, potem kąpanie trzeba było zrobić i znowu jedzenie i teraz śpi. ;-)

reklama
Do góry