reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

O matulu femme..... :-( ale najważniejsze że wszystko jest ok.

Wiecie co z ta woda to doradzila mi moja jeszcze pediatra ac teraz małego. Babka jest świetna. We wtóre wizyta to o kranówkę spytam.

Jeszcze co do hippa naszego to musze go robić w wodzie o temp.37-34 stopni bo w temp. wody W której podawałam tamte mleka się nie rozpuszcza. Myślę że to przez błonnik.

Te masaże stopek to mi już mama robiła jak byłam mała. To są masaże z refleksjologi , buźki tez. Są na girkach i twarzy punkty które się masuje które odpowiadają za pracę jelit, na uspokojenie, na konkretne części. A masaż pupki to po prostu naoliwiam palec i masuje okrężnymi ruchami po mału dziurkę. Tzn nigdzie Paluch nie pcham tylko przykładam i masuje. U nas było czuć jaki ma napięty zwieracz aż....po 1 masażu co położna robiła s raczej już w trakcie zaczął prykac i bardziej miękki się zrobił.

reklama
alecta, śliczna ta Twoja gwiazda

Femme, brak mi słów. Dobrze, że wszystko sie skoczyło pozytywnie

My wlaśnie kończymy cycolic. Młoda mi puściła niezłego beka nad uchem, wiec chyba mogę ją odłożyć. Oby spała

Ostatnia edycja:
femme najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło! A swoją drogą Alicja to bardzo ładne imię :-)

Ja też gotuję do mm wodę z kranu, ale potem mieszam z zimną butelkową. Dzisiaj w nocy małego karmiłam piersią, właściwie tylko 20 minut, potem dałam butelkę.. no ale zawsze coś. Rano jak się obudził o 7, to karmiłam go z 45 minut no i wreszcie zasnął i śpi do teraz… ciekawe jak długo jeszcze wytrzyma :-) A ja siedzę z laktatorem :-( A bym się z chęcią spać położyła..

Femme masakra, no brak mi słów.
Jak zaden lekarz mogl tego nie zauważyć.
Najważniejsze, że wszystko jest teraz ok.

LayDeeK no ja tez zamawiam ten elektryczny Canpola.
Gdzie swoj zamawialas?
Ja chcialam zamowic w Gemini razem z innymi rzeczami, ale na razie nie mają go :(

Ł niedlugo jedzie oddać Brave na złom :p
Nie będę za nią tęsknić :p

Jezyk ja teraz zmienilam pieluche na czysta, jeszcze nie zdazylam body zmienic a juz slyszalam ze kupa idzie :-D

Jenn ja tez nie chcialam przyzwyczajac do spania z nami i prosze jaki psikus;-) od 1 nocy z nami spi :p jedynie w dzien u siebie i wieczorem sam u siebie zasypia

Mommy super :-D mam pytanie, jak sie masuje pupke?;-) juz doczytalam ;-)

Jezyk moj praktycznie przy kazdym przewinieciu ma kupe ;-)

Alecta mi ł wczoraj powiedzial ze mam tyle Robsona nie karmic bo grubas sie robi ;-)

Lay szkoda ze z kp nie wyszlo jak chcialas :-(

Femme tej czworki nie da sie lekarzami nazwac!
Nie rozpamietuj juz, wazne ze wszystko ok. Chociaz ja do dzis czasem patrze na Robsona i lzy same leca jak pomysle ze tez byl glodzony ponad 2tyg i m8glo byc kiepsko:-(

Lay stanik do karmienia? Miekki czy sztywny?

Nocka nienajg8rsza. Maly obudzil sie o 00.40, 3.40 i ok 6 wiec dalam rade. Teraz siedzi w lozeczku i wyje bo matka chce bez niego sniadanie zjesc ;-)

Agulqa moja Lilka była 3 tygodnie glodzona, z czego przez tydzień będąc w szpitalu "pod opieką" :/
I jeszcze to podwojne opetlenie pepowina :/
A najlepsze jest to, że mój gin zrobiłby wczesniej cc, ale gbur ordynator miał swoją wizję :/

Ja też nie chcialam dzieciakow przyzwyczajac do spania z nami i goofno z tego wyszło :p

Lila właśnie śpi, Ł lata jak poparzony i przeżywa dzisiejsze zakupy, a ja sie zastanawiam jak ja wytrzymam cale popoludnie sama z 3, bo Ł pewnie późno wróci :p

Alecta no to będzie u Ciebie wesoło :) myśle ze z taka trojka to ciężej niż z moja dwójka :) choć teraz jedna wyje pies szczeka jak powalony a ja nic nie mogę bo karmie:)
Femme super imię, ale fajnie ze mała jest cała i zdrowa!!!!

Stokrotka, alecta podziwiam :rofl2:

Ja w końcu jak człowiek usiadłam i jem śniadanie. Już wszystko ogarnięte, pranie wstawione, chałupę wietrze i idę poleżeć sobie a co! :-) Później karmienie i jak uśnie to wskakuję pod prysznic.

Ja mój stanik do karmienia muszę zwrócić bo niepotrzebny mi albo na inny zamienię....

Stokrotka oj na pewno wesolo będzie.
Wlasnie sie kłócą, Tymko wyje, Nikson ma focha...
Ja już jak w ciąży byłam to mówiłam, że sobie miejsce w psychiatryku bede rezerwować :p

reklama
Do góry