reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Indi- to przejdzie i za parę lat zapragniesz mieć drugie dziecko.

Nulini- a Tosia się mąż zajmuje? U nas Piotrek trochę mniej angażuje się do Franka (kąpie go i czasem posiedzi) ale za to ogarnia pozostała dwójkę i chatę.

reklama
Moj sie w nic nie angazuje, serio caly dzien na budowie. Juz bym wolala sama wlasnorecznie gladzie klasc I podlogi sklafac a niech on . by jeden dzien z dzieckiem posiedzial. Co za koszmar! Chyba 2 godz temu wpadl na chwile I pojechal do sklepu z mat budowlanymi I mial wrocic za pol godz. Do tej pory go nie ma. Jak mnie wku.wia takie podejscie! Jak jutro znowu tam pojedzie to sie chyba rozwodze!

Ostatnia edycja:
Mój też raczej starszaki ogarnia, jedzonko itd, z resztą z młodym nie ma co zrobić, bo cycka nie ma. Czasem ponosi, pobuja, ale młodego to nie bardzo rusza :-D cyc to cyc.

Mój kręgosłup ledwo zipie. Młody przybiera 600g tygodniowo... Nocki coraz lepsze, może i spanie mu się wydłuży. Na szczęście póki co bez chorób...

Ja z moim miałam jazdę w nocy Indi. Tez powiedziałam ze żadnych więcej dzieci a z nim chyba rozwód wezmę. Oj co ja mu nagadalam.... Mały w nocy a w sumie od popołudnia był marudny-coś z brzuszkiem. O 24 usnął na mnie i do prawie 6 spaliśmy tak..... o 10 wstalismy oporzadziłam małego. Zabrałam się za sprzątanie bo babka nasza chora, coś z plucami :-/ wiec co 2 dzień latam na szmacie. O 11 przyszla koleżanka bez zapowiedzi... po 12 na spacer poszliśmy. Wróciliśmy przed 14. Mały śpi a ja w tym czasie zrobiłam jeszcze podłogi i obiad.

Hej, u mnie podobnie...mąż się w nic nie angażuje, zero pożytku, jeszcze nabalagani i znów i po nim muszę ograniac, jak juz jest w domu to albo leży chory albo zmęczony i jeszcze jego z lekami obskakuje. Płakać mi się czasem chcę. U mnie nocki ok za to w dzień krótkie, bardzo krótkie drzemki.....
Indi po pierwszej koszmarnej córce tez mówiłam, ze nie chce dzieci, ryczalam co dzień. Dodam, ze kolki to nic w porównaniu z zabkowaniem....serio...oczywiście nie u wszystkich dzieci....u mojego wszystko przebiagalo dramatycznie do roku czasu....niech moc będzie z Wami!

To ja na swojego nie narzekam, bo w domu wszystko robi.
Starszakami się zajmuje, gotuje, sprząta.
Małej cycka nie da więc ja się głównie nią zajmuje, ale czasem też ją ponosi jak trzeba.

Dzisiaj udało nam się WE DWÓJKĘ wyrwać na zakupy.
Normalnie szał!

Nocka była taka se.
Młoda często na jedzenie się budziła i aż mnie łeb boli z niewyspania.
Teraz śpi sobie na mnie, nawet się na chwilę oko przymknelo co ofkoz mój mąż musiał uwiecznić...
Teściowa robi obiadek więc mogę jeszcze z młodą poleniuchować :-D

Dziewczyny, Weronika strasznie duzo kup robi. Maja one barwa mocno żółta i sa bardzo rzadkie. Dodam ze jest tylko na moim mleku, ale widzę ze czasami ja spina. Czyli ewidentnie ten brzuszek ja boli. Jak popuści rzadka kupę, to widzę ze przynosi jej to ulgę i zaraz sie uspokaja.
No i pytanie czy dziecko można dopajac ziołowa herbatka na brzuszek, kiedy jest tylko na moim mleku. Dzis taka kupiłam. Napisane jest, ze po 1 tygodniu można stosować. Zawiera melisę, koper włoski, anyż.

Moj jasnie pan maz wrocil. Mi sie marzy, zeby mi ktos ugotowal I chalupe ogarnal, to bym sobie z mlodym polezala. Mam nadzieje, ze kiedys ten koszmarny okres sie skonczy. Serio chyba wolalabym nie miec two domu a zeby zamiast tego moj maz spedzal wiecej czasu z nami.

jeżyk, no fakt, mąż ogarnia Młodą, ale przy niej to raczej niewiele roboty ;-)

Indi, miałam identycznie przy pierwszym dziecku, mąż tylko szukał okazji, żeby się wyrwać z domu i każdą wolną chwilę spędzał poza nim, wieczory z kumplami na piwku, w ciągu dnia uczelnia, a nawet jak miał przerwy, to wolał do kumpla iść i grać, niż do domu do córki wrócić...
Oj, wiele o to było batalii :crazy:

alecta, zakupy we dwoje??? :szok: JAK??? :szok:

Lay, u nas z kupami identiko, baaaaaardzo często, konsystencja mocno ściętej jajecznicy, mega żółte i mają w sobie też dużo wody, Młody się spina głównie w nocy, chociaż generalnie nie ma problemów ze zrobieniem kupy czy z bąkami...
Jaką herbatkę kupiłaś???
Bo też się zastanawiam...

Ostatnia edycja:
reklama
My wciąż się o to zremy. A raczej ja napier...a on mnie olew. ...
Lay tak można, ja mojej daje rumianek i pomaga na kupki bo miała problemy.

Do góry