reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

W końcu zabrałam siły, żeby trochę nadrobić i odpisać. Wiec tak wczoraj w nocy, odszedł mi do końca czop.

Dziś tylko leżę i nic nie robie. Nie mam siły czuje się jak by przejechał po mnie czołg. Jutro musze wstać z łóżka i zabrać się za gotowanie. Laktatora nie kupilam, bo nie miałam jak. W środę wizyta, ktg etc.

Femme słodkie kocie:)

Ja myślę, że jak mała będzie większa to jakieś psiaka sprawimy sobie i jej.
Myślę nad labladorem, jack Russell terier albo beagle

Ostatnia edycja:
reklama
dagi labradory są bardzo pozytywne i fajne dla dzieci, tak samo goldeny ;-) Miałam goldena, super psiaki, przytulaki :-) Odpoczywaj a co tam!

Ja się zabrałam za niewielkie ogarnianie wszystkiego co wkoło.. no i pakowanie prezentów.

Femme ja wszystko pocztą wysyłałam, kartki priorytetem a paczkę taką paczką 24h.... Ubezpieczyłam ją więc chyba nic się nie stało.... :confused2:

Dagi bój się Boga! :-D NIGDY beagla, NIGDY!!! Brzydko bym nazwała te psy, u mnie ta rasa wywołuje skok ciśnienia, nienawidze ich. Jak chcesz mieć problemy z psem to jest to pies idealny. Tak jak kocham psy tak miałam beagla i wydałam. Wydałam, zdechł na padaczke, kupiliśmy tym co im wydaliśmy następnego bo to rodzina i jeszcze gorszy jest... Duuużżżzo szkoleń i pracy trzeba żeby jakoś się żyło z tą rasą i do tego zjadają własne gówna.....

Mam porobione wszystko, za starym nie czekam, zjem mandarynki i wyjdę z tą dupichą małą wstrętną. A jakie skurcze dzisiaj mam ohhoooooo , już nawet nic się nie odzywam :-D Ale jakieś takie dziwne bo tylko w sumie na dole, o co kaman :confused:

Dagi - mi to wygląda na początek porodu, jak miałam 2,5 rozwarcia to tego samego dnia przywitałam córcie. A po co lekarz kazał Ci leżeć na tym etapie ciąży. Dla mnie to dziwne.

Beagle to bardzo fajne psy!!! Trochę głupkowate, ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Teście maja beagla i jest przekochana bestia :) Ale niestety to juz ostatnie jego podrygi :( Pies ma 12 lat i raka nerek.

Dagi odpoczywaj póki możesz :-) Porodu nie zatrzymasz, a z czasem dla siebie po porodzie bywa różnie :-D

Dla mnie pies też tylko i wyłącznie w domu! Po pierwsze jestem zbyt leniwa :tak: po drugie dla psiaka też lepiej jak ma nieograniczony czas na bieganie w ogrodzie.

Mam beagla od 3 lat i nigdy bym go nie oddała. Co prawda są tak samo mądre jak uparte, ale nasz jest bardzo kochany. Nigdy nie zjadł swojej kupy. Przez pierwszy rok trochę rzeczy poniszczył, ale później już nigdy mu się nie zdarzyło. Komendy typu siad, łapa nauczył się w jeden dzień. Co prawda jak nie dostanie jakiegoś smakołyka to nie chce ich wykonać, uparciuch. Teraz jak jestem w ciąży co chwila przychodzi i przytula się do brzuszka. Nie jest w ogóle agresywny, a my mega go Kochamy :-)

reklama
I A Ko Jenn co do labladorow to wiem bo mój ojciec ma czarna suczkę, jest świetna, z kolei Goldena ma moja mama, Verdi o już co prawda staruszek, ale i tak go uwielbiam.

Mommy co do beagle to slyszalam od ludzi którzy mają te psy, że są glupiutkie i faktycznie najlepiej jeśli są po tresurze, bo są wtedy karne.

Karpanna myślę, że z tym lezeniem to chyba chodziło mu właśnie o to by sobie odpuścić wysiłek bo jeszcze mnie czeka dość spory w czasie porodu;)
Marcioszek co do jedzenia kup....hehe moi znajomi właśnie mają Labradora i on jadł wszystko co spotkał na swojej drodze, kupy, gumy do żylucia łącznie ze skarpetkami, bynajmniej nie z głodu. Wiec wydaje mi się, że to nie zależy od rasy tylko charakteru danego psa.

Jenn tak bo beagle to psy myśliwskie, jedyne co jest prawdą(podobno) to, to że lubią się tarzac w odchodach innych zwierząt by zabić swój zapach. Tyle ktoś kiedyś mi powiedział.

A labki i Goldeny tez potrzebuje dużo ruchu w zasadzie każdy pies go potrzebuje.

Ostatnia edycja:
Do góry