reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Megami- na dzień dzisiejszy typowe przeziębienie, chciała go zobaczyć jak najszybciej ze względu na Frania właśnie. Jak do środy będzie wysoko goraczkowal to w środę pokazać się i antybiotyk.

Laydeek- ale super gest z ich strony. Też by mnie rozczulil.

Franek za to już nie płacze ani przy kąpieli ani przy przewijaniu. No chyba że trwa to zdecydowanie za długo, co rzadko się zdarza.

reklama
Chyba sprawdza się powiedzenie, że najlepszym laktatorem jest dziecko niestety.. Mam wrażenie, że mały jak pije to jest w stanie więcej wyciągnąć niż laktator, co nie zmienia faktu, że i tak mu jest mało.. Ja nie wiem gdzie te dzieci to mleko mieszczą :-)
Dzisiaj robimy sobie dzień brudasa i nie kąpię Piotrusia. Godziny nam się poprzestawiały, bo późno na spacer z nim wyszłam i jak o 18 skończył jeść to zasnął no i nadal śpi.. Pewnie niebawem się obudzi znowu, także tylko go obmyje mokrym wacikiem tam gdzie trzeba i szykowanie do spania nocnego. Mam nadzieję, że i tej nocy będzie łaskawy..
Czy Wy też tak macie, że w ciągu dnia mimo zmęczenia nie możecie zasnąć? Kurde u mnie to jest jakaś paranoja, za cholere nie mogę zasnąć w ciągu dnia jak mam możliwość..

Lay my dostaliśmy prezent od sąsiadów co pod nami mieszkają ;-)

Poległam póki mały kima. Najgorsze że usnąć nie mogę.

My przy kąpaniu juz coraz lepiej :-) a przewijanie luz chyba że akurat coś dolega....

Ja dostałam z pracy kosz z prezentami dla małej,mega mnie to zdziwi£o bo pracuje z informatykami głównie.Doggi,mnie też cycki tak bolą jak mleko napływa,masakra.najgorzej że to zawsze tak z nienacka łapie.Jagoda już śpi,Nina też a my oglądamy Top Gear.

A jeszcze wcześniej kurier przyniósł wielka pakę. A w środku pełno takich jednorazowek- próbek co dostają kobiety na szkole rodzenia, u lekarza itp. Było tam chyba z 12 butelek aventu, z 15 smoczkow aventu, 6 paczek pieluszek tescowych 1, z 60 pojedynczo pakowanych pampersow r.3,
z 60 paczek chusteczek pampersow pakowanych po 12szt, pudełko wkładek laktacyjnych johnsona, mleczko i płyn do kąpieli w małych butelkach johnsona szt duzo, jednorazowe saszetki z płynem lovela do białego szt z 50. A to wszystko załatwił wujek :-)
A! Jeszcze takie małe pudeleczka sudocremu!

Mezol moj znalazl sposob na mlodego i w dzien jak kladziemy go spac na brzuszku to spi te 3 godz miedzy jedzenie a tak musiala go tulic :-)
Dzis tez zrobil sam kupke, a ostatnio tylko z pomoca, wiec jestem bardzo zadowolona :-D
i teraz karmilam go az godzine a w tym 5 razy musialam wziac go na odbicie!! masakra ;-)

milo ze strony sprzataczek i sasiadow ze pomysleli o wszych dzieciaczkach:-) a u mnie maz postawil oczywiscie w pracy ale nikt mnie niespodzianka nie zaskoczyl..

Dziewczyny zycze przespanych nocek! Ja juz ide spac, bo padam.. tez w dzien nie mam czasu spac... dobranoc :-)

Laydeek super! Zawsze kilka zl zaoszczedzome ;-)

Jak wy to robicie ze wasze dzieci spia na brzuchu? Moj na brzuchu jedyne co robi to sie drze :p

Aaaa no i zrobil dzis ladna zolta kupke wiec odetchnelam z ulga. Dzis zero nabialu bylo. Zobaczymy jak w nocy bedzie

Fajnie macie z takimi prezentami :-)

Zaraz się ogarnę i trzeba młodą przewinąć. Tak mi przed chwilą napierdziała, że szok. Oby mi ładnie później zasnęła bo na bank przy przewijaniu się obudzi. U nas zielonkawa kupka dość często bo tak to jest jak się je wszystko w zasięgu ręki...ale poza tym ok. No, trochę ulewa, ale jak ma nie ulewać skoro cmoka jak stary smok...

reklama
Do góry