reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Filipia,współczuje serdecznie.Agulqa-zwolnienie można chyba wysłać pocztą.ja w 3 dobie miałam kryzys,jak się okazało że mój M sie rozchorował i będę sama przez weekend w szpitalu a potem że nie odbierze nas ze szpitala.ryczałam pół dnia,aż sie położne przejęły.

Filipiamama ja bym ich zaje.bała tyle nerwów tylko dlatego, że ludzie to debile. Masz rację lepiej jest w domu niż w szpitalu ale gdybyś wiedziała to byś w ogóle pewnie tam nie jechała....absurd. Współczuję i domyślam się ile Cie to kosztowało nerwów.

Kasiekz mam podobnie z tymi bólami tylko ja mam tak, że jak złapie mnie taki skurcz z krzyża to mam ochotę łazić po ścianach.

Mi też czasem słabo ale to pewnie dlatego ze wymiotuje. Problem w tym, że nawet po wodzie niegazowanej mi źle.....

Dobrze, że mój T zaczyna urlop tacierzynski w dniu porodu. Przynajmniej nie będę sama, nawet jeśli będzie juz moja mama to wtedy i T się wiele od niej nauczy

hej Laski, Mąż zabrał Młodego na krótki spacer, ja skończyłam myć podłogi więc mam jakieś 3 minuty żeby Was nadrobić... poczytałam kilka stron i niewiele pamiętam ;)

Filipiamama - co za idioci w tym szpitalu pracują? :/

Wymiotującym i cierpiącym - ogromne współczucia, ale jeszcze moment i koniec udręki (albo zaczną się inne) ;)

Ja przy Antku nie miałam żadnych oznak porodu - brzuch wysoko, zero czopa. Wody odeszły mi.. na parkingu przed szpitalem (ale mi było wstyd iść na izbę przyjęć z mokrą dupą!) ;)

dagi27 - szybko zaczyna tacierzyński, my trzymamy na wakacje ;) Mąż od razu po porodzie bierze 2 dni urlopu okolicznościowego a potem 2 tygodnie opieki nad zdrowym dzieckiem (co prawda jest płacone 80% ale zawsze to 2 tygodnie dłużej w domu z nami).

Nieobecna87 - w uk prawo pracy jest trochę inne niż w pl, tu nie ma takiego czegoś jak opieka na dziecko po porodzie. A tacierzynekiego jest dwa tygodnie, 100% płatne i określony czas chyba dwa miesiące na wykorzystanie. A urlop na wakacje ma już zaplanowany i podpisany. Z
Resztą cały urlop ma rozpisany na cały rok, zostawił chyba tylko 7dni w razie W.

karpanna, tylko właśnie jak jestem aktywna, to luz, a jak zalegam w domu, to akcje z osłabieniem ;-)

agulqa, zaczyna Ci się jazda z hormonami i stąd te doły. Pocieszam - minie :-D

Filipiamama, mnie dużą ulgę daje samo wyżalenie się Wam, bo wiem, że każda rozumie, co czuję :tak:

Mnie się dzisiaj śniło, że byłam na prywatnej wizycie u jakiejś ginki i w 35t2d wyszło, że Młody waży 4200g :-D
I zażądałam skierowania na cc :-D

Moj maz tradycyjnie jak co roku o tej porze sie rozchorowal. Mieliśmy isc do znajomych, potem do rodziców na kolacje. A pozostaje nam siedzenie w domu bez jedzenia :( bo nic w sumie nie mam ;(
Tez mam doła.

W ogole dzieki Wam za wsparcie ;-)
Tu moge sie wygadac chociaz :-)

Mommy jutro wracaja do domu bo mama do pracy idzie w pon

Susel ja wiem ze mozna
Ale u nas chodzi o to ze on nie dostanie poki ja w szpitalu jestem
Z dostarczeniem do pracy to nie problem

Nieobecna a ojciec moze wziac opieke jak matka na macierzynskim jest?

Nulini licze na to ze minie

reklama
Nulini to dziecko gigant :-D Ja jaki sen dziś miałam.... Że gdzieś u mechanika byłam i mi mówił , że moja lalunia to totalny grat i się sypie itp ja nie chciałam w to uwierzyć (tym bardziej, że o nią mega dbam) to mnie pod ten tunel zawołał ja patrze a ona cała od spodu zeżarta od rdzy :-D Co mi się śni? :-D Samochód zamiast porodów, dzieci? :szok:

Lay to macie okazję żeby sobie zamówić jakieś jedzonko ;-) Ja ostatnio 3 wieczory pod rząd pizze zamawiałam - mam jej dość a rok.

Do góry