reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2015

Mam nowy termin USG - zobacze kropka przed 13 tygodniem! (A bałam się że mnie nie skierują): 3.06 :)

Myślę ciepło o Was wszystkich, żeby wszystko potoczyło się dobrym torem:happy:

reklama
Hey,
a ja dzieciola odwiozłam, zrobiłam zakupki i zjadłam bułę z wędlinką i ogórkiem małosolnym :)))) Troszkę sie martwię bo od wczoraj zmniejszyły mi się mdłości. Na szczęście brzuch mi wywaliło to mam nadzieję, że wszystko ok. Po pierwszej ciąży byłam przekonana, że ciąża to nie choroba i jak jest wszystko ok to nic się nie może stać. Niestety mimo, że dziecku ładnie biło serce to w 10tc stanęło serce z bliżej nieokreślonych powodów. Dlatego teraz mam schizy i trzymam kciuki za nas wszystkie... oby do 2 trymestru...

Ewi ja bym dzisiaj pojechała na konsultacje do lekarza. Lepiej dmuchać na zimne...

Doggi jak tam Twoje nogi? Lepiej już?

Bada bidna jesteś z tymi wymiotami.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dziś :)))

Ok. Ewi to trzymaj się cieplutko i odpoczywaj ,może jakiś krwiaczek albo naczynko pękło i sytuacja jest jednorazowa, ważne ,że nie ma skrzepów i silnego bólu brzucha.Trzymam kciuki aby było tylko lepiej &&&&&&&&&

AZA dzięki ,widocznie taka moja "uroda"

Ostatnia edycja:
Ewi a po wyjściu ze szpitala krwawienie ustało? Zawsze możesz podejść na IP i tam zrobią usg (jak się martwisz to przynajmniej będziesz wiedziała, czy dziecko ma się ok). Ale najważniejsze to chyba odpoczywać, więc leż, leż, leż ;)

sencha ooo to jeszcze kolka dni ;) super

AZA mi też na jakieś 2 dni ustały mdłości... niestety wróciły :D

Popijam tą inkę... może być :)

Bada no widzisz, a ja wczoraj kupiłam tabletki na mdłości a one przeszły... Chyba się wystraszyły hehe...

Megami ja sobie kupiłam capuccino, za to moje dziecię pije do towarzystwa Inkę :)

Sencha od początku się przybiera na wadze tylko w pierwszym trymestrze mniej

Nulini dokładnie, musze wyeliminować sól na czas ciąży!

gosha ja w pierwszym trymestrze tyje z Olą tez teraz nogi mi chudna ale brzuch i cycki wypycha ja przestaje tyć około 6 miesiąca a przynajmniej tak miałam

malinka wywal sól pomoże!!

bada m. U mnie brzuch wywalony juz jakieś 1,5 tyg jeansów nie noszę bo nie dopisać, tylko takie spodnie elastyczne

Ewi idź do lekarza, taj kontrolnie!

Sencha to wkrótce :)

AZA dla mnie ciąża to jak choroba, a przynajmniej tak się czuję :/
Nogi dziś juz ok wypiłam przed snem hektolitry wody, sikalam jak opętana ale rano juz było lepiej :)

A ja u dentysty jestem ;( bleeee a potem herbatka z koleżanką :)
Miłego dnia laski :)

Megami drugiego dnia leżenia w szpitalu przeszło krwawienie. Kilka dni nie miałam, leżę uczciwie. Teraz już nie ma na szczęście. Boję się wstawać nawet.

Bada pewnie naczynko bo mam genetycznie słabe naczynka. Ojciec mój, jego siostra i ja też mamy ciągłe krwawienia z nosa itd. Ciotka nie ma dzieci wcale.

Chyba wczoraj pominełam dawkę luteiny. To może mieć od razu taki wpływ??

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

ewi- odpoczywaj ile się da
doggi- to dobrze, że odkryłaś,że to sól Ci szkodzi, jeden kłopot z głowy
bada- mnie teraz też szybko wypycha,ale tak jak piszesz trzecia ciąża i mięśnie już nie te.

A mnie dziewczyny odrzuca od wszystkiego, od kawy, nie piję już wcale, od jedzenia, od papierosów (tu akurat się cieszę:-):-):-) bo nie palę odkąd dowiedziałam się o ciąży i wcale mnie nie ciągnie), jestem notorycznie zmęczona i sapie jak parowóz. Muszę odebrać wyniki badań, ale nie chce mi się jechać do laboratorium, męża potem wygonię:-p

Megami no troche wiecej waze niz przed pierwszymi ciązami.

ugotowalam zurek. smakowal mi... nijak ;/ moglabym coś teraz specjalniej lubic a nie tak jesc aby glod zagluszyc. zadnej przyjemnosci z tego nie odczuwam.

Musze trawe skosić,moze ktoras chętna?? niewiele. Ok 0,3 ha, bo reszta to dla Ł zostanie :)

reklama
Do góry