reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2015

Co Wy wiecie o zmarszczkach? :-)

Emilka duża. Moja Julka w 36 t.c. miała 2,5 kg a jak się urodziła w 42 t.c. to miała 4 kg.

Coś tam czytałam że nie chcecie czy chcecie wywoływany poród. Ja nie miałam wyjścia przy starszej było 10 dni po terminie a właściwie 11 i musieli mi indukować czyli podawać dużo specyfików w tym też oksytocynę ( przy zwykłym porodzie też czasem żeby przyspieszyć podają oksytocynę i to nie jest indukcja ) indukacja porodu to jak zaczynają od zera. U mnie zaczęli o 7 a urodziłam 22.24. Miałam tak wysoko szyjkę macicy że moja położna miała za krótkie palce i musiała szukać lekarki z mega pazurami żeby mogła mnie zbadać :-) Najlepiej jak zacznie się wszystko samo ale my nie mamy na to wpływu choć przed porodem byłam mega aktywna.

Zdyscyplinowałam się i pakuję torbę do szpitala a jutro przyszykuję łóżeczko Oskarka.

Ostatnia edycja:
reklama
Nawet mam krem na zmarszczki :p

Chyba te na łokciach! Weź dorośnij dziecko :-D

nieobecna, popieram dziewczyny - w życiu bym nie odpuściła żłobka tylko dlatego, że paniusie sobie nie radzą, gów.no im do tego, że jesteś w domu, równie dobrze mogłabyś pracować zawodowo i niby jak miałabyś zabrać dziecko z placówki??? Tępe dzidy!

karpanna, już niedługo, już niedługo! ;-)

Bożeee, znowu to samo - czegoś mi się chce, ale nie wiem czego :wściekła/y:

O, Nulini, przypomniałaś mi, że mi też się czegoś chciało :-) tylko ja wiem, że to pomarańcza :-D

Alecta, powiedz, że nie pytają Cię o dowód, to nie uwierzę :-D

Tu mnie nie pytają, bo wiedzą, że mam męża i dzieci i ogólnie na wiosce wszyscy się znają, ale w wlc jak szliśmy na imprezę to zawsze pytali :p
W sumie to do mnie nie dociera, że ja już do 30 się zblizam.
Czasem jak tak sobie myślę, że mam 27l lat i 3 dzieci to aż mnie taki szok ogarnia.
No, ale to chyba jedyne dobre geny jakie odziedziczyłam po mamie, bo ona na swoje 46 lat też nie wygląda i wszyscy ją za moją siostrę biorą :p

nieobecna, trzymam kciuki by sprawy się dobrze potoczyły. Oby teraz już było tylko lepiej! Babki w żłobku po prostu niepoważne albo leniwe, albo totalnie niekompetentne.

karpanna, dobrze, że się odzywasz. Jak Ci się chce spać to sobie nie żałuj puki możesz :-)

alecta, mnie też się zdarza, że pytają o dowód, a tu pełnoletność 10 lat ze mną... Moja mama wyglądałaby młodo, gdyby nie jarała fajek, a moją babcię zawsze brali za moją mamę :-D

Doggi, no właśnie mam ochotę na coś z knajpy, ale starego nie wyciągnę znając życie :dry:

McPearl - w weekend to mogłam pospać bo mąż zajmuje się dziećmi w tygodniu niestety muszę być na chodzie.

Bada m - masz już wszystko uszykowane? Mąż będzie z Tobą tzn pewnie pod salą?

reklama
Do góry