reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Emilchen - masz rozwarcie? ile?

Co do obkurczania macicy to mnie bardziej bolało po 1 porodzie po drugim wciąż latałam do wc na dwójkę po każdym karmieniu. Ciekawe jak teraz będzie.

Od kilku dni cycki mam gorące swędzące i wypełnione, szykuję się chyba już na cyckowanie. O rany już nie pamiętam jak to się robi

reklama
Ja właśnie robie krupnik, może mi przejdzie zyganko. Ciastka juz zrobione jeszcze tylko rogaliki, ale dziś na pewno ich nie będę robiła. Choinkę dopiero w piątek kupimy. Ale taka mini żywa. Później ja wyrzuce albo wkopie w ziemię w ogródku.

Gochson, córcia wspaniała.
karpanna, w tej ciąży przytyłam 10 kg ;-)

Jakoś w tej ciąży wszystko robię na raty. Ciągle mi się coś przypomina. Torba nie do końca spakowana i do młodej ciągle coś dokupuję. Z Mikołajem byłam bardziej ogarnięta.

Agulqa- robię ciasto jak na naleśniki tylko smażę takie male placuszki jak ziemniaczane. Jedzą z dżemem albo ze śmietaną i cukrem.
Acha do ciasta wrzuca się pokrojone w plasterki lub starte jabłka. Jak ktoś lubi.

Cześć dziewczyny,

Gochson- Emilka jest prześliczna. :-)

Stokrotka- Jeszcze troszkę i dziewczynki będą donoszone do bezpiecznego terminu, co podobno rzadko się zdarza przy bliźniakach więc super :-)

Też się nie mogę już doczekać, żeby Kuba był z nami. Ale został tylko miesiąc mam nadzieję, że szybko zleci :-)

Co do torby, już większość sobie przygotowałam. Doczekać się tylko nie mogę, żeby mój Małżon przyniósł mi torbę ze strychu.
Ja też prałam zabawki, wszystkie po za tymi które mają jakieś grające na baterie elementy. Ogólnie wczoraj zrobiłam ostatnią dzidziusiową pralkę. Zostało rozłożenie łóżeczka i zakupy w aptece, ale to już w styczniu :-)

Jestem ciekawa jak u mnie będzie wyglądać okres po ciąży. Może w końcu się unormuje, bo ja to miałam raz co 2 raz co 3 miesiące. W zasadzie nigdy nie wiedziałam kiedy dostanę.

Agulaq_b ja w piątek juz jadę na zakupy świąteczne później juz nie mam zamiaru jeździć po sklepach bo mogła bym kogoś zabić. Mój T ma w piątek ostatni dzień urlopu i musimy wszystko ogarnąć itp. Później dopiero ma wolną wigilię, a mi ostatnio powiedział, że jak bym urodziła do 20grudnia :O wtf....to by nie musiał już iść do pracy bo tacierzynski zacznie musi się w dniu urodzin zoski....

Ja Wam powiem, że nie wiem jakim cudem ale przytyłam tylko 7 kg. Jednak miałam zapas bo startowałam o 12 kg cięższa niż z Konradem. Dziś mi tak nogi spuchły, że tragedia. Dobrze, że mam buty szersze.. Co do zakupów to jaj jadę jutro z teściową bo w weekend pewnie będzie szał...

reklama
Do góry