reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Bada macierzynski przelewa zus?:O
Mysllaam ze skoro ciahle mam od pracodawcy przelewy to macierzynski tez

Alecta no ja nie wiem za co kredyty zaplace :p

Laydeek rozwalil mnie Twoj malz :-)

Marcioszek kochany piesio
Gratki dla kolezanki

Ja okiencnie tykam
Mam w d. :p

Moj sprzata jak palcem pokaze co jak ma zrobic
On raczej balaganiarz wiec... nie widzi syfu :p

Aaaaa ile napisalyscke nie nadrobie teraz.
Czekam juz na ł w toruniu
Mojaja mama mnie wkurzyla
Dzwoni zeschizowana ze mialam lezec a ja sobie do galerii pojechalzm ixjeszcze do torunia jade
Nie kuma ze nie mam zakazu wychodzenia z domu tylko mam nie szalec
A 1cm to i 2miechy moge miec.
Pozniejcsie przyznala ze tata ja wkurzyl i okres dosyala :p

reklama
Mój T tez syfu nie widzi, ale jutro ma nie odpuszczę, ma wolne niech się wyspie, a później musi mi pomóc, bo już nie daje rady sprzątać całego dołu i gory, niech się udzieli trochę. Poza tym w poniedziałek przychodzi do mnie polozna i musi być względny porządek.

Agulqa wydaje mi się, że jak teraz dostajesz przelew z pracy to później też i pracodawca się rozlicza później z zusem.

Karpanna ja też myślę, że gin Cię niepotrzebnie nastraszył.
Jak szyjka jest miękka to trzeba się trochę bardziej oszczędzać, ale to nie znaczy, że od razu się skróci i zaczniesz rodzić :-)
Relax :-)

Kurde Nikola wróciła z przedszkola i miała stan podgorączkowy.
Mam nadzieję, że nic.się z tego nie rozwinie, bo przyszły tydzień mam strasznie zabiegany i nie na rękę mi żeby w domu siedziała, a nie chce jej za sobą ciągnąć.
W pon wizyta u gina z rana, później zawieźć L4 do pracy i prosto do laboratorium mam jechać, a od 10:30 Nikola ma mieć zajęcia otwarte w przedszkolu i obiecałam, że z nią będę, w czwartek Tymko ma zajęcia otwarte, a w piątek mam z Nikolą kontrolę u laryngologa i pewnie będę musiała z wynikami do mojego gina do szpitala podejść, bo już mi o tym wspominał.
Ehh jak nie urok to sraczka :-/

Ja mam okna straszne brudne. Mój P mówi, że nawet nie mam myśleć o tym by je umyć. Niestety sam nie zamierza tego zrobić. A ja nie mogę na nie już patrzeć.

Karpanna spokojnie, tak jak dziewczyny mówią. Odpoczywaj tyle ile możesz, a to że szyjka jest miękka nie oznacza, że zaraz urodzisz :-)

Agulqa- Ty też odpoczywaj, zwłaszcza, że skoro Ł wrócił to pewnie będzie chciał się Tobą nacieszyć :-)

Karpanna- na spacery nie chodzę. Jeśli po południu chcę z chłopakami jechać na trening lub gdzieś to do 12 leżę, plackiem. Nie sprzątam ani nic, jedynie pićku i jeść. Potem robię obiad, po którym znowu leżę z godzinkę i potem wybywam z domu na 2-3 godziny. Ale nie szaleję, nie chodze po galeriach, marketach itp. Zakupy robi mąż albo jedziemy razem i bierzemy co potrzebne. Rano odprowadzam dzieci na autobus ale mam 100m więc luz. Oszczędzaj się jak najwięcej a zobaczysz, że wszystko będzie ok.

agulqa tak,macierzyński płaci zus :tak:

karpanna nie,nie kazał mi leżeć,zresztą ja mogę już rodzić,bo mam dość ;-)kontrolę mam za tydzień i za dwa tak więc jestem pod kontrolą,u Ciebie inna sytuacja ,bo masz młodszą ciązę

mój m chyba przeczytał,że na niego narzekałam ,bo właśnie poszedł brać się za ten stelaż do suszarki :-p

Uff nadrobiłam wszystkie strony.. :) Wózek zamówiony, materacyk odebrany także dzisiaj sporo rzeczy załatwiłam ;-) Jeszcze kupiłam 3 bodziaki na 62, bo jak to zwykle mam wrażenie, że wciąż za mało mam :-)
A teraz robię za kanapowca bo siły nie mam na nic.. Co do sprzątania, to właściwie głównie ja wszystko ogarniam ale wynika to z tego, że robię to wszystko jak mojego nie ma w domu, no po prostu tak mam i już. Bierze mnie potrzeba sprzątania to działam. On czasem coś tam powie, że mogłam tego nie robić to on by zrobił, no ale jestem przyzwyczajona do tego, że sobie radzę. Przynajmniej do póki będę w stanie, to będę działać.
Czuję ból w lewej pachwinie, mały chyba tam coś wciska..

reklama
bada ja mam wrażenie, że ciągle coś mam do sprzątania.. no po prostu masakra. Jak nie w kuchni, to w łazience, jak nie tam to podłogi, a to pranie..:-)

Do góry