reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

Yggam, trztmam kciuki

Zdrowka dla chorujacych dzieciaczkow !

Moj dzisiaj przechodzi same go siebie, od 5 rano prawie wogole nie spal, co chwila cos chce, albo glodny, albo kupa. Do tego cycki a zwlaszcza sutki bola mnie niemilosiernie, a on z butelki srednuo chce jesc :(

Dziewczyny, czy to jest normalnie ze sie tak mega poce w nocy? Serio, musze sie przebierac 3 crazy, bo wszystko mam mokre, lacznie z gaciami I stanikiem. Czy to moze byc od tego, ze organuzm wydala wode po ciazy?

reklama
U nas jakaś masakra :-(

Mały wrzeszczał całą noc do samego rana, takiego wrzasku jeszcze nie słyszałam, nic nie pomagało praktycznie nawet na chwilę :-(ma znowu pupę całą czerwoną, w nocy były jakieś wodniste kupy... może to kolki? może biegunka jakaś?już nie wiem sama.

W nocy myślałam, że padnę ze zmęczenia, tzn.padniemy oboje..
Ile można nie spać w nocy :-:)no: tak mi było go szkoda, płakałam razem z nim :-( biedaczek, myślałam, że mi się zapowietrzy z tego krzyku

Jutro chyba pójdę do pediatry, bo mnie niepokoi ta pupa , raz jest dobrze a na drugi dzień taka zaczerwieniona że szok. a pielęgnujemy ciągle tak samo, chusteczek nie używamy, tylko czysta woda...

alecta mnie tam nie swędzi jeszcze, wciąż boli :no:

Indi dobrze, że Twój do tej 5 spał :tak: nasz właśnie w nocy nie śpi

Dziewczyny czy uzywacie waleczkow do spania dla dzieci?
Ja na kolki testuje juz wszystko polecam rurki do odgazowania i czopki na uspokojenie jak jest bardzo zle. McPearl dzieki!:-)

McPearl mamy Dadę, na krótko zmieniliśmy na pampersy jakiś czas temu i nie widziałam różnicy, ale może za krótko? Bo ta pupa 2 dni ładna, potem znowu czerwona i tak w kółko. :-( to podejmiemy jeszcze kolejną pr obę zmiany

Dziewczyny właśnie cisza jak makiem zasiał :)
Mały pije z piersi ale muszę i tak go jeszcze dopychać mm 30 ml.. W sumie ok 45 minut jest przy piersiach czasem dłużej. Ale nadal tego mleka nie jest dużo :( Ileż to może trwać takie rozkręcanie?

Przezylam, zresztą nie było tak źle ;) obyło się bez mądrości życiowych.

U nas nocki też nieprzespane, ale nie ma krzyku, płaczu itp. Po prostu często się budzi na cyca. Chociaż ja i tak mam w pamięci Kacpra jak był noworodkiem i teraz jestem...zadowolona SE snu Franka.

Emilchen- my przy pierwszym nie spalismy 1.5 roku i to nie jest żart. Przeszlismy kolki i wszystko inne. Darł się i nie spał, a jak już to po 30 min gora godzina i potem 2-3 godziny jazdy.

Dziewczyny ja mam masakrycznie spuchniete stopy i dłonie. Zaznacze że to dopiero po porodzie wyszło. To normalne? Miała tak któraś?

emilchen, są dzieci które w ogóle nie tolerują pieluszek jednorazowych. Moja też ma czerwoną pupę ale jak patrzę na plecki to jest to prawie ten sam kolor, więc nie podejrzewam odparzeń.Jeśli ma brzydkie kupy to one mogą podrażniać. Spróbowałabym jeszcze częściej przebierać i zasypywać mąką ziemniaczaną.

jeżyk, żeby po porodzie puchnęły ręce i stopy to nie słyszałam...

jenn, moja wisi podobnie albo dłużej...nie wkręcaj sobie, że masz mało mleka. Ja z Mikołajem dałam sobie tak wkręcić i na szczęście nie było to w 2 miesiącu a dopiero w 9. Tak to młody byłby o wiele wcześniej na mm, a tak karmiłam go całkiem przyzwoicie przez 9 miesięcy.

reklama
Jeżyk ja też puchłam, chyba z tydzień mnie trzymało, nie pamiętam, teraz jest ok.

Młody dziś dał popis, od 13 do 17 wisiał na cycku, spał po kilkanaście minut, przy cycku.. Za to potem do 20 spał :-). Kupiliśmy espumisan, bo straszne wzdęcia miał, widać było ze się męczy... Zobaczymy czy pomoże.

Do góry