reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Ja tam jestem za czytaniem, ale z dobrych źródeł :-D

Sprite no widzisz, ale skoro przez kanał się dziecko zmieściło, to widać masz warunki :-p Dużą miał główkę? W jakiej pozycji rodziłaś? Oby tym razem nie było takiej pomyłki z pomiarem ;-) Jak się urodzi to mniej ważne, byle zdrowe.

Karpanna, dzieci rosną skokowo, więc może dobije do 4,5 a może zwolni i wcale taki wielki nie będzie :-) To może jakieś metody przyspieszające? Kto wie, może pomogą

reklama
Sprite - a kiedy masz mieć usg?
Ja na NFZ nie będę mieć ale zastanawiam się nad prywatnym zrobieniem cały czas. To kosztuje 130 zł i nie wiem czy warto. I tak nie wiadomo kiedy się urodzi. Zrobię w 39 tygodniu a dziecię zacznie wychodzić w 42 i pomiar nie ważny. Każde dziecko przybiera indywidualnie. Mi z usg termn wychodzi na 16.01 od początku czyli tydzień wcześniej niż z OM. Ja mam krótkie cykle bo 25 dniowe i nikt nie bierze tego pod uwagę.

Megami - jakie znasz metody przyspieszające??

Sprite - mi mówią że płeć nie ma znaczenia jeśli chodzi o wagę urodzeniową. Mój brat miał 3900 a ja 4600 mam obciążenie genetyczne :-)

Ostatnia edycja:
Karpanna a u Ciebie w szpitalu nie robią ktg? Ja jak chodziłam po terminie (ale w poradni robili już po 36 tc) to i usg lekarz co kilka dni robił i wtedy obliczał wagę. Poco iść prywatnie skoro tak można :tak: Jak nie w Twoim wybranym to w innym (wszak nie musisz tam od razu rodzić), zawsze to za darmo.

A na przyspieszenie to przede wszystkim ruch - dużo spacerów, sprzątanie itd i naturalna oksytocyna: seks, masaż brodawek.
Ja ostatnio po masażach miałam skurcze, w prawdzie całkiem porodu zdążyć wywołać się nie udało bo zgodziłam się na szpital, ale kto wie czy by nie poszło. 3 cm udało się zrobić :-D:-D:-D

Megami - w szpitalu robią ktg ale usg nie robią tak mi zrobili przynajmniej przed świętami. teraz chyba ktg po terminie dopiero.
Te metody znam, może jakieś inne propozycje?
Przy 1 ciązy nic nie pomogło a przy drugiej sex i na drugi dzień poród. Ale to było po terminie. Wtedy ponoć sperma działa na szyjkę a przed nie bardzo.

Dziś zaliczyłam spacerek długi - moje pachwiny. Muszę się rozruszać bo po tych 2 tygodniach jestem sztywna a to nie moja rola hahahah

Dziewczyny w szpitalu, życzę powodzenia na cc, już wkrótce będziecie tulić swoje maleństwa.
Agulqa- gratulacje z powodu wyjścia do domu.
Z cierpiącymi z powodu różnych dolegliwości łączę się w bólu.

Właśnie skończyłam robić naleśniki, zaliczyłam też spacer. U mnie aktywność i nie pomaga na przyspieszenie porodu, ani spacery, ani masaże, fitness czy nawet seks. Zero jakichkolwiek oznak porodu.

Suseł - bo to dzieć wybiera kiedy wychodzi a my możemy się spalać.
Od jutra jestem sama,mąż wraca do pracy więc dom i 2 dzieci tylko na mojej głowie.

Zeżarłam bigos , mniam. Pewnie odchoruję zgagą ale co tam. Ten jeden jedyny zaszalałam.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja chętnie poczytam o tym co po porodzie się dzieje co warto mieć itp bo kompletnie nic nie pamiętam... :-/ same porody też mogę poczytać, mnie to nie przeraża :-D pierwszy dobrze wspominam i tego będę się trzymać haha :p

Koleżanka wpadła to mi dzień minął... Chciałam z Niną na spacer iść ale kurde zamek w bucie się jej rozwalił a innych na śnieg nie mam :-/ i dupa a wieczorem na sanki chcieliśmy jechać... Będę musiała kupić nowe

Do góry