reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Hej, hej;)
U mnie dziś noc nawet, nawet. Filip pospał, a ja co prawda od 5 już nie mogłam spać, ale i tak nie jest źle. Tylko ten upał;) Popołudniem znowu się do teściów przeniesiemy, bo siedzenie w bloku w taką pogodę mnie wkurza;)

Ja mam w środę wizytę i się stresuję. Lekarz uważa, że nie ma sensu teraz robić USG jak i tak za dwa tygodnie będę miała już takie obowiązkowe. A ja uważam, że wolałabym wiedzieć, czy wszystko jest w porządku. Będziemy go z mężem przekonywać. Zresztą i tak za to płacimy więc co za różnica dla niego. Poza tym chcemy w przyszłym tygodniu wyjechać sobie na urlopik więc wolę mieć spokojną głowę, bo inaczej to nic nie odpocznę.

Nieobecna ja się też dopiero przekonuję do oddawania dziecka komuś pod opiekę. Do tej pory wszystko sama i sama i teraz mam za swoje. Jak tylko mąż wychodzi z nim na spacer, to mi się włączają wyrzuty sumienia;)

reklama
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!!

U mnie upał, ale niebo zamglone, mam nadzieję, że nie będzie padać, bo chciałam poleżeć na słonku :-(
Tosi do kataru dołączył kaszel, ale nie wiem, czy to chorobowy, czy alergiczny :dry:

Filipiamama a moze chodzi o to ze robiac usg przezpochwowe, glowica od usg ma bliski kontakt z tkankami i maluszkiem. A fale ultrasonograficzne w tej konfiguracji bardziej podgrzewaja tkanki co dla malucha nie musi byc koniecznie dobre. Przez brzuch jest wiecej barier i bezpieczniej.
Ja jeszcze usg nie mialam :p w czwartek mam pierwsze i serduszko zobacze juz (oby bylo &&&)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Żelka, ja nie wiem o co chodzi, ale myślę, że jestem już w 11. tygodniu, to chyba może już próbować zrobić przez brzuch. No nie wiem, zobaczymy w środę.

Indi, ja myślę, że już powinno być widać. U mnie było widać pod koniec 6. tygodnia.

Filipiamama jak znajde link z wypowiedzia to wrzuce ;)
Indi roznie bywa u mnie w pierwszej ciazy w 6t5d nie bylo serducha jeszcze widac ;) dopiero w 8tc ;) ale niektore dziewczyny widza juz na poczatku 6tc.
Jak jestes w 8tc befzie serce na 10000000%

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Witam z rana, u nas przygotowania do kolejnego wyjazdu :) Ola do poznania do moich rodziców a my ze znajomymi nad jezioro (14 osób będzie dym)

Nulini nawet nie próbuj na słonko w ciąży niestety tylko cień! Jak wczoraj usiadłam na lezaku na słońcu to myślałam że teść mnie zabije on jako lekarz na wszystko jest prsewrazliwiony ale co do słońca i ciąży dal mi pół godzinny wykład ;)

Indi lekarz mi mówił zev to różnie jest ze u niektórych widać w 6tyg a u niektórych później, ale w 9tyg musi już być.

Doggi, a mi lekarz wręcz kazał korzystać ze słońca. Z umiarem, po troszku, ale na krótko wystawiać się na słońce kazał. No i oczywiście osłaniać brzuszek.

reklama
Filipiamama to ja akurat w tej kwestii się zgodzę przynajmniej w moim przypadku słońce jest złe, mam tak ze jak postoje/posiedzę chwile na słońcu to zaraz mam czarno przed oczami i mdleje :/ ale z Olą w ciąży miałam to samo, wvogole to nie dużo mi w ciąży trzeba żeby mdlec nie wiem skąd to :/

P.s. Powodzenia wszystkim na wizytowaniu dzisiejszym :) ja muszę do piątku czekać ;(

Do góry