reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Dagi no u nas w görlitz juz jarmark świąteczny, uwielbiam go! Tyle pyszności tam jest wtedy :D

Ja robie juz teraz wszystko i pakujemy słoiki bo jakby potem mi się nie chciało to by była lipa :p a tak pierogi z kapustą i grzybami są juz gotowe, bigos prawie gotowy, musi się podusic trochę, i później barszcz robie ;) i z głowy :D chociaż ten bigos mnie woła i woła wiec może mu być ciężko żeby wytrzymać :p

reklama
U nas już też jest od chyba połowy listopada, ale jakoś nie było okazji. A jutro na spokojnie. Ja właśnie nie robie zbyt dużo na święta bo my tylko we dwójkę dopiero w 1 dzień świąt idziemy do znajomych. Krokiety mam zrobione. Jedynie co to właśnie bigos i pierogi. Barszcz będę robiła jakoś nie dlugo przed wigilia, a tak to T będzie mi pomagał niech nie myśli, że urlop jest tylko po to żeby odpoczywać....a co;) ja też jak siedzę w domu to nie patrzę cały czas na tv :) poza tym on to ma tendencję do nic nie robienia. Ogólnie len z niego....jedynie co to śmieci wynosi i kubly wystawia przed dom w dniu wywozu.....

Mój za to ma wiecznie misję sprzątanie... Co bywa irytujące strasznie :p bo chata świeżo posprzątana a ten łazi i. Szuka co jeszcze, a jak nie ma czego sprzątać w domu to idzie sprzątać piwnice... Ech jakby tak szybko mu szlo prxykrecanie karnisza :p ale o to miesiąc się prosiłam bo ciągle miał coś ważniejszego :p

Haha....nieee mój nie ma takich misji. A szkoda. Jak kupiliśmy komode do pokoju malej to wyobraź sobie ze ja skręciłam trzy szuflady on w tym czasie jedna.....dodam że ja też używałam srubokretu. No, ale on zawsze powtarza, że jest stworzony do pracy umysłem a nie rękoma.....Haha ale w wolne będzie miał kilka misji ja mu je zagwarantuje.

Lay, wczoraj koleżanka mi podesłała ten filmik. Mój mały to ma w dupalu takie zabawy ze mną :-D Ale brzuch mi od niego jeszcze bardzie faluje i się wypina tylko, że gdy biorę telefon żeby nagrać to gacek mały się uspakaja :-D

Sprite Kryśka też fajna ale chciałam Beti w tym roku , skąd Mikołaj o tym wiedział? Nie wiem, bo nawet nic nie mówiłam ;-) Ogólnie to już chyba nasz 5 misiek.

Licja nie pocieszę cię , nic ci nie pomoże (no podchodzę do tego realistycznie). Bio oil nie jest wcale taki wspaniały, sama parafina, lepsza oliwka babydream fur mama z rossmana. Ja mam cały arsenał w domu - olejek musteli, oliwke ta babydream, ollian dla mam, palmersa balsam i masło, elancyl - smaruję się, masuję i co? I tak wyszły mi rozstępy na prawym pośladku i prawym biodrze :dry: Jak skóra jest podatna na rozstępy to nic nie pomoże co jedynie złagodzi... po porodzie mam zamiar się tym zająć.

Ja dzisiaj na obiad kopytka i kapucha , mniam :-) Doggi na święta biogs już robisz? Daj słoiczek :-D

Dagi to ja większość mebli w domu poskręcalam sama bo ten mój ma czas... Ale przynajmniej pokój pomalowal ;)

Mommy a no robie ;) święta niedaleko, a jak w 37tc będę tak sprawna jak przy oli to wolę już wcześniej porobić :p

Nooo nawet będąc ostatnion ikei kupiliśmy wkrętarka żeby ułatwić T prace....zobaczymy. Dziś polazilam trochę po sklepqch, kupilam sobie na Mikołaja śliczny szalik i rękawiczki. Ależ mnie ludzie denerwują..... Młoda ma właśnie czkawke i kurde wczoraj czułam jak zwykle od kilku dni na dole nisko a dziś nad pepkiem.....

Ja coś nie mogę się zabrać za robienie bigosu i całej spółki.... Pierwszy raz będę w tym roku sama robić... Chciałam kapuche podgrzać, wołowine podsmażyć, kiełbasę , wrzucic do kapuchy i nie wiem czym doprawić? Kupiłam gotową przyprawę do bigosu :-D

Hej hej :-)
My spontanicznie do Gdańska pojechaliśmy po okulary i przy okazji poszwedac się po galeriach :-D w rosmanie fajne promocje ;-) w ogóle wszędzie tylko kuszą promocjami :-D

Nadrobilam was ale w sumie nie mam co odpisywać :-D wszystko zostało napisane :p

reklama
Co do rozstepow to ja na brzuchu nke mam jeszcae za to na posladkach tak
Co mnie dziwi bo dupa az tak nke utyla i nie rozrosla sie jak brzuch :p

Teraz na rozstepy mam z babydream chyba z rossmana, ktlras z was polecala kiedys na zakupowym
Smaruje ske jak mi ske przypomni:p

Alecta ja tez nie chce z wanny rezygnowac, cale zycie mialam prysznic i o wannie marzylam
Po prosti teraz mi duzo latwiej i wygodniej pod prysznicem.

Oooo wlasnie skurcz mnie zlapal

Doggi rozumiem ze sama siebie dusisz cyckami :-D

Kurde my mamy taki balagan ze szok
Ja nie mam sily wstac i ogarniac i co gorsza nie mam sily gadac do ł by on to zrobil
Leze i zdycham

A ja na swieta robiw NIC
no moze upieke pierniczki z przepisu doggi, ale nie obiecuje :p

Do góry