reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Co Wy wiecie o zmarszczkach? :-)

Emilka duża. Moja Julka w 36 t.c. miała 2,5 kg a jak się urodziła w 42 t.c. to miała 4 kg.

Coś tam czytałam że nie chcecie czy chcecie wywoływany poród. Ja nie miałam wyjścia przy starszej było 10 dni po terminie a właściwie 11 i musieli mi indukować czyli podawać dużo specyfików w tym też oksytocynę ( przy zwykłym porodzie też czasem żeby przyspieszyć podają oksytocynę i to nie jest indukcja ) indukacja porodu to jak zaczynają od zera. U mnie zaczęli o 7 a urodziłam 22.24. Miałam tak wysoko szyjkę macicy że moja położna miała za krótkie palce i musiała szukać lekarki z mega pazurami żeby mogła mnie zbadać :-) Najlepiej jak zacznie się wszystko samo ale my nie mamy na to wpływu choć przed porodem byłam mega aktywna.

Zdyscyplinowałam się i pakuję torbę do szpitala a jutro przyszykuję łóżeczko Oskarka.

Ostatnia edycja:
reklama
Nawet mam krem na zmarszczki :p

Chyba te na łokciach! Weź dorośnij dziecko :-D

nieobecna, popieram dziewczyny - w życiu bym nie odpuściła żłobka tylko dlatego, że paniusie sobie nie radzą, gów.no im do tego, że jesteś w domu, równie dobrze mogłabyś pracować zawodowo i niby jak miałabyś zabrać dziecko z placówki??? Tępe dzidy!

karpanna, już niedługo, już niedługo! ;-)

Bożeee, znowu to samo - czegoś mi się chce, ale nie wiem czego :wściekła/y:

O, Nulini, przypomniałaś mi, że mi też się czegoś chciało :-) tylko ja wiem, że to pomarańcza :-D

Alecta, powiedz, że nie pytają Cię o dowód, to nie uwierzę :-D

Tu mnie nie pytają, bo wiedzą, że mam męża i dzieci i ogólnie na wiosce wszyscy się znają, ale w wlc jak szliśmy na imprezę to zawsze pytali :p
W sumie to do mnie nie dociera, że ja już do 30 się zblizam.
Czasem jak tak sobie myślę, że mam 27l lat i 3 dzieci to aż mnie taki szok ogarnia.
No, ale to chyba jedyne dobre geny jakie odziedziczyłam po mamie, bo ona na swoje 46 lat też nie wygląda i wszyscy ją za moją siostrę biorą :p

nieobecna, trzymam kciuki by sprawy się dobrze potoczyły. Oby teraz już było tylko lepiej! Babki w żłobku po prostu niepoważne albo leniwe, albo totalnie niekompetentne.

karpanna, dobrze, że się odzywasz. Jak Ci się chce spać to sobie nie żałuj puki możesz :-)

alecta, mnie też się zdarza, że pytają o dowód, a tu pełnoletność 10 lat ze mną... Moja mama wyglądałaby młodo, gdyby nie jarała fajek, a moją babcię zawsze brali za moją mamę :-D

Doggi, no właśnie mam ochotę na coś z knajpy, ale starego nie wyciągnę znając życie :dry:

McPearl - w weekend to mogłam pospać bo mąż zajmuje się dziećmi w tygodniu niestety muszę być na chodzie.

Bada m - masz już wszystko uszykowane? Mąż będzie z Tobą tzn pewnie pod salą?

reklama
Do góry