reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Gochson no np dla mnie skład ma znaczenie, bo parabeny czy PEGi nie są wcale dobre dla skóry.
Kiedyś nie zwracałam na to uwagi, ale teraz bardziej zwracam uwagę na to co używam.

Sprite - nie kupuj Bio-Oil w rossmanie! Na allegro 200ml za 54zł z przesyłką można kupić :) (z kuponem z allegro kupując przez telefon to już za 34zł) z racji tego że mi buteleczka 200ml na dwa miesiące wystarcza to bym chyba zbankrutowała na tych 30 ml ;)

Grochson zalezy z którego roku masz bo jakoś w połowie tego zmienili skład, a wcześniej był:
"Polyacrylamide - składnik toksyczny!!!! szok, takie substancje w produktach dla kobiet w ciąży to zwyczajna zbrodnia. Nie chodzi tu o to, że jednorazowa aplikacja takiego preparatu już zaszkodzi, problemem jest, używanie regularne. Poza tym to niestety dość popularny składnik wielu innych kosmetyków więc można sobie dawkę skumulować. Nie rozumiem działania firmy." Sroka o ... Sroka o....: Kosmetyki na rozstępy

dopóki tego nie wyczytałam tez uzywałam mustelli, teraz prawie dwa pełne opakowania leżą, anwet nie mam serca ich odsprzedać ...

Ja tak jak alecta patrze na skład. Tylko, że ja mam dostęp do naturalnych kosmetyków po dobrych cenach i ciocię farmaceutkę z którą konsultuje co jest be a co cacy ;)

Zgadzam się co do rozstępów, że jak mają być to będą i cuda na kiju nie pomogą. .ja zarówno w pierwszej hak i obecnej ciąży smaruje się jak sobie przypomnę albo mnie skóra zaczyna szczypac :-D po pierwszej ciąży nie mam rozstępów i teraz też się póki co nie zapowiada.
Moim zdaniem to trzeba po prostu nawilżac skórę i tyle. Ja teraz używam mleczka Mixa-bardzo fajneva tak to tego co mam pod ręką.
Oliwka jest beee i tak jak piszecie wysusza jedynie i zostawia wstrętne plamy

Ok :) A jakieś inne balsamy? Ja używałam rożnych między innymi garniera, neutrogene ale mam wrażenie, że to działanie nie jest jakieś długotrwałe i w ogóle..

reklama
Neutrigeny nie lubię balsamów ale krem fo rąk mają prze-kozak! Garniera balsamów nie lubię bo mnie wszystko swędzi po nich.
Ha używam masło kakaowe ziaji bo mam strasznie sucha skórę a po nim jako tako lepiej

Do góry