reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2015

A mój młody przez kaszel ma problem z zasypianiem i dopiero co padł po prawie dwóch godzinach. .my mamy podział obowiązków i mąż prasuje a ja składam kolejną partię małych ciuszków a w tv lecą piraci :-)
Coś mi apetyt szwankuje..i jakoś tak niedobrze mi czasem.
Alecta dobrze, że mały Ci zasnął bidok.
Agulqa toż to sama przyjemność robić coś dla brzuchowego bobaska :-)

reklama
Jezyk mam dziś tak samo, chodzę i krzyczę i wszyscy mnie wkurzają!

Elutka może organizm ma zakwaszony? Stąd kaszel.
Mój apetyt dziwny jest, raz czuje ze zjadlabyn konia z kopytami a zaraz uczucie pelnosci i nic zjeść nie mogę :/

My jesteśmy po "obiedzie" w sumie już z godzinę ale dopiero usiadłam bo cały czas robie pranie stacha, ale juz jestem na mecie.
U nas na obiad zrobiłam ryż ze smażonymi jabłkami, śmietanka 30%, cukrem i cynamonem (ola od tygodnia o to prosi) wiec Tom i Ola w siódmym niebie, Ola zjadła prawie tyle co T tylko ja jsk zwykle podxiubałam a taaaaka głodna byłam.

Potem na 18-19 robie obiadokolacje kolacje na porządnie. Schab zapiekany w sosie serowo beszamelowym z pieczarkami i boczkiem, do tego robie kopytka i buraczki (ola ubóstwia buraczki) wiec u nas dziś wyżerka :) rzadko T ma wolne w weekend wiec jsk juz ma wolne to mogę sobie pogotowac :)

Doggi wyzerka na całego widzę :-D
Zakwaszony. .hm? A od czego by to mogło być? Jemu taki przewlekły kaszel zaczął się w 3tyg chodzenia do żłobka. .

Elutka zakwaszony organizm to nic takiego złego, wystarczy dieta, czyli wyeliminować kwasowe i przejść na zasadową, wywalić słodycze, słodkie soczki itp jeść dużo warzyw, owoców, chudego mięsa pić dużo wody m.in
Mi pediatra powiedziała żeby zmienić oli dietę bo też miała taki kaszel jsk tylko zaczęła do przedszkola chodzić (ale u niej to nie było akurat to bo jej dieta od zawsze bardziej zasadowa) i u nas było za sucho po prostu i hak kupiłam nawilżacz powietrza to kaszel się skończył

I przy zakwaszeniu może być właśnie kaszel suchy długotrwały, katar, szybko organizm ulega infekcjom itp

Alecta zapraszam ;)

Doggi młody słodyczy praktycznie nie je. ..czekoladą pluje i jedynie czasem zje mambe ze słodyczy. .owoców je sporo no z warzywami może troszkę gorzej, a tak to paluszki nie słone, biszkopty itp. nawilżacz zawsze hula przed spaniem, codziennie go nebulizuje rano i wieczorem, wody to pije hektolitry. ..jak ma infekcje to właśnie jest tylko mocniejszy kaszel a katar to raz na ruski rok..więc już sama nie wiem :-(

Elutka no to zakwaszenie nie powinno być, teściowa mówi ze są dzieciaki, które mają kaszel przez cały rok, nic im się nie dzieje tylko kaszel w wakacje przechodzi a jak wracają do szkoły/przedszkola to kaszel wraca, siostra mojego T tak miała niby, i tesciowa mówi ze badania wszystkie miała super, nic nigdzie niżej nie schodzilo i ogólnie wszystko było ok tylko kaszlala. I tesciowa mówi że ona się nie przejmiwala i sis T normalnie chodziła do przedszkola i poza tym kaszlem żadnej choroby nie miała

Doggi nam pediatra właśnie powiedziała, że to może być takie "żłobkowe". Osluchowo młody zawsze jest ok jedynie właśnie w tamtum tyg złapał zapalenie gardła i była przy tym gorączka, ale po dwóch dniach praktycznie przeszło tylko ten kaszel męczy. .żal mi go strasznie :-( muszę się właśnie na morfologie z nim przejść profilaktycznie.

reklama
Na testy jest jeszcze za mały bo dopiero 2latka skończył a ponoć są wisrygodne po 3rż.. dostał teraz zyrtec od piątku ale mam wrażenie, że jeszcze bardziej po nim kaszle albo to po prostu chwilowy skutek uboczny. Już myślałam o alergii..w żłobku jest wykładzina wełniane czego w domu nie ma, może to to..choć z drugiej strony od tygodnia jest w domu i kaszel nadal jest

Do góry