reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

reklama
Boze, od wizyty w szpitalu przeklinam wanne
Jak ja tesknie za prysznicem
W ciazy za kazdym razem dluga kapiel jest dka mnie meczaca
Chyba chwilowo kupimy ten drazek, jakas zaslone bo nie wyrobie
A pozniej zamontujemy taka przesuwana scianke
Jest mi meeeega wygodniej wejsc umyc sie i wyjsc niz cale ceregiele i pozniej jeszcze wstac w tej wannie
To dopiero wyczyn!!!

Hej mamuśki, mam do was pytanko. Jakie macie sposoby na rozstępy?
ja od samego początku smarowałam się cała oliwką, od drugiego trymestru to nawet w bio oil zainwestowałam i regularnie co rano i wieczór smaruje się namiętnie i co? W tym tygodniu pojawiły się dwa ogromniaste rozstępy na brzuchu... z tymi na piersiach to się już pogodziłam... (pojawiły się już parę tygodni temu).
Jakieś rady?

Licja niestety z rozstępami jest tak ze jak mają się pojawić to się pojawią choćbyś na głowie stanęła. To zależy od skóry. Ja np smaruje raz na miesiąc max jak mi się przypomni a nie mam nic. Tylko na cyckach ale to od okresu dojrzewania.

No ja tak samo na cyckach mam, ale to już od x lat. Na początku ciąży używałam palmers'a, ale drażnil mnie jego zapach i kupilam Lirene "będę mama" fajnie pachnie i jest taki mało balsamowaty raczej konsystencja przypomina silikon. Rozstępy pojawiły mi się dopiero nie dawno baaardzo nisko i nie ma ich dużo, ale tak jak pisała Doggi jak mają być to i tak będą. Po ciąży można ewe używać czegoś co spowoduje że staną się mniej widoczne, jaśniejsze. Tyle.

Licja tak jak pisze Doggi jak się mają pojawić to się pojawią, kwestia uwarunkowań genetycznych. Dzięki smarowaniu można jedynie zmniejszyć ich widoczność później, albo też sprawić, że nie będzie ich całe mnóstwo.

reklama
Doggi, chcąc nie chcąc musiałam dzisiaj młodego do fryzjera zabrać. Ścięła go na krótko ale wygląda fajnie. A mój to chodzi raz na miesiąc więc mógłby syna zabrać. Po prostu nawet ścinanie włosów młodego jest na mojej głowie i to mnie wkurza, bo wychodzi na to, że sama dziecko wychowuję, a on jest jakby tylko dodatkiem do całości.

licja, cześć. Są kobiety, które nie wiadomo czym by się smarowały i dostaną rozstępów. W pierwszej ciąży smarowałam się codziennie, teraz jak pamiętam i mi nic nie wyskoczyło. Jak byłam nastolatką to pewnego lata sobie z wagą pofolgowałam i mi kilka wyszło. Po jakimś czasie po prostu jaśnieją i tak nie widać. Później to już pozostają jakieś mega zabiegi na rozstępy. Tyle wiem w temacie bo się swoimi nie przejmuję ;-)

Do góry