reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

a powiem Wam,że było by mniej zmartwień związanych z porodem,gdyby to nie był przełom akurat grudnia i stycznia,tylko innych miesięcy,te święta,nowy rok, trzech króli cały czas jakieś wolne ,personel taki uszczuplony będzie:-(

reklama
Dzień dobry :-)

Kurde pełnia jest czy co? :eek: Spać nie mogłam, tzn usnąć. Chyba za dużo myślenia miałam.

Nulini mi się nic jeść więcej nie chce, czasem mam dni gdzie apetyt dopisuje ale teraz np. siedzę i męczę śniadanie....

Bada ja na słodkie muszę mieć "fazę" wtedy zjem a tak to patrzę z ukosa ;-)

Z lekami też nie pomogę bo oprócz moich na nadciśnienie i tarczycę to nawet apapu w ciąży nie wzięłam , szok normalnie aż :szok:

Lay kto wie , może miałaś sen proroczy i się sprawdzi? ;)

Ja jestem dobra, bo nadal nie wiem gdzie i jak chcę rodzić.... Artykuł sobie przeczytam za chwilkę. Mój gin ogólnie jest za porodami sn. Jak z nim o tym gadałam to mówie no ale wie Pan, że tak spytam ale po porodzie sn to jak tam z podwoziem? :-D :-D A on mi na to no co? No jest większy luz i nieraz trzeba zreperowac :-D :-D Myślałam ,że padne. Szczery facet nie ma co :-D

Agulqa tak ja mam swojego lekarza w bydg :-) Dla mnie w inie nie ma lekarza kompetentnego, wszyscy na jedno kopyto, rutyniarze ze słabym sprzętem w większości. Jeden był spoko ale sam się bał moją ciążę prowadzić po naszych przejściach.

Mam nadzieję , że mój zrobi mi na paciorkowca na następnej wizycie będzie akurat 34+4 i jedziemy wyjątkowo wczesną porą więc może.... Już teraz się na wizycie o to pytałam to wspominał coś o 37 tyg, ale chłopa przycisne :-D

Agulqa jak rodzić w inie to byle nie trafić na "lekarkę" p. Tamarę. A numer do fajnej położnej z ina mam jakby co ;-)

McPearl mój goli się maszynka do włosów ;) mój wymóg ;) wole go z takim.lekkim zarostem (no taka fo włosów na zero go nie robi) a niecierpie jak się maszynka na zero walnie, i od około 3,5roku tylko tak się goli ;)

Agulqa_b no coś gadał o paviorkowcu tez, ale też chce mieć do.końca wszystkie badania zrobione i bardziej o tym ułożeniu gadał coś, że musimy sprawdzić czy się obrócił czy nie bo on twierdzi ze do 36tc jest szansa ale jsk do 34 się nie obróci to nie wierzy w obrót

Alecta no to teraz pewnie się będziecie umawiać faktycznie bo w 38 to lil może zechciec wyfrunac z gniazdka :p

Agulqa my jakbyśmy chcieli kupić mieszkanie w Rzeszowie to do takiego mieszkania jak nasze musielibyśmy ponad 100tys dołożyć i dlatego kupiliśmy dalej, ale zaczyna mnie to wkurzać powoli.
Niby fajnie, bo cisza i spokój, ale kurde wszystkie większe sklepy są 40 km stąd i czasami chciałby człowiek zaoszczędzić na jakichś promocjach to dupa, bo po kilka rzeczy nie będę specjalnie jechać.
Tak samo z Lidlem...nie opłaca mi się jechać 20 km żeby farby i pędzle kupić tylko:confused2:

Chociaż dzisiaj mogę nie myśleć obiektywnie, bo dzień mam do doopy i ogólnie wszystko mnie wkurza.
Głowa mnie boli, a nawet apapu nie mam w chałupie.
Miałam posprzatać, ale też mi się odechciało.
Dzisiaj jakbym Wam za dużo marudziła to mi wybaczcie

Doggi nie obraziłabym się gdyby chciała :-p

Tommy wlasnie wiem.
Ostatnio o p tamarze gadalam z tesciowa
Bo dzieki niej wlasnie tesciowa nie moze miec wiecej dzieci
No i ja mam jeszxze jedna do odstrzalu
Ale my z ł stwierdzilismy ze wejdziemy na ip i jak zobaczymy ze ktoras z nich jest to od razu kierunek bydgoszcz albo choxiaz ten malh szpital kolo ima... nie wiem jak miejscowosc sie zwie...

Doggi to moj mowil ze mlody juz jest glowa na dol
Mam madziejw ze sie nie obroci

Alexta rozumiem doskonale bo ja czasem sie zastanawiam czy jest sens do ina 15km po cos jechac
Dlatego chcialam jutro
Obskoczyc lumpka bo nizsza cena, zahaczyc o apteke, moze lidla, galerie a tak nie wiem czy mi sie uda

Agulqa Szubin? Sama nie wiem, ale zawsze lepiej przed przyjazdem do szpitala zadzwonić czy miejsca mają niż się wqrwiać , przynajmniej o bydgoszczy piszę. Bo wiem , że w Bizielu (tam gdzie ja chcę rodzić) nie raz takie oblężenie jest ,że odsyłają.... Ja z tą rzeżniczką miałam 2 razy do czynienia, stare wredne próchno powinno już dawno na emeryturę iść... Same niecenzuralne słowa mi się cisną na nią. A ta druga to zbomirska pewnie, ale z nią do czynienia nie miałam. U nas w inie był lorek - spoko gościu ale już w szpitalu w bydg pracuje no i został augustyniak - jest ok tyle , że on rezydent (chyba, że coś się zmieniło).

A Tygrys dzisiaj spokojny :-(

reklama
Agulqa_b jak jest główką w dół to już raczej tak zostanie, bardzo rzadko obraca się dziecko na tyłek jsk juz się ustawi do pozycji wyjściowej.

Alecta to ja, stacha mię czuje wyżej niż około 1cm nad pępkiem wszystkie ruchy odbywają się od krocza do 1cm nad pępek wyżej pustka, wiec pewnie nadal siedzi bo przy pepku taka wielka kula mi się wypycha zakładam ze to główka :/ i wciąż kopy prosto w krocze, czasem po prawym boku czuje ale wszystko odbywa się na dole

Do góry