reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

LayDeek haha jakbym o swoim czytała.
Ile razy ja się nawkurzalam na niego, że specjalnie obiad mu robię żeby miał ciepły i czeka na niego na stole, a ten idzie do dzieciaków do pokoju sprzątać, bo zabawek narozrzucali.
Nie ważne, że za 5 minut znowu się je rozrzuca, on musi wszystko pochować, a obiad mu stygnie.

Bada no on z pracy wyniósł manie układania wszystkiego prosto i w prawo :|

reklama
To u nas najpierw jedzenie potem sprzątanie. Nic z jedzeniem nie wygra :p

Alecta T jakby wracał o normalnej porze tez by latał i sprzatal bo nie wysiedzi na du.pie ale jak wyjeżdża o 9 i wraca najwcześniej o 23 to już nawet nic nie je tylko idzie się kąpać i spać. Ale jak ma wolne, to kuźwa lata i sprząta i mnie wkurza

Moja mama zawsze mi powtarza, że mam dobrze z tym moim G. I ja się z nią zgadzam. Bywa ciężki, szczególnie wtedy kiedy idziemy na zakupy, ale narzekać nie mogę.
Dziewczyny, czy Wy przy pierwszej ciazy tez tak w miarę dobrze sie czulyscie? Zero skurczy, stawiania sie brzucha... Czasami tylko bol krocza, ale o dziwo ostatnio spokoj. Ja sie zastanawiam czy w ogóle urodzę :p

LayDeek ja się tak czułam przez 2 ciążę z tym, że nawet bóli krocza nie miałam.
Jedynie bezsenność i ból kręgosłupa.
Za to teraz nadrabiam dolegliwościami za te 2 poprzednie :p

A ja nie wiem co to znaczy się dobrze czuć w ciąży. Baaa nie chce mi due wierzyć że można :p ja zdecydowanie lepsze życie wiode bez ciąży :p

LayDeek, ja do tej pory nie wiem co to jest skurcz lub twardnienie brzucha:-)ostatnio dowiedziałam się też dopiero co to jest zgaga, niektóre tak mają.

Mój M generalnie ciężki jest do sprzątania, trzeba mu 3 razy powiedzieć zanim zrobi. W domu większość robię ja, on ma tylko zadanie ogarnąć kuwetę kota i raz na tydzień posprzątań kibel i łazienkę.... W weekend najchętniej by siedział przed tv lub kompem...
Ja zaraz zabieram się właśnie za końcówkę prasowania i robienie obiadu, dzisiaj będzie leczo. Jutro na szczęście obiad u teściów wiec odpada gotowanie:-)

Agulqa - dobrze że z Robertem oki i że jesteście w domku, nie przeciążą się świętami, jeszcze nie jedne święta będą na Twojej głowie.

Doggi - Co za babsztyl z tej lekarki, Stachu dzielny chłopak z taką wagą udało mu się obrócić.

Sorki więcej nie pamiętam no i nie przeczytałam wszystkiego.

Jak zwykle męczą mnie hemoroidy ale można położna ze szpitala pogadała z lekarzami i bedę przyjmować tabletki i się smarować. Oby pomogło.

Byłam dziś u ginekologa sprawdzić jak tam czystość po grzybicy po antybiotyku i jestem w szoku bo zbadaj mnie dokładnie ależ było bolesne no i mam miękką szyjkę i mam się oszczędzać i jakby coś to mam jechać do szpitala. Nie wiem co myśleć bo nigdy tak nie miałam z dziewczynkami miałam twardą do samego porodu i był z tym problem a teraz... wcześnie dopiero 33 t.c.
Ma może któraś z Was miękka szyjkę co powiedział lekarz na to??

Ja w pierwszej ciazy czulam sie super, pracowalam do ostatniego dnia, nawet w dzien porodu bylam w pracy a potem pojechalam do szpitala. A teraz najpierw plamienia, teraz szyjka i tylko leze.
Za to em robi wszystko - sprzata, gotuje, zmywa, robi pranie. Jeszcze ma w planach umyc okna. Az mi go zal bo wstaje rano do pracy, kladzie sie ostatni bo zawsze cos jest do zrobienia.

Karpanna a bierzesz cos na hemoroidy. Mnie teraz zaczely dokuczac.
Ja mam miekka szyjke i sie skraca i mam lezec. A jaka masz dluga?

ja w poprzednich ciążach jak alecta czułam się dobrze,wiadomo pod koniec trochę ciężko i zgaga ale to tylko w 9 miesiącu,a teraz kłucia,skurcze,kręgosłup,kość łonowa,zgaga :-p:szok:
a miękką szyjkę też mam teraz,ale gin nic na to oprócz jak cos to do szpitala i kazał pakowac torbę i zorganizować opieke do dzieci

reklama
Do góry