reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Nulini jak masz już przyznane rodzinne ( chyba masz z tego co pamiętam) to już nie musisz mieć zaświadczeń z us i zus ,bo składałaś w październiku lub listopadzie a oni żądają za ten sam rok podatkowy, przynajmniej ja nie musiałam

reklama
Stokrotka ja przerobiłam tych butelek kilka, bo Piotruś jest wyjątkowo łapczywy i przy wszystkich się krztusił.. Teraz używam Dr Browns i jestem zadowolona, wreszcie butelka która się nie zapowietrza a mały się przestał krztusić, jeszcze tylko zamówiłam sobie smoczek dla wcześniaków, bo jednak trochę mam wrażenie, że nie nadąża mały ze ssaniem i połykaniem. Za dużo czynności na raz :-) U mnie Lovi, Nuk, Avent nie zdały egzaminu niestety..

Nulini jak masz już przyznane rodzinne ( chyba masz z tego co pamiętam) to już nie musisz mieć zaświadczeń z us i zus ,bo składałaś w październiku lub listopadzie a oni żądają za ten sam rok podatkowy, przynajmniej ja nie musiałam

Niestety teraz nie składałam papierów, bo przekroczyliśmy próg dochodowy, więc muszę wszystko od podstaw :dry:

Indi- widać kolki małego męczą. Biedny :(

Doggi- jak mały gangsta na tym zdjęciu. :D

Aza- ZUS zabiera jeszcze podatek i kwota która wpływa na konto jest mniejsza.

Suseł- to faktycznie ciężko rozpoznać. Daj znać co powiedział lekarz. Zdrowka dla Niny

No my o becikowe musimy składać te wszystkie papiery( masa tego!,). Rodzinnego nie mamy bo nam nigdy nie przyslugiwalo, teraz przy okazji becikowego nam znowu nalicza. Zobaczymy. Najglupsze jest to, ze trzeba dochody za 2013¿ a wtedy to ja mogłam mieć złote gory i nie potrzebwac pomocy. Teraz jej potrzebuje. Chory system.

jeżyk, dla mnie akurat lepiej, że 2013 rok, bo u nas był słabszy, niż 2014 :-D

Ech, z ciekawości przymierzyłam dwie pary ulubionych jeansów sprzed ciąży...
W jedne wchodzę bez problemu, ale są ze stretchem, więc łatwiej, drugie niestety nie dopną się w biodrach :-(
Pocieszam się, że chociaż w udach wchodzą :-p

Jezyk to po mamie ma ;)

Nulini no moje biodra tez nadal rozjechane, mam nadzieję że niedługo się zejdą bo masacra ;( dobrze ze nogi ręce itp normalne w miarę

Jeżyk w sumie w 2014 też mozna mieć złote góry, a w tym roku nic :/
Cały ten system jest bez sensu.

Padam na pysk.
Tymko (pomimo drzemki) ciągle jęczy, Nikola robi co jej się podoba i dopiero jak się wydre to słucha, a Lila przyśnie na kilka minut i znowu cyca woła.
Ł niedawno dopiero dojechał do Kielc, jeszcze nie dzwonił więc nic nie wiem.
Zanim wróci miną jeszcze ze 3 h...

reklama
Do góry