reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

U nas ciężka noc. Franusia ewidentnie boli brzuszek. Wstaje co godzinę, a nawet częściej :-( nie mam pojęcia od czego. Pieedy są, kupa jest, bekanko jest. Tylko Franuś niespokojny :(

Alecta- oby gorączka szybko przeszła.

Stokrotka- ja też podziwiam Ciebie i to jak sobie radzisz z dwójką bobasów. :)

reklama
Jeżyk biedny Franio.
A masz jakieś kropelki?
U nas Espumisan się sprawdza u małej tylko, że ona pręży się jak nie może beknąć czy pierda puścić.

Stokrotka dla mnie też jesteś miszcz!
Ja mam czasem problem z ogarnięciem mojej 3 z czego 2 potrafi się sobą zająć, a Ty masz 2 w tym samym wieku.

No i właśnie wracając do tematu kochania dzieci.
Moje są dla mnie najważniejsze na świecie, a i tak czasem nie mogę się doczekać jak się ich pozbędę do przedszkola i będę miała kilka godzin "spokoju" :p

A w ogóle dzisiaj rozbawila mnie rozmowa Nikoli z Ł.
Ł: Nikuś możesz mi podać Lilki smoczek z łóżeczka?
N: (akurat grała na moim tel) Ciągle tylko Nikuś i Nikuś, już mam tego dość!
No i z fochem poszła po smoczek.
Kuźwa co będzie jak oba zacznie dojrzewać...

Alecta- daje kropelki i jak do tej pory był spokój. Nie wiem co się dzieje dzisiaj. :(

Jak zacznie dojrzewać to dopiero będzie wesoło. :D

Dziewczyny dziękuje zawstydziłam sie :) Ja tam wiem swoje ze przy trójce macie przechlapane :)! dziecko od otulaczu spi dalej :) za to drugie zaliczyli pobudkę na jedzonko. Chyba kupie drugi:) ten jeden dostałam.
Język a może to ten skok rozwojowy

Witam się porannie! :) U nas pierwsza super noc - po ostatnich imprezach Olgi (od 1 do 5 w nocy), wczoraj zasnęła o 21... i właśnie wstaje. ;) Antka za to znalazłam o 3 w naszym łóżku, zaniosłam do Jego pokoju i też jeszcze śpi. Ale on ostatnio wstaje z zegarkiem w ręku o 6.30 :)

Co do czopków viburcol - moja pediatra twierdzi, że one działają bardziej na psychikę rodziców (mają poczucie, że dali lek więc musi działać) niż na dziecko. ;) Ale też tylko przy ząbkowaniu próbowaliśmy dawać.

Zazdroszczę tym, których dzieci chodzą do żłobka/przedszkola. Też bym chciała mieć chwilę dla siebie... No ale jeszcze ze 20 lat i się wyprowadzą! ;)

p.s. i też kocham moje dzieci nad życie.. ale czasem ich po prostu nie lubię! :)

Moja jak świrowała do prawie 1, tak wstała o 6.20. Chyba się najadła na zapas, że tak spała.

Macie sposób by dziecko nie ulewało przy przewijaniu po jedzeniu?

Alecta, bo dziecioly czują mamę i czasami mogą płakać u kogoś innego

Stokrotka, szacun za ogarnianie bliźniaków

Ostatnia edycja:
reklama
heheh ja tez błogosławię żłobek i przedszkole :) po darciu Lilucha dala mi pospać do 5:30. Urznela kupsztala koło 6 i git oby dziś był dobry dzień ..
A właśnie, skladacie juz papiery do żłobka? Ja myślę, ze najdllej w przyszłym tygodniu pogonie starego żeby złożył papiery.

Do góry