reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Ja smaruje brzuch mustella dwa razy dziennie i poki co nie ma. W pierwszej ciazy tez smarowalam i brzuch ok, gorzej z piersiami bo tych nie smarowalam i niestety jest ich pelno. Z tego co czytalam to oliwka niestety nie zapobiega rozstepom.

reklama
Licja możliwe ze byłoby tak samo tego nigdy nie wiadomo. A tak btw odradzam używania takie zwykłej oliwki, dermatolog mówił mi ze ona złudnie natłuszcza, że pierwsze wrażenie jest miękka i nstluszcxona skóra ale na dłuższą metę tak naprawdę okropnie wysusza skórę

Moja mama ma masę rozstępów na brzuchu (po trzech ciążach) więc to pewnie genetyczne - nasza skóra się po prostu nie umie rozciągać.

O właśnie Doggi, ja też zauważyłam, że oliwka na dłuższą metę wysusza skórę. Używam jej codziennie do smarowania nóg no i niestety działa tylko jak się ją nałoży ;-)
Do brzucha stosuję Elancyl i jestem zadowolona.
Macie jakiś dobry balsam do suchej skóry, który fajnie nawilża długotrwale?

ja z Bio Oil (mimo tego że u mnie rozstępy się pojawiły a miał zapobiegać) jestem zadowolona, został mi polecony przez koleżanki. Cudownie nawilża skóre! Mój brzuch w dotyku jest normalnie jak pupcia niemowlęcia (sugestia mojego mężczyzny ;))

Grochson mustella jest feeeeee jeśli chodzi o skłąd :p

Licja tak jak dziewczyny piszą, w dużej meirze to genetyka, żeby poprawić elastyczność skóry polecam kupić kolagen, ale jak już powyłaziły to nie wiem czy jest sens, ale jest sporo specyfików które przyspieszają regeneracje skóry i bladnięcie rozstępów :tak:

tak podczytuje ogólny i mi się nasuną wniosek, że tu często się pojawia seks & smalec :rofl2::-D:-D:-D

Ja w pierwszej ciąży smarowałam właśnie mustellą i nie miałam ani jednego, ale co z tego jak po porodzie za szybko i za dużo schudłam (3 dni 16 kg) i mi się wszędzie pojawiły.
Mam na brzuchu, na cyckach, udach i nawet pod kolanami.
Nie ma złotego środka.

Agulqa ja sobie bez wanny życia nie wyobrażam.
Prysznic jest dla mnie fajny raz na jakiś czas, ale na stałe nie chciałabym mieć takiego w łazience i zrezygnować z wanny.

licja dwa rozstępy to pikuś, ja mam kilkadziesiąt do wyboru do koloru - małe, duże, pionowe, poziome, na dole, nad pępkiem, po bokach, nawet na plecy już włażą. Ogólnie jeden wielki rozstęp! Gin tylko podsumowała, że genetycznie mało kolagenu dostałam w spadku...

ja w pierwszej ciąży namiętnie smarowałam fissanem i pod koniec i tak mi na połowie brzucha wylazły. w tej ciąży olałam sprawę całkowicie, bo po co? skoro i tak mi wyszły mimo smarowania. a o bio oil słyszałam, że faktycznie jest super. na blizny też. teraz jest taka mała buteleczka w rossmannie w promocji.

reklama
Ja wlasnie smarowalam mustella i nic mi nie wyszlo, a po porodzie. znowu tez mustela ale zelem poporodowym. A przytylam sporo bo 20 kg.
Zelka a co w skladzie jest zle? W sumie grunt ze pomaga.

Do góry