reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Czy tylko ja codziennie myje podłogi na chacie?! Grrrr

LayDeeK ja te sprawy zostawiam mężowi choć i tak przy oli na nic się zdały "wspomagacze" jak juz się Zalamalam i sobie opuściłam wtedy ola postanowiła wyjść :p

Byliśmy na kolacji klasycznie tam gdzie zawsze, ostatni raz byłam miesiąc temu i czyli nie tak dawno o wiecie że te kelnerki wszystkie silnie zdziwione ze ja w ciąży?! Ja nie wiem czy dopiero teraz widać czy coś bo połowa sąsiadów też w szoku ze ja w ciąży!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, byłam dzisiaj na pokazie Thermomix-a i normalnie cudeńka robi, tylko ta cena... Noramalnie mąż chyba sprzeda motor :)))

Doggi wszystkiego naj...

Dzięki :-)

Aza to prawda Thermomix jest super, ułatwia wiele w kuchni, szczególnie jak ma się małą i na wiele przyrządów nie ma miejsca. Cena wysoka, to racja, ale nie warto kupować tańszych podróbek, jeśli mogę coś doradzić ;-)

Cześć dziewczyny..

Cały dzień nie zaglądałam, nie było mnie w domu. Jestem taka zmęczona , że masakra. Pierogów nie polepiłam - nie miałam kiedy... Nawet na masaż nie pojechałam, przełożyłam sobie na jutro...

Rano ledwo z wyra wyszłam... O 10:30 byłam w szpitalu już i tak do 18 prawie mnie w domu nie było.... Na chwilę przyjechałam tylko po papiery i przywiózł facet fotel do małego do pokoju jest zajebisty :-D W styczniu jak pokój będzie skończony to zrobię zdjęcie i wrzucę ;-) Brakuje jeszcze porządku :-D , zasłonek i dywanu. Paczki wszystkie przyszły (prócz nowego pompona ale to to tam...) no i popiorę nasze rzeczy i całą resztę małego.

Torbę do szpitala w sumie mogę już na spokojnie spakować , tylko stanika brakuje bo czekam aż mi przyślą bo za duży w obwodzie był. Ogólnie biustonosz bez szału ale to taki tam miekki pod koszulę tylko.... Co do pakowania to biorę wiadomo tą jedną do porodu (albo dłuższy t-shirt) i koszule mam na zmianę. Gacie biorę te jednorazowe siateczkowe i z 7 par bawełnianych :-D

Karpanna na bioderka się jedzie ale nikt nie każe już pieluszkować podwójnie profilaktycznie, zapomniałam już kiedy trzeba jechać ale położna mówiła , że do dobrego lekarza to od razu po porodzie rejestrować bo kolejki mogą być. Z ciast piekę tylko piernik, na święta zawsze w sowie zamawiam ciasta , zwłaszcza na wielkanoc uwielbiam ich paschę :-) Ja o poród też się martwię trochę bardziej niż bym się martwiła jak wszystko ok by było z moim zdrowiem a mam trochę schizę przez moje nadciśnienie.... No ale cóż.... Coraz częściej myślę o cc ale zniechęca mnie jedno - zbyt długie dochodzenie do siebie po cc (chodzi mi o intensywniejsze ćwiczenia fizyczne...). Blizna ta widoczna mi by nie wadziła bo i tak kupiłabym plastry które używają laski po op. plastycznych, bardziej już bym o te cięcia w środku też się martwiła... Za to przy sn boję się o swoją małą i jej kondycję po porodzie....

Co do prania to ja swoje ciuchy( koszule, gacie i z biustonoszem też tak zrobię) z racji tego , że nowe to wszystko w 60 stopniach w normalym płynie i przed pakowaniem wypiorę w dzieciowym.

Doggi masakra,aż mnie ciary przeszły. Ja dziś robiłam badania i wyniki odebrałam i mam idealne, zwłaszcza z hgb mam ładne z czego się bardzo cieszę :)

Ja już mam od 2 tyg olejek do masażu krocza w domu , weleda sie nazywa jakiś niemiecki. W sumie od wczoraj mieliśmy zacząć masowac ale małż czeka na poniedziałek aż "wujka" się spyta i dostanie pozwolenie :-D Ja zapier*** równo, do góry i na dół, całe dnie się kręcę, ujeżdzam aż dzisiaj sie już wnerwiłam i na mojego siadłam , że qrwa co to ma być że może by sam dupę ruszył (i ogólnie dostał opier... nawet za chęć do życia i miłość do ojczyzny :-D ) a nie , że za 10 dni w 9 miesiąc wchodzę a ja jak nie w ciąży zapier...zamiast usiąść na tej dupie i korzystać z ostatnich chwil błogiego spokoju....

Aza u mnie koleżanka to sprzedaje, podobne sprzęty masz za 1/10 tej ceny np philipsa.

Ale u mnie piździ.... :-o

Ostatnia edycja:
reklama
Agulqa_b trudno powiedzieć każda jest inna na jedne działa na inne nie, ja bym się wstrzymała do bezpiecznego terminu. Bo może nic nie dać a równie dobrze może pognac

Do góry